15 alimente pe care să nu le mănânci nici când mori de foame

stock-3170020_960_720

Dimensiune font:

| 28-08-2019 14:00

Medicii și nutriționiștii recomandă un stil de viață sănătos, care să cuprindă o alimentație echilibrată și cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi.

foto:pixabay.com

O masă sănătoasă îți poate oferi energia de care ai nevoie, dar și substanțele necesare pentru un organism sănătos. Proteinele slabe, fructele și legume sau cerealele integrale ar trebui să facă parte din meniul zilnic al fiecăreia dintre noi.

Uneori poate părea greu să ai un stil de viață echilibrat, mai ales cu toate tentațiile din jur. E mai ușor să comanzi o pizza seara, după o zi grea și obositoare, decât să stai în bucătărie ore întregi pentru a prepara cina. Cu toate acestea, există câteva alimente pe care ar trebui să le eviți cu orice preț, chiar și atunci când nu mai poți de foame. Descoperă-le mai jos!

Cele 15 alimente pe care să le eviți

1. Suc de fructe

Chiar dacă nu este vorba despre un aliment, sucul de fructe trebuie să fie inclus în categoria lucrurilor pe care nu ar trebui să le mai consumi. Cu siguranță crezi că este natural pentru că, aparent, are fructe în compoziție, dar dacă citești cu atenție eticheta de pe ambalaj vei observa că ceea ce consumi nu este chiar suc de fructe 100%. Aceste băuturi sunt, în mare parte, obținute din apă cu zahăr. Mai mult decât atât, unele conțin sirop de porumb cu un nivel ridicat de fructoză, care este cauza obezității și contribuie la dezvoltarea diabetului de tip 2. Dacă vrei neapărat să bei un pahar cu suc de fructe, asigură-te că este natural 100%, fără conservanți.

2. Gogoși

Gogoșile sunt, de fapt, aluat prăjit, deci nu trebuie în niciun caz să mai mănânci așa ceva. Într-adevăr, sunt gustoase, îți încântă papilele gustative, dar sunt pline de grăsimi saturate și zahăr. O gogoașă mică glazurată conține 260 de calorii și 14 grame de grăsime. Așadar, dacă vrei să ai o sănătate de fier, renunță la gogoșile pe care le cumpărai în fiecare zi de la patiseria din colț.

3. Covrigi

Chiar dacă un covrig nu este prăjit, acesta reprezintă o bombă de calorii. Mulți dintre covrigii pe care îi iei în fiecare dimineața de la covrigărie conțin peste 400 de calorii și nu sunt făcuți din cereale integrale. Cei care sunt preparați din făină albă nu îți vor furniza suficiente fibre, de care organismul tău are nevoie pentru a funcționa corect.

4. Cartofi prăjiți

Cartofii prăjiți în ulei sunt delicioși, mai ales dacă sunt crocanți și cu un strop de sare. Cu toate acestea, consumul lor nu îți aduce niciun beneficiu. Aceștia sunt plini de sodiu, grăsimi și calorii. Indiferent că îi mănânci cu ketchup sau ca garnitură la friptură, va trebui să renunți la ei și să îi înlocuiești cu o variantă mai sănătoasă, cum ar fi cartofii fierți sau copți.

5. Mâncare de tip fast-food

Chiar dacă are un gust atractiv, mâncarea de tip fast-food este plină de calorii, grăsimi și conservanți. De asemenea, numărul de fibre este redus, nu conține nicio vitamină și nu îți aduce niciun fel de beneficiu. Problema este reprezentată de senzația de sațietate pe care o oferă acest tip de mâncare, atât de ușor de obținut. Vei observa cât de bine te vei simți după ce vei renunța complet la consumul de alimente fast-food.

6. Chipsuri

Chipsurile din cartofi sunt foarte asemănătoare cu cartofii prăjiți, doar că într-o formă gata preparată. Așadar, acestea nu conțin decât sodiu, grăsimi și conservanți. Ai putea mai bine să îți prepari propriile chipsuri, din legume sau cartofi dulci tăiați, care vor constitui o gustare mult mai sănătoasă. Trebuie doar să stropești cu puțin ulei de măsline extravirgin, să adaugi puțină sare de mare și să le pui pe un grătar, până devin crocante.

7. Supă la conservă

Supa la conservă este unul dintre cele mai dăunătoare alimente pe care le consumi. Aceste preparate conțin substanțe chimice periculoase, ce pot provoca alergii, dureri de cap, amețeală sau greață. Pe lângă toate acestea, nu este respectată rețeta produsului și există o cantitate foarte mare de sare. Dacă îți vei prepara singură supa vei ști exact ce pui în ea și vei putea controla cantitatea de sare folosită.

8. Iaurt cu arome

Iaurtul poate părea o gustare sănătoasă și benefică. Acesta conține calciu, probiotice sănătoase și bune pentru digestie, dar și proteine. Trebuie doar să te ții la distanță de iaurturile cu arome și care conțin foarte mult zahăr. Singura opțiune este iaurtul simplu, iaurtul grecesc sau cel fără grăsime. Poți include fructe sau cereale, iar dacă ți se pare prea acru, poți să adaugi o linguriță de miere naturală de albine.

9. Batoane cu cereale

Vorbim, din nou, despre foarte mulți conservanți. Ca să nu mai spunem că multe dintre aceste batoane care se găsesc pe piață conțin ingrediente modificate genetic. Singurul avantaj pe care îl au este că pot fi servite extrem de rapid și pot constitui o gustare consistentă, mai ales dacă ești pe fugă. Un măr, o portocală sau chiar o banană sunt însă variante net superioare, care înlocuiesc batoanele.

10. Bacon

Nitrații și grăsimile saturate din bacon sunt „inamicii” care fac din acest aliment periculos unul incredibil de gustos. Poți să înlocuiești baconul cu șunca de curcan, mult mai sănătoasă

11. Hot dog

La fel ca în cazul baconului, hot dogul conține nitrați de sodiu, care sunt utilizați drept conservanți și grăsimi saturate, recunoscute pentru faptul că pot declanșa cancerul.

12. Pizza

În primul rând trebuie să știi că nu toate soiurile de pizza sunt dăunătoare. Dacă îți prepari singură pizza cu un blat din făină de grâu, mozzarella cu un conținut scăzut de grăsimi și suc de roșii de casă, atunci nu ai de ce să îți faci griji. Problema este că nimeni nu are răbdarea necesară pentru a-și prepara pizza acasă. Grăsimea, carnea și toate celelalte ingrediente folosite în pizza din comerț ar trebui să te convingă să nu o mai consumi.

13. Dulciuri

Uneori simți nevoia să mănânci ceva dulce, așa că apelezi la un baton de ciocolată. Pe lângă faptul că acesta poate fi găsit în aproape orice magazin, îți va satisface nevoia de zahăr. Îți vine să crezi sau nu, batoanele de ciocolată sunt o adevărată bombă de grăsime, lucru care contribuie la creșterea riscului de obezitate. Dacă îți este poftă de ciocolată, atunci poți să consumi o pătrățică de ciocolată neagră cu cel puțin 60% cacao.

14. Brânză procesată

Ce conține, mai exact, o felie de brânză procesată? În mare parte emulsificatori, uleiuri vegetale și coloranți alimentari. Cu siguranță ai observat că brânza produsă în mod natural, din lapte, nu are aceeași culoare pe care o are cea procesată. Încearcă să eviți cât de mult posibil consumul ei.

15. Cereale cu zahăr

Cu siguranță acesta este alimentul la care e cel mai greu să renunți, mai ales dacă îți place să mănânci dimineața o porție generoasă de cereale cu lapte. Ai grijă, însă, la cele pe care le consumi și la cantitatea de zahăr pe care o au, pentru că nu vor mai fi la fel de benefice pe cât credeai.

Evită neapărat aceste 15 alimente, dacă vrei să ai o sănătate de fier și să te ferești de boli periculoase, precum diabetul sau cancerul. Senzația de foame poate fi ușor înlăturată cu ajutorul unor alternative sănătoase, potrivit divahair.ro.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei