Cafea boabe - câteva motive pentru care ar trebui să o alegi
Dimensiune font:
Cafea boabe - câteva motive pentru care ar trebui să o alegi
Cafeaua este băutura preferată a tuturor, cea mai consumată din lume? Aproape. Pentru că este a doua băutură consumată după apă. Ești și tu fan espresso? În acest caz, trebuie să știi că cea mai bună alegere este cafeaua boabe. Mult mai pură decât cafeaua măcinată, cafeaua boabe este și mai proaspătă și oferă cea mai frumoasă experiență de degustat.
Am putea spune chiar că acestă cafea tip boabe pe care o gasesti si la Coffeepoint este Sfântul Graal atunci când vine vorba despre prospețime și despre arome.
Cafeaua boabe este un produs gastronomic
Cafeaua este, în primul rând, un produs al pământului, un aliment de calitate caracteristic zonei de origine, la fel ca vinul sau ciocolata. Etiopia, Brazilia, Indonezia sau Mexic, fiecare origine aduce propriile sale arome și gusturi autentice. Iar boabele de cafea, păstrând aceste arome timp îndelungat, ne oferă în fiecare zi o cafea și mai autentică, mai fidelă regiunii din care provine.
Desigur, proveniența și selecția celor mai bune recolte de cafea nu sunt întotdeauna suficiente pentru a obține o cafea bună! Prăjirea este arta subtilă de a sublima aromele boabelor de cafea verde. În mâinile maestrului prăjitor, temperatura și timpul de prăjire (și secretul casei) vor dezvălui unicitatea fiecărei boabe selectate.
O cafea proaspăt măcinată
Cafeaua măcinată, spre deosebire de cafeaua boabe, își pierde aromele mai rapid. Cafeaua boabe își păstreză aromele pentru mai mult timp și își dezvăluie întregul potențial aromatic dacă este măcinată atunci când este preparată cafeaua. Din aceste motive, este preferată de pasionații de cafea.
În general, cafeaua tip boabe este mai savuroasă și mai delicioasă. Asta deoarece boabele și-au păstrat aroma naturală și nu au fost prelucrate înainte de ambalare. Spre deosebire de cafeaua măcinată, boabele de cafea nu sunt expuse la oxigen sau umiditate. Prin urmare, aromele sale nu au timp să se degradeze, deoarece cafeaua este preparată instantaneu după măcinare.
Cafea boabe - pentru cele mai frumoase experiențe senzoriale la tine acasă
Mirosul cafelei care se prăjește. Zgomotul boabelor care se macină. Cafeaua care curge în ceașcă și care își răspândește aroma... Aceste plăceri senzoriale care anunță ceașca de cafea care se pregătește... doar ele pot justifica alegerea unei cafele boabe. Să macini boabele la tine acasă face parte din cel mai frumos ritual de dimineață. Să îți faci timp să îți prepari cafeaua și să îi savurezi apoi aromele este cel mai frumos mod de a începe o nouă zi.
Astfel că, achiziționarea cafelei boabe este ca și cum ai găti ceva în bucătărie: dacă vrei să te bucuri de calitate, trebuie să privilegiezi un produs brut și proaspăt, nu unul care este transformat.
De asemenea, poți savura o ceașcă de cafea în mai multe feluri. Fiecare metodă de preparare a cafelei necesită o măcinare specifică. Dacă alegi să cumperi cafeaua măcinată pentru o cafetieră, ești obligat să te limitezi la această metodă. Dacă ai acasă diferite aparate de cafea (italian, espresso etc.), va trebui să cumpei un pachet de cafea măcinată pentru fiecare dintre ele. Cumpărarea cafelei boabe înseamnă că poți varia tipurile de extracție în deplină libertate și poți descoperi diferitele gusturi ale cafelei în funcție de modul în care o prepari.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau