Cum să plătești mai puțin la energie. Trucurile prin care faci o economie uriașă

000000000000000000000 newsalert

Dimensiune font:

| 01-05-2022 10:41

Anul 2022 a fost și este în continuare marcat de o serie de scumpiri substanțiale: utilitățile, alimentele, toate determină românii să scoată din buzunare lunar sute de lei în plus pentru aceleași facilități comparativ cu anii anteriori.

Există câteva metode prin care oamenii își pot reduce costurile cu facturile la energie, dar nu numai. Soluții la îndemână, ușoare, care deși par evidente, uneori pur și simplu pot trece neobservate.

Potrivit datelor Departamentul de Energie din Statele Unite ale Americii, o familie din SUA cheltuiește pe an circa 1.400 de dolari doar pe utilități, iar costurile pot fi reduse cu până la 25% prin schimbarea anumitor obiceiuri, potrivit nerdwallet.com.

13 metode prin care pot fi reduse facturile la energie

1.Asigurați-vă că toate ușile și ferestrele sunt etanșe, astfel încât să nu intre frig.

2. Reparați conductele care au scurgeri.

3. Setați termostatul la o temperatură rezonabilă.

4. Ajustați temperatura frigiderului și congelatorului.

5. Înlocuiți băile lungi în cadă cu dușurile.

6. Reparați robinetele care curg.

7. Reglați temperatura boilerului de apă.

8. Cumpărați aparate electrocasnice rentabile din punct de vedere energetic.

9. Interesați-vă ce oferte reduse au furnizorii de electricitate.

10. Schimbați becurile.

11. Montați întrerupătoare prin care puteți regla intensitatea luminii.

12. Folosiți prize inteligente.

13. Faceți un audit energetic.
Ads

Încălzirea și aerul condiționat

Încălzirea și răcirea casei sunt principalii factori care contribuie la facturile mari la electricitate, deci și cele mai bune oportunități pentru a reduce costurile.

În primul rând, trebuie să vă asigurați că totul este etanș, atât ușile și ferestrele, cât și frigiderul sau congelatorul. Mai apoi trebuie să reparați toate conductele de încălzire, ventilație și aer condiționat.

Setați termostatul la o temperatură scăzută când plecați de acasă și cu câteva grade în minus atunci când dormiți. Ideal este să aveți un termostat inteligent, care se poate seta de la distanță. Dacă centrala nu merge opt ore pe zi, puteți reduce costurile anuale cu 10%, mai arată sursa citată.

De asemenea, reglați temperatura frigiderului și congelatorului. Temperatura în frigider ar trebui să fie cuprinsă între 2 și 7 grade, iar cea din congelator de circa 0 grade. În acest fel alimentele nu se vor strica, iar electrocasnicele nu vor funcționa non-stop pentru a menține temperatura.
 

Apa caldă

Apa caldă reprezintă al doilea factor care umflă facturile la energie. Puteți schimba capul de duș deoarece unul de înaltă presiune vă poate ajuta să economisiți câteva mii de litri de apă pe an.

Nu toate hainele trebuie să fie spălate cu apă caldă, așa că, atunci când este posibil, puteți alege un program al mașinii de spălat cu apă rece. De asemenea, reparați robinetele care curg. Deși par câteva picături, în realitate se adună.

Cumpărați aparate electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic, în special în cazul celor pe care le folosiți des, cum ar fi mașina de spălat rufe, mașina de spălat vase, frigiderul, televizorul etc.

Electricitatea

Becurile aprinse și electrocasnicele ținute în priză reprezintă circa 11% din consumul de energie. Puteți schimba becurile și corpurile de iluminat. Cele mai bune variante sunt becurile fluorescente compacte și cele LED.

De asemenea, puteți instala întrerupătoare care să permită reglarea intensității luminii. Folosiți prize inteligente deoarece multe dispozitive consumă curent chiar dacă nu sunt folosite, ci doar băgate în priză. În general se aplică în cazul tuturor electrocasnicelor ce funcționează pe bază de telecomandă.
 

Emiliano Cecchini, fondatorul unei companii din SUA ce creează case modulare ce folosesc energie regenerabilă, a explicat pentru publicația fanpage.it cum pot oamenii să diminueze facturile utilităților.

”Aș aduce în discuție autosuficiența. În primul rând, trebuie să vorbim despre autosuficiență în ceea ce privește energia, gazul și apa, precum și telefonia. Recomand să pornim de la autosuficiență energetică prin montarea unor panouri fotovoltaice.

O altă soluție este un sistem de încălzire cu hidrogen. Este un gaz care arde foarte bine și este durabil. Pentru încălzire, recomand cu siguranță biomasa mai întâi. Șemineul pe lemne este cel mai bun”, a declarat Cecchini pentru sursa citată. 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
CNC PLASMA FENCE  SRL  a demarat in luna aprilie  2024 implementarea proiectului cu titlul “Performanta si dezvoltare in activitatea curenta
10/05/2024 10:34

 CNC PLASMA FENCE  SRL  a demarat in luna aprilie  2024 implementarea proiectului cu titlul “Performanta si dezvoltare in activitatea curenta 

Dezastru pentru pensionarii din România, anticipat de specialiști. Adio majorări!
09/05/2024 13:34

Comunicat devastator trimis de Ministerul Finantelor. Datoria publică a trecut de 52% din PIB, ceea ce inseamnă că pensiile si salariile romanilor ar putea fi inghetate in perioada următoare. Desi legea sp ...

COMUNICAT ÎNCHEIERE PROIECT  „CONSTRUIRE PAVILION PENTRU ACTIVITĂȚI ȘCOLARE ÎN AER LIBER, ÎNFIINȚARE ȘI DOTARE LABORATOARE ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1, TAMAȘI”
09/05/2024 09:00

COMUNICAT ÎNCHEIERE PROIECT   „CONSTRUIRE PAVILION PENTRU ACTIVITĂTI SCOLARE ÎN AER LIBER, ÎNFIINTARE SI DOTARE LABORATOARE SCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1, TAMASI”  

Comisia Europeană spulberă piața muncii din România: Deficit de competențe și muncă la negru, șomaj prea mare!
08/05/2024 19:48

Factorii care explică şomajul de lungă durată in Romania includ deficitul de competenţe şi o pondere semnificativă a muncii la negru, care era estimată la 1,4 milioane de persoane, arată o analiză de ...

 România, loc fruntaș la producția de ouă în Europa
08/05/2024 15:31

Potrivit unui raport Eurostat, Romania este una dintre tările cu cel mai mare număr de găini ouătoare din Uniunea Europeană. În 2022, Romania detinea peste 38,7 milioane de găini ouătoare, clasand ...

Vin banii pentru crescătorii de animale
08/05/2024 13:17

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat in sectorul creşterii animalelor (ameliorare rase), solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor p ...

Scade interesul românilor pentru închirierea apartamentelor
08/05/2024 09:37

Preturile solicitate, pe platformele online de specialitate, pentru chiriile din principalele orase ale tării au inregistrat o crestere de 15% in aprilie 2024 fată de aprilie 2023, in timp ce preturile solici ...

Declaraţia unică trebuie depusă până pe 27 mai
07/05/2024 12:45

Romanii care au incasat anul trecut venituri suplimentare faţă de salariu, precum cele din chirii, investiţii, dobanzi sau activităţi independente, trebuie să depună Declaraţia unică pană pe 27 mai. ...

Clienții ar putea primi apă gratis în orice restaurant din România
07/05/2024 09:28

Promulgarea noii legi care prevede ca operatorii din HoReCa să ofere apă potabilă gratuit clientilor marchează un pas important spre o Romanie mai civilizată, mai sănătoasă si mai prietenoasă atat cu ...

Meserii care vor marca piața muncii în următorii ani
07/05/2024 06:48

Tehnologia digitală evoluează rapid, astfel ca deja au apărut si vor mai aparea schimbari pe piata muncii. Unele meserii se transforma, altele dispar, iar altele urmează sa le ia locul. În aceste cond ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei