Motive pentru a mânca sănătos cu carne

carne

Dimensiune font:

| 13-09-2022 13:50

 Consumul de carne și de derivate ale acesteia nu este doar plăcut, ci este și o sursă importantă de proteine, care furnizează, de asemenea, vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului. Dar adevărul este că, la fel ca orice alt aliment și oricât de sănătos ar fi, trebuie consumat cu moderație, de 2 sau 3 ori pe săptămână.

 Înțelegem prin dietă echilibrată o dietă care conține toate alimentele necesare pentru a obține o stare optimă de nutriție. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să:

 - furnizăm suficiente calorii pentru desfășurarea activității noastre zilnice și pentru funcționarea organismului nostru

 - furnizăm fiecare dintre nutrienții necesari, prezenți în diferitele alimente, în măsura potrivită pentru o funcționare corectă

 Deci, este posibil să mănânci carne și să mănânci sănătos?

 Răspunsul este da, iar pentru a vă dovedi acest lucru, iată câteva motive pentru care oricine se poate bucura de consumul de carne, încorporând-o în dieta sa într-un mod echilibrat.

 1. Carnea este un aliment complet

 Carnea și derivatele sale sunt în sine alimente cu totul potrivite într-o dietă echilibrată, cu un număr mare de calități care le fac să fie o parte esențială a alimentației copiilor, adulților și persoanelor în vârstă. După ouă, carnea conține proteinele cu cea mai mare valoare biologică pentru organismul nostru.

 Carne vită - oferte

 Conținutul său ridicat de proteine, grăsimile sănătoase și diferitele grupe de proteine sunt esențiale pentru diferite grupuri de populație, cum ar fi sportivii, copiii, persoanele în vârstă, convalescenții și femeile aflate la vârsta fertilă.

2. Proteinele din carne sunt cele pe care organismul nostru le folosește cel mai mult

Carnea furnizează între 20% și 30% proteine, care provin în principal din țesutul muscular. Proteinele furnizate de carne și de derivatele acesteia au o valoare biologică ridicată, dacă le comparăm cu alte alimente de origine vegetală, datorită compoziției lor în aminoacizi și a digestibilității lor, cu o utilizare între 85% și 100% și care influențează direct procesul de reconstrucție a țesuturilor noastre.

 Carne mânzat - oferte

Proteinele din carne au în compoziția lor aminoacizi esențiali, adică organismul nostru nu-i poate sintetiza, de unde și importanța lor în aportul alimentar.

 3. Fierul pe care îl furnizează este cel mai asemănător cu cel din organismul nostru.

 Fierul conținut în carne face parte dintr-un grup "heme", făcând parte din hemoglobină, mioglobină și diferite enzime. Această formă de fier este similară cu cea care există în corpul nostru, astfel încât absorbția sa este mai bună, ajungând până la 50% în unele cazuri.

 Cu cât carnea este mai roșie, cu atât conținutul de fier este mai mare.

 Fierul permite oxigenului din sânge să ajungă la întregul organism. O deficiență de fier duce la anemie și oboseală.

 De asemenea, fierul ajută la apărarea împotriva bolilor și la formarea colagenului, precum și la furnizarea de oxigen pentru mușchi.

 4. Creierul tău îți va mulțumi

 Carnea este o sursă bună de vitamine B. Vitamina B1 (tiamina) ajută la transformarea carbohidraților în energie, ceea ce joacă un rol important în buna funcționare a creierului nostru. Deficitul acestei vitamine provoacă în principal deficiențe neurologice și insuficiența contracțiilor musculare.

La animale, această vitamină este legată de proteine, iar aprovizionarea sa trebuie să fie continuă, deoarece nu se depune în organism.

 5. Protecție antioxidantă

 Seleniul este unul dintre antioxidanții care, împreună cu vitamina E, acționează pentru a preveni formarea radicalilor liberi. Este prezent, printre alte structuri și organe ale corpului, în unghii și în smalțul dinților. Este un oligoelement esențial, ceea ce înseamnă că organismul nostru îl poate obține numai din alimentație.

 Carne vită - oferte

 În prezent, există studii care leagă deficiența de seleniu de o creștere a apariției anumitor tipuri de cancer. Pe de altă parte, a fost dovedit rolul acestui mineral în răspunsul imunitar și în menținerea unei bune stări de sănătate, în special la persoanele în vârstă. Seleniul acționează, de asemenea, pentru a proteja organismul împotriva metalelor grele și a altor toxine.

 Necesarul variază de la 10 micrograme/zi la sugari la 60 micrograme/zi la adulți.

 6. Protejează sistemul nervos și contribuie la formarea celulelor sanguine.

 Vitamina B12, împreună cu acidul folic, este necesară pentru diviziunea celulară activă. Deficitul acesteia duce la un tip de anemie numită anemie megaloblastică și provoacă, de asemenea, tulburări neurologice din cauza unui defect în sinteza tecii de mielină care acoperă neuronii.

 Această vitamină se obține numai din alimentele de origine animală și este esențială în eliminarea anemiei și în generarea hemoglobinei.

 Vitamina B12 este esențială în dezvoltarea neurologică a fătului și a copilului, iar deficitul acesteia poate provoca hipotonie, convulsii sau imaturitate neurologică.

 7. Întărirea imunologică

 Zincul este un mineral implicat în diverse procese structurale și de reglementare și face parte din numeroase enzime. Este al doilea după fier în ceea ce privește cantitatea de fier din organism. Are o funcție esențială în menținerea integrității celulelor și joacă un rol fundamental în transcrierea ADN-ului și ARN-ului și, prin urmare, în exprimarea genelor.

Zincul, prezent în carne, pe lângă faptul că este o componentă de importanță vitală în diverse reacții enzimatice, ajută la îndeplinirea unei mari varietăți de funcții și la vindecarea rănilor. Este, de asemenea, necesar pentru o piele sănătoasă și un sistem imunitar puternic, capabil să reziste la diverse infecții, și ajută la formarea gustului și a mirosului în timpul dezvoltării sugarului. De asemenea, ajută la metabolizarea carbohidraților.

 8. Grăsime, gust și sănătate

 Lipidele sunt macronutrienții cu cea mai mare valoare calorică, dar sunt și elemente structurale și esențiale pentru organism, deoarece fac parte din membranele celulare, sunt un vehicul pentru vitaminele liposolubile (A, D, E și K) și sunt necesare pentru absorbția acestora. În plus, grăsimea este un agent de palatabilitate, contribuind la gustul și textura alimentelor și la acceptabilitatea acestora.

 Atât acidul linoleic, cât și acidul linolenic din carne sunt doi acizi grași esențiali care trebuie să fie ingerate în alimentație, adică îi putem obține doar din alimente.

 Carne mânzat - oferte

 Acidul oleic este renumit pentru efectele sale benefice asupra sănătății cardiovasculare și hepatice. Acesta crește așa-numitul colesterol bun (HDL) și reduce colesterolul rău (LDL) din sânge, având astfel un efect benefic asupra sistemului vascular și a inimii, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare.

 9. Menține tensiunea arterială

 Sodiul este un mineral important în menținerea fluidelor corporale, a integrității celulare, a mecanismelor de transport și a excitabilității musculare și nervoase din organism. Se găsește în principal în lichidul extracelular.

 Sodiul reprezintă 2% din conținutul total de minerale din organism și reglează tensiunea arterială.

 Consumul zilnic recomandat de sodiu este mai mic de 2000 mg, ceea ce echivalează cu aproximativ 6 grame de sare pe zi.

 Carnea are un conținut scăzut de sodiu, dar trebuie să fim atenți la derivatele din carne, produse care sunt din ce în ce mai solicitate datorită schimbărilor în tendințele de consum și în stilul de viață, deoarece acestea pot implica o contribuție mai mare de sare adăugată în timpul procesului de producție.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Nicolae Balcescu, cu sediul in sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, telefon 0234.214.071, fax 0234.214.016, e-mail: registratura@primaria-nicolae-balcescu.ro, cod fiscal 4353234. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -spatiu cu suprafata de 10,95 mp, in vederea desfasurarii activitatii cabinet de oftalmologie si optica medicala, situat in imobilul Dispensar Uman din satul Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 8, avand nr. cadastral 61861, CF 61861, apartinand domeniului public al Comunei Nicolae Balcescu, conform caietului de sarcini, H.C.L. Nicolae Balcescu nr. 31/11.03.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: La cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu Publicul si Arhiva din cadrul Comunei Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str.Eroilor nr.380, judetul Bacau. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G.nr.57/2019 privind Codul administrativ: 30 Lei/exemplar, se achita numerar sau prin OP la Compartimentul Impozite si Taxe din cadrul Comunei Nicolae Balcescu. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.06.2024, ora 13.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 14.06.2024, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Se depun intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.06.2024, ora 10.00, Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia a II-a civila si de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Bacau, municipiul Bacau, Str. Stefan cel Mare nr. 4, judetul Bacau, telefon 0234.514.419, fax 0234.525.211, e-mail: tr-bacau-reg2@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 16.05.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
Dulceață din flori de salcâm
14/06/2024 10:15

Iată o retetă de dulceată de flori de salcam, usor de preparat, realizată după o retetă veche. Pe langă aromă, parfum si gust, unice, această dulceată are numeroase beneficii pentru sănătate Ingred ...

Degustări de ciocolata cu pătrunjel și trufe cu urdă, praline pe bază de sfeclă sau îngheţata cu gust de colivă
13/06/2024 15:30

Ciocolata cu pătrunjel, bomboane cu cătină sau ingheţată cu gust de magiun şi paine prăjită pot fi degustate, incepand de vineri, in cadrul expoziţiei Chocolate Saga de la Sala Palatului din Bucureşti ...

  Dulceața de trandafir, o delicatesă a bucătăriei rafinate
12/06/2024 09:09

Dulceata de trandafir este un produs culinar traditional cu o istorie bogată, o simbolistică aparte si un gust care incantă simturile. Preparată din petalele de trandafir, această dulceată reprezintă o a ...

Fine dining,o călătorie în lumea rafinatei gastronomii
10/06/2024 12:51

 Fine dining-ul reprezintă o experientă culinară sofisticată si elegantă, care transcende simpla hrănire si devine o artă. Acest concept culinar a apărut din dorinta de a oferi o experientă unică ...

Orașul italian unde se mănâncă cel mai bine din lume
06/06/2024 12:45

Acest oras italian a primit titlul de cel mai bun din lume pentru mancare. De la sandvisurile daneze si köfte turcesti pană la rechinul fermentat islandez si tigăile uriase de paella spaniolă, mancarea ...

Un restaurant din Barcelona, declarat cel mai bun din lume
06/06/2024 12:30

Un restaurant din Barcelona, Disfrutar, fondat de trei chefi de la legendarul elBulli, pionier al bucătăriei moleculare, a fost declarat joi "cel mai bun restaurant din lume" in 2024 in cadrul clasa ...

Odiseea gusturilor. O călătorie prin bucătăriile lumii
06/06/2024 10:50

Bucătăriile lumii sunt o reflectare a culturii, istoriei si traditiilor fiecărui popor, atrăgand mii de gurmanzi in căutare de arome autentice si experiente culinare inedite. Printre cele mai cunoscute si ...

Supă clară de vită
06/06/2024 09:27

Supa clara de vita este un deliciu! Iese atat de gustoasă, colorată si aromată de legume că nu are nevoie de nimic altceva. Primul secret este să fie adăugate si 2-3 rasoale sau oase de vită. Al doilea ...

FOTO/VIDEO - Smoothie, un mic dejun rapid și sănătos
03/06/2024 07:30

     Nu ai timp de micul dejun? Nu-i nicio problemă. Poti apela oricand la un smoothie, care se prepară foarte repede si este foarte sătios.  

FOTO/VIDEO - Prăjitură cu cireșe
01/06/2024 10:15

Ingrediente - 500 g cirese fara samburi - 380 g faina - 250 ml lapte batut - 200 g unt - 200 g zahar - 10 g praf de copt - 3 oua - 2 linguri zeama de lamaie - 1 pastaie de vanilie - coaja de la o lama ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei