Creditul pentru restanțieri, un instrument potrivit pentru cei cu istoric de creditare „pătat”

2hqjgb2iu4ruehf

Dimensiune font:

| 25-03-2022 09:08

Creditul este un instrument financiar foarte util cetățenilor care doresc să facă o achiziție ce depășește posibilitățile financiare de moment.

 

 

Creditul este un instrument financiar foarte util cetățenilor care doresc să facă o achiziție ce depășește posibilitățile financiare de moment. De exemplu, atunci când vrem să achiziționăm o locuință sau un automobil, dar nu avem întreaga sumă de bani necesară, putem apela la un credit și vom plăti în rate lunare banii împrumutați plus dobânda corespunzătoare. Acest instrument permite tuturor oamenilor să își îndeplinească rapid o nevoie sau o dorință de moment și să ramburseze banii ulterior, eșalonat. 

 

Sumele care pot fi împrumutate prin credit se pot ridica și la zeci sau sute de mii de euro. Astfel, rambursarea lor va deveni o activitate lunară pentru cel puțin 15-30 de ani din viața posesorului creditului. Cum viața este imprevizibilă, vor exista cu siguranță și momente în care proprietarul va întârzia sau nu își va permite să plătească rata. Aceste momente sunt înregistrate de Biroul de Credite și rămân ca o pată pe istoricul de creditare.

 

Influența istoricului de creditare asupra viitoarelor credite

 

Chiar dacă ne luăm angajamentul să plătim la timp fiecare rată, vor exista și situații în care acest lucru nu va fi posibil. Este important ca aceste întârzieri de la plata ratei să fie excepția, nu regula.

 

Raportarea acestor situații la Biroul de Credite și stocarea lor timp de 4 ani nu reprezintă automat excluderea dumneavoastră de la accesarea unui credit în viitor. Motive precum frecvența întârzierilor sau a neplatei, durata timpului până la efectuarea plății și buna credință a posesorului creditului au, de asemenea, o influență destul de mare în decizia finală. Fiecare bancă sau IFN care acordă credite restanțierilor are propriile reguli după care aprobă sau refuză o cerere ulterioară.

 

Ce este un credit pentru restanțieri?

 

Creditul pentru restanțieri este un instrument financiar apărut pe piață pentru a oferi cetățenilor cu „pete” de întârziere/neplata ratelor la Biroul de Credite o posibilitate de refinanțare a creditelor vechi.

 

Astfel, chiar dacă situația dumneavoastră nu pare ideală pentru a primi un nou credit și vă găsiți într-un impas financiar care vă creează un stres considerabil, analizați cu atenție istoricul dumneavoastră de creditare și discutați cu un consultant de la un IFN care oferă un astfel de împrumut. Șansele sunt foarte mari să fiți eligibil pentru un credit pentru restanțieri care să vă permită o relaxare financiară, cel puțin până reușiți să vă reorganizați viața din punct de vedere economic.

 

Ce trebuie să știi înainte de a solicita un credit pentru restanțieri

 

Creditul pentru restanțieri este oferit și utilizat cu singurul scop de a ajuta la plata creditelor anterioare. Acesta nu trebuie utilizat pentru altceva decât ușurarea poverii împrumuturilor și eliberarea solicitantului de un stres major în viața financiară.

 

Înainte de a aplica pentru obținerea unui astfel de împrumut, primul pas ar fi solicitarea unui raport de la Biroul de Credite. Acest raport vă va detalia complet toate momentele în care ați uitat, ați omis sau nu ați putut plăti ratele de-a lungul creditelor anterioare. Astfel, prin analiza atentă a acestui raport nu doar vă faceți o idee asupra situației dumneavoastră din punct de vedere al creditelor, ci și verificați corectitudinea datelor.

 

Atât timp cât reușiți să demonstrați faptul că întârzierile sau ratele neplătite au avut un motiv justificat și că sunteți, cu adevărat, o persoană de bună credință, majoritatea IFN-urilor vă vor aproba cererea pentru a obține un credit pentru restanțieri. Utilizați această oportunitate pentru a scăpa complet de datoriile anterioare și profitați de momentul de respiro din viața dumneavoastră pentru a pune în ordine finanțele personale.

 

Printre cele mai la îndemână metode a scăpa de cercul vicios al datoriilor și creditelor se numără crearea unui buget lunar și creșterea veniturilor. Creditele sunt un instrument util atunci când dorim să ne îmbunătățim viața, dar nu ar trebui să împrumutăm sume de bani pe care nu ne permitem să le înapoiem corespunzător.

 

Accesarea creditelor pentru restanțieri de mai multe ori în ultimii ani ar trebui să vă pună un mare semn de întrebare în legătură cu obiceiurile dumneavoastră de consum. Sfatul tuturor profesioniștilor în domeniul finanțelor personale este să fim realiști cu posibilitățile noastre și să nu ne întindem mai mult decât ne permitem. Dacă simțiți că pierdeți controlul asupra finanțelor personale, poate ar trebui să luați în calcul apelarea la serviciile unui specialist, cum ar fi un coach financiar.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:46

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Harmanesti, cu sediul in comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi, telefon 0232.722.000, fax 0232.722.000, e-mail: harmanesti@is.e-adm.ro, cod fiscal 16570210. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata totala de 597 mp, Tarla 6, P 274/1, P 275-276, P 323/1, amplasat in intravilanul comunei Harmanesti, F.N., judetul Iasi, apartine domeniului privat al Comunei Harmanesti; -teren in suprafata totala de 123 mp, Tarla 34, P 1211, 1214, 1215, amplasat in intravilanul comunei Harmanesti, F.N., judetul Iasi, apartine domeniului public al Comunei Harmanesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Harmanesti nr. 36/25.07.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitarea scrisa, de la sediul Comunei Harmanesti. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, care se achita la Casieria Comunei Harmanesti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 25.09.2024, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 03.10.2024, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original si 2 exemplare copii. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 03.10.2024, ora 11.00, la sediul Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0232.260.600, fax 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 11.09.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Todiresti, cu sediul administrativ in sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava, telefon 0230.539.535, fax 0230.539.543, e-mail: primaria todiresti @yahoo.com, cod fiscal 4326922. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -3 parcele de teren, in suprafata totala de 2.000 mp, apartinand domeniului privat al Comunei Todiresti, situate in intravilanul comunei Todiresti: -Teren in suprafata de 500 mp, avand nr. cadastral 43156, sat Todiresti, F.N.; -Teren in suprafata de 500 mp, avand nr. cadastral 43157, sat Todiresti, F.N.; -Teren in suprafata de 1.000 mp, avand nr. cadastral 43503, sat Todiresti, F.N., conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Todiresti nr. 41/14.06.2022 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei sau se pot consulta pe site-ul: www.comuna todiresti.ro, la sectiunea Monitorul Oficial Local -Hotarari. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Comunei Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la casieria institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 25.09.2024, ora 10.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 03.10.2024, ora 10.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Secretariatul Comunei Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 04.10.2024, ora 10.30, Comuna Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Suceava, din municipiul Suceava, Str. Stefan cel Mare nr. 62, judetul Suceava, telefon 0230.214.948, fax 0230.522.296, e-mail: trsv-arhcont @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 11.09.2024.
Marcel Ciolacu, reacție după previziunile sumbre ale Fitch: 'Suntem primul stat european care avem un deficit bazat pe investiții'
20/09/2024 14:37

Premierul Marcel Ciolacu a anuntat vineri, la Oradea, că rectificarea bugetară din acest an este pozitivă. De asemenea, premierul a anuntat că deficitul bugetar este unul „sustenabil”, avand in vedere c ...

Creșterea intensității digitale prin soluții digitale optimizate în cadrul societății Investigații Medicale Praxis SRL Iași
20/09/2024 11:44

 Cresterea intensitătii digitale prin solutii digitale optimizate in cadrul societătii Investigatii Medicale Praxis SRL Iasi

Monitorizarea BNR ține cursul euro pe loc
20/09/2024 09:54

Evolutia leului a rămas stabilă fată de euro si de celelalte valute majore, in conditiile in care BNR monitorizează cu grijă piata inainte de alegerile parlamentare si prezidentiale. Cursul monedei unice ...

România, lider în topul inflației din Uniunea Europeană
19/09/2024 11:50

Conform datelor Eurostat, rata anuală a inflaţiei din Uniunea Europeană a coborat de la 2,8%, in iulie, la 2,4%, in august. Însă Romania rămane, pentru a şasea lună la rand, „liderul” c ...

Din 2025, și hainele se vor recicla
17/09/2024 17:35

Începand din ianuarie 2025, toate primăriile din Romania vor trebui să implementeze un sistem de colectare separată a materialelor textile, inclusiv imbrăcăminte, lenjerie de pat si covoare. „D ...

Energia electrică nu se va scumpi
17/09/2024 14:45

Ministrul energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că romanii vor plăti acelaşi preţ la energie iarna aceasta ca şi in cea trecută, schema de plafonare a preţurilor fiind in vigoare pană la 1 aprilie ...

Cum au pus mâna rușii pe industria siderurgică cu ajutorul oamenilor din PSD și PNL. Le-au închis și demolat
15/09/2024 23:28

Industria siderurgică din Romania, odată una dintre coloanele vertebrale ale economiei nationale, a ajuns pe mana investitorilor rusi cu complicitatea politicienilor din PSD si PNL. In loc să protejeze acest ...

Subvenția agricolă din România printre cele mai mici la nivel european. Eșecul partidelor PSD și PNL
15/09/2024 23:25

Subventiile agricole din Romania răman printre cele mai mici din Europa, un fapt care reflectă esecul partidelor aflate la guvernare, in special PSD si PNL, de a negocia eficient in cadrul Uniunii Europene. D ...

Absurditatea României: fermierii plătesc acciza la combustibil
15/09/2024 23:23

Intr-o tară in care agricultura ar trebui să fie sprijinită, Romania demonstrează din nou absurditatea politicilor sale. Fermierii romani, care lucrează pămantul si produc hrană pentru intreaga tară, su ...

România va deveni un hub regional: Coreenii de la Hanwha Aerospace construiesc fabrică de blindate la noi în țară
15/09/2024 23:18

Romania va deveni un hub regional pe piata militară. Hanwha Aerospace, companie industrială aerospaţială cu sediul in Coreea de Sud, va demara la inceputul anului viitor construcţia in Romania a unei fabri ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei