Elevii vor deprinde tainele gastronomiei de la un maestru internaţional
Dimensiune font:
Timp de o săptămână, 11 elevi ai Liceului Tehnologic Economic „V. Madgearu” Iaşi descoperă tehnicile şi secretele artei culinare alături de Chef Ziad Atiya, recunoscut la nivel internaţional prin numeroase premii la competiţiile de profil, dar şi de 11 cursanţi ai Colegiului de gastronomie Culinary din Haifa. Cursul se desfăşoară în perioada 15-22 septembrie, în corpul C al liceului ieşean, în laboratoarele de instruire practică. „Stagiul de pregătire profesională susţinut în limba engleză de Chef Ziad Atiya va avea o componentă teoretică, prin prezentarea unor noţiuni generale şi specifice din domeniul gastronomiei, şi o componentă practică, în cadrul căreia echipele mixte, formate din câte un cursant israelian şi un elev român, vor pune în aplicare cele învăţate”, detaliază Constantin Corneliu Carpen, directorul Liceului „V. Madgearu”.
Citește și Directorul „liceului groazei” a fost schimbat din funcţie
Finalul cursului va consta într-o „expoziţie” culinară, fiecare echipă preparând câte un meniu complet. Acesta va fi evaluat de Chef Ziad Atiya şi, în funcţie de rezultate, cursanţii vor primi certificate de competenţe profesionale, diplome şi medalii. Andreea IGNEA
Citește și Se reintroduce treapta a doua la liceu?
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau