Ce să faci cu resturile rămase de la masa de Paşte ca să nu le arunci
Dimensiune font:
Cu ocazia sărbătorilor suntem tentaţi să gătim mai mult decât este cazul, astfel că este foarte posibil să te trezeşti cu o grămadă de mâncare rămasă, însă pe care nu mai ai poftă să o mănânci. Descoperă cum poţi să o combini astfel încât să nu arunci nimic:
1. Foloseşte carnea de miel pentru frigărui delicioase
Ţi-a rămas carne de miel dupa petrecerile de Paşte? Nu te grăbi să o arunci, ci taie cubuleţe pe care să le înşiri cu legume pentru a prepara nişte frigărui delicioase.
2. Pune la congelator unele preparate
Dacă ai rămas cu sarmale, ciorbă, drob, prăjituri sau alte preparate care merg congelate, nu ezita să le pui la congelator, deoarece cu siguranţă le vei consuma mai cu poftă peste o lună. Astfel nu arunci nimic şi nici nu te forţezi să mănânci ceva de care nu îţi mai este poftă.
3. Foloseşte carnea gătită şi ouăle roşii pentru salate
Dacă simţi că nu mai poţi să continui cu preparate consumate de Paşte, foloseşte-te de verdeţuri pentru a prepara salate delicioase şi săţioase. Astfel vei asigura enzime necesare pentru o bună digestie şi nu vei simţi ouăle sau carnea atât de grele.
4. Foloseşte mezelurile şi brânzeturile pentru pizza
Dacă ai cumpărat prea multe mezeluri şi brânzeturi de Paşte şi ai rămas cu o cantitate mai mare, prepară o pizza peste care să le presari. O altă opţiune este aceea de a la folosi în salate.
5. Cozonacul merge cu sirop
Dacă mai ai cozonac, dar s-a întărit poţi să-l treci printr-un sirop de zahăr şi să-l ornezi apoi cu frişcă/mascarpone şi fructe proaspete.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau