George Simion s-a deplasat la canalul Bâstroe! Premierul Nicolae Ciucă a mințit. Parlamentarii AUR Iași intervin

13

Dimensiune font:

| 01-03-2023 14:04

Parlamentarul și liderul AUR, George Simion, s-a deplasat la canalul Bâstroe pentru a vedea ce se întâmpla. Nu mică i-a fost mirarea în momentul în care a observat faptul că tot canalul este navigabil și că sunt deja nave sub pavilion ucrainean care tranzitează zona. De altfel, acesta a arătat că premierul Nicolae Ciucă știa despre acest lucru și că țara nu a luat nicio măsură pentru a semnala acest act ilegal făcut de Ucraina:

” Dragi prieteni, circulația pe canalul Bâstroe există. Tocmai vine acum o barcă destul de mare ca dimensiuni. Vedeți cum este marcată. Adâncimea canalului a fost dusă la 6,5 metri minim și suntem aici pentru a-i transmite informații premierului Ciucă, de la fața locului, pentru a se convinge. Domnul prim-ministru, domnul fost general său general în rezervă, domnul Ciucă. Uitați-vă! Haideți că vă explicăm noi ceea ce știați și dumneavoastră și ați fost informat de peste 1 an de zile. Nave de pe canalul Bâstroe intră pe Chilia. Canalul Bâstroe a fost adâncit cu știrea dumneavoastră. Așa că ar fi bine că România să ia atitudine la nivelul instituțiilor din care faceți parte la nivel internațional.” explică George Simion.

Parlamentarii AUR Iași reacționează la minciunile spuse de plagiatorul Nicolae Ciucă și trădătorul Klaus Iohannis

De la Iași au apărut și primele reacții la minciunile spuse de plagiatorul Nicolae Ciucă și trădătorul Klaus Iohannis. Cei doi parlamentari AUR, Mihail Albișteanu și Cristian Ivănuță au dezbătut pe larg subiectul dragării și adâncirii canalului Bâstroe.

Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă, responsabili de minciunile și de dezastrul de pe Bâstroe, Mihail Albișteanu

Mihail Albișteanu, parlamentar AUR a vorbit despre minciunile pe care, atât președintele trădător al României, Klaus Iohannis le spune, cât și plagiatorul Nicolae Ciucă, le spun. Parlamentarul ieșean punctează că, conform Constituției României, președintele este cel care se ocupă de politica externă:

” O reacţie a fost din partea preşedintelui Iohannis, ni s-a spus – care este problema, de ce vorbiţi voi?- Are dreptul să vorbească orice cetăţean al României, mai ales un parlamentar. Altceva ciudat la Iohannis a fost că preşedintele trăieşte într-un alt univers. A spus că – nu ştiţi despre ce este vorba- , dar oamenii politici se pronunţă. Partea ucraineană a făcut nişte demersuri. Dar cine conduce politica externă a României? Cine este responsabil? Nu scrie că este Aurescu sau Grindeanu, zice preşedintele României. El trebuia să rezolve problema, nu să vină în faţa oamenilor că un ghiocel. Ce-a făcut până acum? Cum să vină să ceară altora să rezolve. Lucrurile sunt mai vechi, discuţia a început în 2004, la un an după ce Iliescu şi preşedintele ucrainean de atunci au semnat un tratat de frontieră. După a început discuţia despre canalul Bâstroe. Încercam să privim lucrurile obiectiv, detaşat, de sus. Ucrainenii pot veni să spună că am făcut canalul Dunăre-Marea Neagră. Dar canalul acesta nu a afectat Delta Dunării. a declarat Mihail Albișteanu, parlamentar ieșean AUR.

În schimb, Cristian Ivănuță, parlamentar ieșean AUR a punctat faptul că Dunărea are un braț navigabil și că tratatele statului trebuiesc respectate de partea ucraineană. România trebuie să-și vadă de interesele sale economice și să le protejeze. Ba mai mult, dacă Ucraina își va duce la bun sfârșit planul, economia României din acea zonă se va duce de râpă:

Dunărea are un singur braţ navigabil, Sulina. Ei trebuie să respecte toate tratatele statului pe care îl moştenesc. Nu pot veni să adâncească canalul şi braţul Chilia. Ei doresc să adâncească braţul care e frontieră şi să tragă navigaţia pe partea aceea. Am înţeles că vor să construiască un pod, o hidrocentrală. Construcţiile vor afecta situaţia ecologică din zonă. Ne prăbuşim economic în zona respectivă. Lor nu le va pasă, dar trebuie să respecte convenţia. Canalul a fost folosit în scop militar. Ruşii nu au avut interesul să construiască un canal. Înţelegem interesul economic al Ucrainei, dar trebuie să ne apărăm interesul nostru economic şi ecologic. Nu cred că trebuie să-i scuzăm pe Grindeanu, Ciolacu, Ciucă, pentru că sunt convins că la nivelul instituţiei se ştia foarte bine tot şi au tăcut toţi. a explicat Cristian Ivănuță.

Așadar, parlamentarii AUR reacționează dur la problemele apărute pe canalul Bâstroe, lucru pe care nu-l vedem la alți politicieni. Nici nu avem cum să vedem reacții dure din partea PSD și PNL atâta timp cât cele două partide sunt conduse de trădători de neam și patrie, de oameni care nu fac cinste țării, de oameni care nu-și văd decât propriile interese meschine. În fond, trădătorul Klaus Iohannis și plagiatorul dovedit, Nicolae Ciucă, sunt doar două marionete jucate de cei de la Bruxelles. Marionete cărora li se vor fi tăiat ațele când nu vor mai fi necesare puterii.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:26

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cum devine moldovenesc grâul ucrainean. ”În război se fac cele mai mari profituri!”
19/05/2024 20:03

p style=" font-weight:bold ">Republica Moldova exporta in Romania, in trimestrul III 2021, o cantitate de 14.699 de tone de grau, iar după inceperea războiului, in trimestrul III din 2022, a urcat la 74.000 d ...

Explicațiile pentru presiunea mare de la granițele României: Peste 275.000 de oameni au trecut frontierele în 24 de ore
19/05/2024 17:01

Peste 275.000 de oameni si circa 86.000 de masini au trecut frontiera Romaniei in ultimele 24 de ore, anuntă duminică Politia de Frontieră. Punctele de trecere a frontierei sunt mai aglomerate deoarece dumin ...

Elicopterul în care s-ar afla președintele Iranului s-ar fi prăbușit
19/05/2024 16:53

Un elicopter in care s-ar fi aflat presedintele Iranului, Ebrahim Raisi, ar fi fost implicat intr-un accident aviatic. Acesta călătorea intr-un convoi de 3 elicoptere, unul dintre ele s-ar fi prăbusit, dar n ...

Colonelul Talpan, declarații de noaptea minții: și-a făcut de râs superiorii și a dat o veste bulversantă
19/05/2024 15:56

Pe vremuri, se stia că disciplina e o conditie de bază in cadrul Armatei. Iar ierarhiile se respectă cu sfintenie. In ultimii ani insă, in ceea ce priveste Armata Romană cel putin, aparitia personajului Fl ...

Armata României se „dezintegrează”. Val de plecări din Ministerul Apărării Naționale din cauza salariilor mici
19/05/2024 15:36

Tinerii care sunt ingineri in Armata Romaniei, dar si cei care au alte functii, aleg să-si dea demisia, ca urmare a salariilor mici. Studentii de la cele 4 facultăti ale Academiei Tehnice Militare din Bucures ...

Ciclonul care a distrus Europa ajunge în România! Meteorologii anunță ploi abundente, grindină și vânt puternic
19/05/2024 10:53

În Europa, in ultimele zile, un ciclon a făcut ravagii, cea mai afectată tară fiind Italia. Meteorologii avertizează că ciclonul se intreaptă spre tara noastră si, chiar dacă nu va lovi cu aceeasi ...

Atenție! Reguli stricte în mai multe cafenele din România în weekend
19/05/2024 06:54

Mai multe cafenele din Bucuresti si din Cluj au inceput să le interzică clientilor folosirea laptopului in timpul weekend-ului. Motivul principal ar fi că uneori oamenii sunt atat de focusati pe muncă, inca ...

Trendul bizar care a luat amploare în liceele din România! Elevii se identifică drept animale şi vin îmbrăcaţi ca vulpi şi papagali: 'Urcă în patru labe'
19/05/2024 06:46

Trendul care a uimit Romania! Elevii "furry" au ajuns să sperie profesorii. Fenomenul inspirat de pe reţelele de socializare ii transformă pe copii in diverse animale. Se imbracă şi se comportă ca nişte ...

Inundaţii în Germania, Belgia, Franţa şi Olanda în urma ploilor abundente
18/05/2024 22:19

Mai multe regiuni din Germania, Belgia, Franţa şi Olanda au fost afectate sambătă de inundaţii in urma intemperiilor, iar pagubele se anunţă deja ‘considerabile’ in unele locuri, relatează A ...

Prima ipoteză după naufragiul de la Sf. Gheorghe: 'Cel mai probabil a fost o coliziune cu o altă navă' / Cum s-au salvat cei opt marinari
18/05/2024 20:34

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, a afirmat că cel mai probabil nava scufundată in zona Sfantu Gheorghe s-ar fi lovit de o altă navă şi a explicat că, in general, un vapor s ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei