10 filme motivaţionale care îţi pot schimba viaţa

default

Dimensiune font:

| 27-05-2018 14:44

Iată o listă de filme motivaţionale pe care le poţi urmări şi care îţi pot schimba viaţa. Vei găsi suficiente lecţii care se pot aplica şi în cazul tău. Noi le-am găsit pe site-ul lui Dan Luca şi ţi le recomandăm şi ţie, cu căldură. Ordinea este aleatoare.

 

1. Braveheart/Inimă neînfricată (1995)
William Wallace, eroul filmului, este, aşa cum declară chiar în terpretul său, Mel Gibson (cel care semnează şi regia peliculei), unul dintre oamenii care au schimbat cursul istoriei. Iar „Inimă neînfricată" este o poveste în credibilă despre curaj, loialitate, onoare şi despre brutalitatea războaielor. Totul condimentat cu o mişcătoare poveste de dragoste.

2. Rocky (1976)
Recompensat cu premiul Oscar în 1977 pentru cel mai bun film, Rocky I este cea mai valoroasă ecranizare dintre cele cinci realizate, care spun povestea celui mai faimos boxer din istoria cinematografiei. Sylvester Stallone a găsit drumul spre gloria absolută după ce acest film a început să ruleze în cinematografele de pe tot globul, personajul său creând o adevărată isterie în rândul fanilor filmelor de acţiune. Ca să nu mai vorbim că însăşi povestea de viaţa a lui Stallone este la fel de fascinantă.

 

 

 

 

 

3. Million dollar baby / O fată de milioane (2004)
Filmul relatează povestea lui Maggie Fitzgerald, o chelneriţă obişnuită care s-a mutat din Ozarks la Los Angeles având dorinta de a deveni campioana de box. Mai mult decât atât dorinţa ei este de a fi antrenată de legendarul antrenor de box Frankie Dunn. Filmul este o poveste profundă despre hotărâre, putere şi dragoste, puse mai presus de curajul celor din lumea boxului profesionist.

Dacă nu v-am convins, vă mai spunem că filmul a luat 4 Oscaruri şi 2 Globuri de Aur, iar rolurile principale sunt deţinute Clint Eastwood, Hillary Swank şi Morgan Freeman.

 

4. Erin Brockovich (2000)

Într-o lume în care eroii sunt adesea într-un număr foarte mic, povestea lui Erin Brockovich ne aduce aminte de puterea spiritului uman. Pasiunea, tenacitatea şi dorinta ei neclintită de a lupta pentru drepturile concetăţenilor săi au sfidat şansele… victoria ei fiind mult mai plăcută datorita faptului că, în timp ce îi ajuta pe ceilalţi ea simţea că se ajută pe sine. Erin Brockovich este o dramă emoţionantă, amuzantă şi neconvenţională bazată pe fapte reale, în care Julia Roberts (un Oscar şi un Glob de aur pentru acest rol) – o mamă cu trei copii mici, divorţată de două ori, care observă o nedreptate, îl înfruntă pe tipul rău şi învinge.

 

5. The bucket list / Ultimele dorinţe (2007)

Avem un profesor de filosofie (Morgan Freeman) şi un miliardar (Jack Nicholson). Primul se trezeşte pe patul de spital şi realizează că lunga lui listă de lucruri pe care să le facă până moare nu este deloc completată. Al doilea nu şi-a făcut niciodată vreo listă cu lucruri, ci numai cu cifre. Şi, întâmplător sau nu, este coleg de salon cu profesorul. Deşi aparent foarte diferiţi unul de celalalt, ei descoperă ca au două puncte comune: nevoia neîmplinită de a se împaca cu ei înşişi şi deciziile pe care le-au luat în viaţă şi dorinţa în tensă de a-şi petrece timpul care le-a mai rămas făcând tot ceea ce şi-au dorit cândva. Lista de dorinţe încetează să mai fie un simplu exerciţiu mental. Drept urmare, ignorând sfaturile medicilor, cei doi pleacă din spital şi pornesc în aventura vieţii lor. Ei străbat măr şi ţări, de la Taj Mahal la parcul tanzanian Serengeti, de la restaurante rafinate la un salon de tatuaj obscur, la volanul unei maşini de curse de colecţie sau la bordul unui avion de paraşutism. Şi lista de dorinţe începe să fie bifată….

6. Rudy (1993)

Lui Rudy i s-a spus din totdeauna că este prea scund pentru a juca fotbal la facultate. El este însă determinat să depăşească impedimentul şi să-şi îndeplineasca visul de a juca pentru echipa Notre Dame.

7. La vita e bella / Viaţa e frumoasă (1997)
În centrul poveştii se află Guido (Roberto Benigni, Oscar pentru acest rol) – un personaj încântător, caracterizat printr-o în ocenţă copilărească şi nutrind un mare vis: acela de a deschide o librărie proprie. El îşi împlineşte visul, îşi deschide librăria, se căsătoreşte cu fata visurilor, Dora, şi au împreună un fiu. Însă totul se năruie când antisemitismul atinge cote maxime în Italia, iar Guido şi fiul său, Giosue, sunt trimişi într-un lagăr de concentrare. Pentru a rămâne alături de cei dragi, Dora cere să meargă şi ea în lagăr. De acum încolo, unicul scop al lui Guido este să-şi salveze fiul si, mai ales, să salveze în ocenţa acestuia,deorece nu vrea să ajungă precum este el.

8. Peaceful Warrior / Calea luptătorului paşnic (2006)
Dan Millman este un gimnast care visează să cîştige o medalie la Olimpiadă, a cărui lume se răstoarnă când întâlneşte un străin misterios numit Socrates. Acesta deţine puterea de a ajunge la noi niveluri ale puterii şi înţelegerii. După ce suferă un accident, cu ajutorul lui Socrate şi al unei tinere, Joy, Dan descoperă că trebuie să înveţe multe şi să uite şi mai multe înainte de a putea deveni un luptător împăcat cu sine însuşi.

 

9. Gladiator / Gladiatorul (2000)

Marele general roman Maximus (Russell Crowe) a condus legiunile repurtând victorie după victorie pe câmpul de luptă. Şi odată terminat războiul, se gândeşte să se întoarcă acasă, la soţia şi la fiul său. Cu toate acestea, muribundul împărat Marcus Aurelius (Richard Harris) mai are încă o sarcină pentru general: să-i transmită puterea. Moştenitorul tronului, Commodus (Joaquin Phoenix), nu este deloc încântat şi ordonă execuţia familiei lui Maximus. Deşi scapă cu viaţă, acesta ajunge sclav şi este antrenat ca gladiator. Faima lui creşte de la zi la zi, şi gladiatorul învaţă că singura putere mai mare decât cea a regelui este voiţa poporului.

10. Coach Carter / Antrenorul Carter (2005)

Având la bazã o în credibilã poveste adevãratã, Antrenorul Carter îl prezintã pe controversatul antrenor de baschet Ken Carter (Samuel L. Jackson), care a fost lãudat şi criticat, dupã ce a ajuns faimos, în urma sechestrãrii întregii sale echipe neînvinse, care a avut o serie de eşecuri. Jucãtorii, pãrinţii şi comunitatea încearcã sã aducã echipa înapoi, pe teren, iar Carter trebuie sã depãşeascã obstacolele mediului sãu şi sã le arate tinerilor un viitor care trece dincolo de bandele de stradã, drogurile, închisoarea şi chiar baschetul.

sfatulparintilor.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei