Domnule Bostan, mergi acasă, dă-ţi demisia!

default

Dimensiune font:

| 30-06-2016 06:00

Ministrul Comunicaţiilor, Marius Raul Bostan, a umilit profesorii români printr-o serie de declaraţii revoltătoare* cadrele didactice solicită demisia imediată a acestuia, pentru că arată modul în care gândeşte un om care ne conduce

Acuzaţiile denigratoare ale ministrului Comunicaţiilor, Marius Bostan, au zguduit lumea învăţământului românesc. Acesta este de părere că gratuitatea sistemului educaţional nu oferă calitate. În opinia sa, părinţii ar trebui să plătească pentru educaţia copiilor lor, „100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis”. Mai mult decât atât, acesta a umilit profesorii, afirmând că „unii profesori pur şi simplu îşi bat joc de meseria lor şi susţin că au salarii mici. Domnule, mergi acasă, dă-ţi demisia. Dar nu să îţi baţi joc de viitorul copilului. Justificarea că am salariu mic e o imbecilitate. Am salariu mic, îmi dau demisia, mă apuc de altă muncă dacă nu îmi place meseria asta”. Acuzaţiile sunt cu atât mai revoltătoare cu cât actualul ministru al Comunicaţiilor, în vârstă de 46 de ani, şi-a început cariera la catedra Universităţii Politehnice din Bucureşti şi la cea a Liceului Teoretic „Ion Luca Caragiale” Bucureşti!

Demisia!

Aceste declaraţii au stârnit un val de reacţii atât din partea cadrelor didactice, cât şi din partea părinţilor şi chiar a elevilor. Într-un comunicat al Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi se arată profunda umilire resimţită de cadrele didactice. Contactat telefonic de redactorii ziarului „Evenimentul Regional al Moldovei”, preşedintele USLIP Iaşi a declarat că singura soluţie este demisia Ministrului Marius Bostan. „Demisia este singura soluţie. Categoric demisia. Indiferent de circumstanţe, declaraţia acestui ministru nu trebuie trecută cu vederea. Este vorba de modul în care gândeşte un om care ne conduce”, a declarat prof. Laviniu Lăcustă, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi.

Marius Bostan este el însăşi unul din beneficiarii sistemului gratuit de învăţământ, acesta fiind garantat de Constituţie. Articolul 32, alineatul 4 din capitolul II al Constituţiei României prevede că „învăţământul de stat este gratuit, potrivit legii”. „Declaraţia este surprinzătoare şi denotă un comentariu precipitat, nefiltrat prin raţiune şi cunoaştere a contextului educaţional, aducând atingere unei profesii nobile. Sunt exprimate judecăţi de valoare nefundamentate. De asemenea, este inacceptabilă ideea de a introduce conceptul de taxă pentru că ar însemna abatere de la Constituţie, de la drepturile fundamentale ale omului de acces la educaţie, o ignorare inacceptabilă a unor valori ale lumii moderne pe care învăţământul românesc le-a promovat cu multă consecvenţă. Demisia este o chestiune de onoare şi demnitate personală”, a declarat pentru ziarul „Evenimentul Regional al Moldovei”, prof. dr. Camelia Gavrilă, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Scuze superficiale pe reţelele de socializare

În urma valului de nemulţumiri şi reacţii declanşate, Marius Bostan a postat pe o reţea de socializare un mesaj în care încearcă să-ţi motiveze spusele. „Mă bucur să văd că o declaraţie făcută în cadrul unei conferinţe a stârnit atâta interes, deşi trebuie să recunosc că sunt trist când văd că aceasta este folosită în scopuri politice. Regret că sunt interpretate declaraţiile într-un mod în care nu am gândit”, a declarat ministrul pe pagina sa de Facebook. În ciuda acestei declaraţii, cadrele didactice continuă să-i ceară demisia ministrului Comunicaţiilor. „Consider că acest domn ministru nu mai are ce căuta în Guvern. Afirmaţia dânsului este total iresponsabilă. Vorbeşte de parcă nu ar fi un produs al şcolii româneşti, ba mai mult decât atât a fost şi de partea cealaltă a baricadei, mai exact a fost profesor. A fost un profesor de ocazie deoarece nu are nici o treabă cu sistemul de învăţământ dacă vorbeşte aşa de el. Scuzele pe facebook mi se par o nesimţire. Dacă dorea într-adevăr să îşi ceară scuze trebuia să trimită o scrisoare deschisă tuturor cadrelor didactice însoţită de demisie. Fără demisie nu discutăm. Jignirea este enormă, fără precedent. Dacă demisia întârzie să apară, ar trebui ca Primul Ministru, Dacian Cioloş să ia măsuri”, a declarat prof. Mirel Pristavu, preşedintele Sindicatului Învăţământ „Spiru Haret” Iaşi.

Această declaraţie este profund nerealistă”, a declarat pentru ziarul nsostru prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Guvernul Cioloş înregistrează eşec după eşec

De când a intrat în funcţie, la sfârşitul anului trecut, guvernul tehnocrat a înregistrat mai multe eşecuri şi a strâns tot mai multe nemulţumiri în rândul cetăţenilor. Astfel, după eşecul numirii lui Andrei Baciu în funcţia de Ministru al Sănătăţii (care a pozat în lenjerie intimă), eşecul legii salarizării bugetarilor, eşecul negocierilor cu sindicatele din învăţământ, Guvernul mai înregistrează un eşec, în persoana lui Marius Bostan. „Sindicatul Învăţământ Spiru Haret chiar a trimis o scrisoare deschisă Primului Ministru Dacian Cioloş în care cere demisia ministrului Comunicaţiilor şi în acelaşi timp îl condiţionează pe domnul prim-ministru că în cazul nedemiterii, relaţia de dialog social dintre Guvern şi sindicat va avea de suferit foarte mult”, a completat prof. Mirel Pristavu.

 

Vizibil neafectat de reacţiile stârnite, Marius Bostan a conferenţiat astăzi în faţa a peste 700 de antreprenori din România, în cadrul Business Days care se desfăşoară la Iaşi şi chiar a postat pe pagina sa de Facebook imagini din timpul conferinţei. Două întrebări se ridică în urma declaraţiilor lui Marius Bostan: „Are acel dram de demnitate încât să-şi dea demisia?” şi mai ales, „Ce va decide prim-ministrul Dacian Cioloş şi ce măsuri va lua împotriva ministrului Comunicaţiilor?”

 

 VEZI AICI ANUNȚURI LOCURI DE MUNCĂ


VEZI AICI ANUNȚURI IMOBILIARE 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Trei zile de foc pentru candidaţii la „examenul maturităţii”
11/06/2019 00:00

  * calendarul de Bacalaureat 2019 prevede că absolventii de liceu sustin pană astăzi, 11 iunie, competentele digitale, iar pe 12-13 iunie sunt examenele orale de limbă străină * probele scrise ince ...

„Dacă nu poți vedea punctele tari ale copilului, nu te atinge de slăbiciunile lui”
18/05/2019 00:00

  * in primăvara acestui an s-a organizat, pentru prima dată in Romania, un curs de formare in evaluarea dinamică a potentialului de invătare la copil - LPAD (Dispozitiv de evaluare a tendintei de inv ...

Fiecare şcolar va primi, din toamnă, câte o tabletă!
11/05/2019 00:25

  * Guvernul doreşte modernizarea sistemului de invăţămant cu ajutorul noilor tehnologii, urmand a investi cateva sute de milioane de lei pentru a instala sisteme wi-fi in 4.500 de şcoli * asta in co ...

Drama de la Buda l-a scandalizat pe şeful statului
16/04/2019 18:45

  * după ce luni, un copil de trei ani din satul Buda, comuna Brăeşti - Iaşi, a decedat, inecat in fosa septică din curtea şcolii, directorul respectivei unităţi de invăţămant a fost destituit ...

Elevii, educaţi în spiritul practicilor sustenabile de consum
11/04/2019 00:00

  În perioada 1- 6 aprilie 2019, un grup de elevi şi cadre didactice din Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iaşi au participat la cea de-a patra activitate de predare- invăţare din ...

Înscrierea în clasa pregătitoare, etapa a doua
03/04/2019 00:00

  * a inceput cea de-a doua etapă rezervată completării/depunerii/validării cererilor de inscriere in invăţămantul primar pentru anul şcolar 2019-2020 * se adresează copiilor care nu au fost insc ...

Au rămas neocupate 954 locuri la „clasa zero”
27/03/2019 10:37

  * in judetul Iaşi au fost depuse 6.735 de cereri de inscriere pentru clasa pregătitoare * şcolile care au depăşit numărul stabilit prin planul de şcolarizare sunt Colegiul National „Garabet ...

„Sărbătorim oamenii, nu celebrăm zidurile care ne înconjoară”
17/11/2017 05:04

Gheorghe Asachi este promotorul infiinţării primei linii de educaţie in inginerie, care s-a concretizat in naşterea unei ,,clase de ingineri hoţarnici”, la data de 15 noiembrie 1813. Evenimentul care ...

Munţi de bani pentru angajaţii din învăţământ
10/11/2017 16:00

Luna trecută a fost marcată de apariţia in spaţiul public a unuia dintre cele mai aşteptate, dar şi controversate documente. Este vorba despre proiectul Legii salarizării unitare, proiect promis de alian ...

Cercetarea şi inovarea, susţinute prin Universitatea Tehnică
03/11/2017 04:06

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (UTI) invită doritorii la o Sesiune de informare privind oportunităţile de finanţare din cadrul acţiunilor „Marie Skłodowska-Curie&r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei