ATENȚIE cum sună CLAUZA din contract pusă special de dezvoltatorul imobiliar pentru un PROCES: Te lasă complet descoperit!

000000   media-1447

Dimensiune font:

| 23-03-2022 23:59

Sunt clauze în contractele din imobiliare de vânzare - cumpărare care lasă cumpărătorii complet descoperiți. Mai mult, dezvoltatorii imobiliari care insistă să fie semnat contractul la ”notarul lor” reprezintă un semnal de alarmă, pentru că notarul ar trebui să fie în echipa opusă, a cumpărătorului, ca o protecție a acestuia.


Adrian Asoltanie, trainer de educație financiară, a dat o serie de sfaturi celor care vor să investească, în acest an, într-o locuință. ”Urmăriți oportunitățile care pot apărea în zona apartamentelor deja construite, cele finalizate în care îți rezolvi foarte repede cu actele, cu utilitățile, proprietatea este a ta, poți să beneficiezi de pe urma ei repede.” a spus Adrian Asoltanie. În același timp, el avertizează că ”până nu știm în ce direcție merge acest conflict (n.r. războiul din Ucraina), aș recomanda să stăm puțin ”potoliți”, însă să stai potolit în imobiliare nu înseamnă să te duci să te culci, înseamnă să faci research, să-ți pui niște filtre pe site-urile de imobiliare, pe zonele care te interesează, pe genul de proprietăți pe care le cauți, pe preț, pe suprafață. Nu te oprește nimic să mergi la vizionări. Chiar dacă nu faci achiziții, e foarte importantă această perioadă în scop educațional: să câștigi experiență”.

”Deși mulți optau ca-n perioadă de inflație să-și parcheze banii în imobiliare, apariția acestui conflict (n.r. războiul) a stricat jocurile și-n această direcție, pentru că s-ar putea să se aleagă praful de tot” a mai spus trainerul de educație financiară despre imobiliare ca investiție, în perioadele în care banii noștri își pierd puterea de cumpărare.

Atenție la CLAUZELE puse de dezvoltatori
Răspunzând mai multor întrebări de la cei care-l urmăresc și așteaptă sfaturi de la el, Adrian Asoltanie a afirmat că ”dacă ai plătit integral un apartament, nu poate să existe o creștere de preț (din partea dezvoltatorului, invocând creșteri de prețuri la materialele de construcții n.r.), asta este în mod clar o clauză băgată de notarul vânzătorului”. În cazul unui precontract, prețul se poate modifica de către dezvoltator, dacă s-a dat un avans mic, în funcție și de clauzele din contract.

Trainerul de educație financiară a citit o clauză dintr-un ante-contract de vânzare - cumpărare, despre care spune că este ”pregătit dinadins pentru un posibil viitor proces”, iar, dacă se va ajunge la proces, ”te lasă complet descoperit” (n.r. pe tine cumpărător): ”Promitentul cumpărător declar că am luat la cunoștință și înțeleg că, prin semnarea prezentului contract de vânzare cumpărare, în forma autentică, nu am, nu voi avea și renunț la dreptul de a primi despăgubiri, daune, foloase, compensații sau orice alt tip de remediu, motivat de pierderea valorii, de prejudiciul direct sau indirect sau în vreun alt fel sau, în general, ca urmare a existenței și descoperirilor lipsurilor sau defectelor imobilului de la promitenta vânzătoare, urmând ca orice situație de acest fel să fie soluționată exclusiv între promitentul cumpărător și constructor”.


”Ați observat cum este formulat? Nu a lăsat niciun fel de portiță pentru ce? Nu pentru mofturi, ci pentru descoperirea lipsurilor sau defectelor imobilului. Adică ți-a închis toate portițele, acesta fiind motivul pentru care nu dăm toți banii deodată” a spus Adrian Asoltanie.

De cele mai multe ori, notarul este desemnat de dezvoltator. ”În primul rând, dacă dezvoltatorul nu este de acord să semneze la alt notar decât la notarul lui, este un semnal de alarmă. Argumentul principal trebuie să fie următorul: eu, cumpărătorul, plătesc notarul. Notarul este de fapt în echipa de protecție a cumpărătorului” a spus trainerul de educație financiară.

Mitul tranzacțiilor imobiliare cash de 40%
El se așteaptă la o presiune de scădere a prețurilor în imobiliare, pe fondul scăderii și căutărilor. Expertul financiar a vorbit și despre mitul tranzacțiilor imobiliare cash, în proporție de 40%. Există o astfel de analiză în piață. Anul trecut, din aproximativ 800.000 de tranzacții, undeva peste 300.000 au fost cu ipotecă. ”Trebuie să avem în vedere că sunt inclusiv tranzacții între rude, tranzacții pentru mici parcele de teren, pentru căsuțe vechi. În perioada de pandemie a crescut foarte mult interesul pentru case la sat și parcele de pământ retrase. Există o doză foarte importantă de tranzacții de 10.000 de euro până la 30 - 40.000 de euro, care se fac mai mult cash. Achizițiile mari din centrele principale sunt făcute preponderent pe bază de ipotecă.” a spus Adrian Asoltanie. Expertul financiar a explicat capcana lichidităților ca fiind ”o piață în care există o grămadă de bani, dar ei nu se mișcă, ceea ce duce la scădere economică, la blocaje pe piața imobiliară, duce poate și la niște blocaje pe bursă - care ce reprezintă, de fapt? Oportunități de investiții și de cumpărare”.

Atenționare: Cocktail de CRIZE foarte periculos
El a vorbit și despre posibilitatea să urmeze ceea ce pentru Japonia s-a numit ”the lost decade”, o perioadă de mai bine de 10 ani fără creștere economică: ”Luați în calcul inclusiv această variantă în care orizontul tău de investiții va fi de nevoie”: ”Un maraton de 10 ani în care bursa nu scade, nu crește este copleșitor emoțional.” le-a spus Adrian Asoltanie celor care-l urmăresc pe grupul ”Viața și banii”, de pe rețeaua socială Facebook. În același timp, trainerul de educație financiară a vorbit despre ”un cocktail foarte periculos, format din criza economică, criza energiei - Energia este fundația economiei, nimic nu se mișcă în economie fără energie. Mi-e teamă că am afectat destul de serios fundația energetică a economiei, iar consecințele vor fi destul de periculoase și cineva va profita de acestea, criza pandemică, blocajele din zona aprovizionării/ a producției, conflictul militar din Ucraina care nu știm până unde și până când se va întinde.” 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
bancul zilei

05:46

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Avem deficit de 35,88 miliarde lei
29/04/2024 00:09

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrandu-se la 35,88 miliarde de lei, faţă de 28,99 miliarde de lei sau 1,67% din PIB după pri ...

Rezultatele Loto 6/49 din data de 28 aprilie 2024: Numerele câștigătoare
28/04/2024 20:29

Duminică, 28 aprilie, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc, după ce la tragerile loto de joi, 25 aprilie, Loteria Romană a acordat peste 18.900 de castiguri i ...

Ce trebuie să facă românii care au două mașini sau două case: Legea pe care foarte puțini o cunosc
28/04/2024 18:04

Pentru cei care detin două masini sau două apartamente, este crucial să constientizeze că vanzarea celei de-a doua masini sau a celei de-a doua locuinte in decursul aceluiasi an calendaristic poate implica ...

S-a deschis cea mai spectaculoasă șosea panoramică din Transilvania. Este un adevărat rival pentru Transfăgărășan
28/04/2024 00:08

I se mai spune Drumul Apusenilor sau Transalpina de Apuseni si este un drum de poveste. Traversează Muntii Apuseni si este inconjurat de un peisaj mirific. Astfel că, deschidere primului tronson din această ...

Fabrică veche de la 1880, ajunsă mall. Ce scria presa din anii '70 despre această glorie a industriei românești
27/04/2024 18:21

Ziarul brasovean Drum Nou scria acum o jumătate de veac despre uzina Hidromecanica. In momentul in care au preluat-o, comunistii i-au păstrat profilul. După anii 2000 a fost dăramată, iar acum e mall. In ...

Trenul RE 13211 Piteşti - Bucureşti Nord a ajuns în Gara de Nord cu o întârziere totală de 310 minute
27/04/2024 08:52

 Trenul RE 13211, care circulă in relaţia Piteşti - Bucureşti Nord, a ajuns vineri seara in Gara de Nord la ora 20:51, cu o intarziere totală de 310 minute, din cauza defectării locomotivei, informea ...

Pensiile vor fi plătite în avans
26/04/2024 13:51

Plata pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, va fi făcută in avans, Guvernul urmand să aprobe in şedinţa de joi proiectul de Hotărare in acest sens, au declar ...

Directorul Direcţiei Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia a fost retinut pentru trafic de influență
26/04/2024 10:04

Liviu Cătălin Stănculescu, directorul Direcţiei Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a fost reţinut de DNA pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a primit mită 13.000 de euro de ...

Guvernul semnează azi plata în avans a pensiilor pe luna mai. Când vor fi virați banii
25/04/2024 13:48

Guvernul aprobă azi proiectul de hotărare privind plata in avans a pensiilor si a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, din bugetul asigurărilor sociale de stat si din bugetul ...

Clienții nu vor mai putea retrage numerar la casele de marcat. Supermarketurile renunță la serviciu
24/04/2024 20:18

Un sereviciu popular in multe supermarketuri, inclusiv in cele din Romania ar putea să dispară. Oamenii nu vor mai putea retrage numerar de la casele de marcat. Comerciantii spun că trebuie să plătească u ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei