« Inapoi

Definitivat fără incidente, la Iaşi

Definitivat fără incidente, la Iaşi#1
Mărime font - +

 Peste 200 de cadre didactice din judeţul Iaşi au susţinut ieri, 20 aprilie, proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivat.

 Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, din cei 236 de candidaţi aşteptaţi la probă, 210 au fost prezenţi, 13 au absentat, iar alţi 13 au decis să se retragă. „Teza cu durata de patru ore a început la ora 10:00, conform programării şi s-a derulat în cele mai bune condiţii, fără incidente”, au transmis reprezentanţii ISJ Iaşi. De asemenea, aceştia au precizat că niciun candidat nu a fost eliminat din examen. Proba s-a desfăşurat la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, unitate aleasă ca centru de examen în acest an.

Citește și Primele locuri scoase la bătaie de universităţile ieşene

Lucrările scrise vor fi evaluate în 6 centre organizate la nivel naţional, nota minimă de promovare a examenului fiind 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. Examenul certifică şi faptul că un cadru didactic debutant care a optat pentru această carieră dispune de pregătirea necesară pentru exercitarea profesiei didactice şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţământ preuniversitar şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 25 aprilie, la centrele de examen şi pe site-ul MEN. Contestaţiile vor fi depuse în centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 25 aprilie, după afişarea rezultatelor, şi 26 aprilie. Rezultatele finale vor fi afişate la centrele de examen şi pe site-ul examenului duminică, 30 aprilie.

 

* * *

210

Este numărul candidaţilor care au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat în judeţul Iaşi

 

Data publicarii: 21/04/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > INVATAMANT > PREUNIVERSITAR

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

LOCURI DE MUNCĂ STRĂINĂTATE -  25 IUNIE

LOCURI DE MUNCĂ STRĂINĂTATE - 25 IUNIE

                         (...)
Horoscopul de weekend, duminică, 25 iunie 2017

Horoscopul de weekend, duminică, 25 iunie 2017

BERBEC Va confruntati cu o criza financiara serioasa, desi nu va puteti plange ca ati(...)
Troc cu biluţe pentru o victorie la mustaţă

Troc cu biluţe pentru o victorie la mustaţă

„Parlamentari roşii din toate colţurile, uniţi-vă!“. Nu pentru că aţi(...)

 

 

 

editia online din 25.06.2017 - 21:54

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange