default

Dimensiune font:

Cele 12 destinatii culinare ale lumii

| 21-11-2012 00:00

Cele 12 destinatii culinare ale lumii

 

Se apropie vacanta de sfarsit de an, care ne poate oferi momente linistite alaturi de cei dragi, daca preferam o vacanta traditionala, sau momente unice in locuri deosebite, departe de casa.

Diva Hair iti propune 20 de destinatii culinare care iti pot face vacanta de iarna mult mai interesanta pentru o experienta culinara deosebita!

FRANTA

Locatie recomandata: Paris
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 250 si 800 Euro/cuplu

Bucataria frantuzeasca este extrem de diversa, astfel ca fiecare regiune a Frantei are specialitatile ei traditionale, si ingredientele ei: in nord se foloseste untul, iar in sud se prefera uleiul de masline. Bineinteles ca trebuie sa incepi cu un platou de branzeturi frantuzesti renumite: Camembert, Rouquefort, Brie -de fapt, sunt peste 400 de varietati de branza. Apoi ai cel mai lung meniu din lume si trebuie sa gusti preparate din rata sau gasca, din vita, produsele de patiserie, supele, pateurile, deserturile cu ciocolata. De fapt, tot ce mananci in Franta este savuros. Si, bineinteles, te vei bucura de preparate asociate cu cele mai bune vinuri din lume.

 

poza platou cu branzeturi frantuzesti

ITALIA

Locatie recomandata: Roma
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 150 si 600 Euro/cuplu

Italia este pe locul doi in topul destinatiilor culinare din lume. Cand spui Italia spui paste si pizza, lasagna si foccacia si totusi, aceste preparate traditionale, desi excelente, nu sunt singurele preparate traditionale pe care le poti savura in Italia. Poti sa iti incanti simturile cu numeroase tipuri de paine, antipasti (pe baza de legume, de peste, fructe de mare), supe gustoase, mai ales cele pe baza de peste, preparate din carne de porc, miel, pui sau vita si deserturi delicioase, mai ales cele pe baza de inghetata si, sa nu uitam, renumita prajitura tiramisu. La bauturi vinurile sunt renumite, insa vei aprecia, cu siguranta, si varietatea de preparate din cafea.

poza reteta gnocchi alla romana

Gnocchi alla romana

poza reteta miel cu menta, rozmarin, muguri de pin

Miel cu menta, rozmarin si muguri de pin

GRECIA

Locatie recomandata: Atena
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 90 si 250 Euro/cuplu

Grecia are si ea o bucatarie unica in lume, impresionanta prin ingrediente si metodele de preparare, influentand majoritatea bucatariilor din lume. Branza feta, branza halloumi si maslinele sunt traditionale pe meleagurile grecesti, insa felurile de mancare sunt atat de diverse si atat de gustoase incat ne-ar trebui mii de pagini sa le descriem. Tocmai din acest motiv grecii iti ofera posibilitatea sa gusti din mai multe preparate la o singura masa prin renumitele meze - acestea sunt foarte multe preparate traditionale servite in cantitati mici. Mezele pot sa fie vegetariene, pe baza de carne sau pe baza de peste si fructe de mare. Si nu poti sa parasesti Grecia fara sa gusti un pahar din aromata lor bautura traditionala, ouzo.

Meze-aperitiv: Salata de vinete cu nuci, sfouggato (tortilla cu dovlecei si branza), rosii cherry cu ansoa marinat poza meze grecesc aperitive

 poza meze fel principal

Meze-fel principal: caracatita marinata in mustar si ulei de masline, vitel cu ton si sos de capere

JAPONIA

Locatie recomandata: Tokyo
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 100 si 600 Euro/cuplu

Taramul nipon este presarat cu delicii culinare traditionale care uimesc prin savoare si prin amestecul de ingrediente. Probabil ca o calatorie culinara in Tokyo va aduce cele mai noi gusturi pentru un european. Preparatele sunt pe baza de orez sau taitei, peste, legume si soia, iar separarea lor se face in functie de tehnica folosita la gatit: crud, pe gratar, in abur, prajite sau in sos. Trebuie sa gusti preparatele deosebite, pregatite numai de sarbatori de catre localnici, precum: botamochi - o galusca din orez, chimaki - prajitura din orez, hamo si somen - preparate din peste, sekihan - orez rosu, soba - taitei, chirashizushi si ushiojiru - supe din fructe de mare, osechi - un fel de cutii cu mici compartimente unde sunt puse diferite preparate traditionale, mai ales de Revelion. Si, bineinteles, sa nu uiti sa gusti traditionalul sake - vin din orez.

poza muraturi japoneze achara-zuke

Muraturi japoneze: Achara-zuke

poza prajituri de peste prajit Satsuma-age

Prajituri de peste prajit: Satsuma-age

INDIA

Locatie recomandata: Mumbai
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 90 si 300 $/cuplu

Putine tari sunt la fel de uimitoare precum India, tara contrastelor, unde aromele sunt intense si exotice iar culorile incanta simturile. Din India provin toate condimentele lumii, de la piperul in toate culorile la exoticele nucsoara, curcuma sau sofranul, chimion, aromatul ghimbir si scortisoara. In India se regasesc peste 30 de bucatarii cu specificul lor, de la bucataria Punjab la Rajasthan. Bucataria Maharashtriana este cea pe care o poti savura in Mumbai: grau, orez, legume, fasole si fructe alaturi de cele mai picante condimente. Trebuie sa gusti puran poli, ukdiche Modak si batata wada, preparate traditionale cu amestec de dulce-picant specific bucatariei indiene. Kokum este un fruct de padure cu o aroma dulce-sarata pe care trebuie sa o incerci. Oricum, oriunde ai servi masa in India, poti sa fii sigur ca vei fi invadat de cele mai uimitoare arome si gusturi.

Paine Dahi Vada

poza reteta indiana paine Dahi Vada

poza reteta indiana pui shahi

Pui Shahi


TAILANDA

Locatie recomandata: Bangkok
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 80 si 240 Euro

In Tailanda s-a inventat, de fapt, street food-ul - mancarea de strada, si tot in Tailanda vei putea sa savurezi cele mai bune preparate de acest gen. Astfel, trebuie sa incerci wontonurile crocante, supele cu taitei, salatele de papaya, aripioare de rechin, scorpioni sau ... oua de furnica alba! Da, Tailanda este locul experimentelor, locul unde mancarea nu este numai arta, este arta si circ - totul uimeste! Poti sa savurezi si preparate mai complicate in restaurante traditonale, precum: Kaeng phet pet yang - rata prajita in curry rosu, Tom yam kung nam khon - supa de creveti cu lapte de cocos, Yam pla duk fu - drac-de-mare prajit cu sos dulce-acrisor si salata verde cu mango. Orice ai alege, din orice meniu, din oricare restaurant tailandez, vei avea parte de cea mai intensa experienta culinara.

Plaa-raad-prik: peste prajit cu sos de chili

poza reteta tailandeza plaa-raad-prik peste prajit cu sos de chili

poza retata tailandeza tom-yum-goong supa sarata cu creveti

Tom-yum-goong: supa sarata cu creveti

PERU

Locatie recomandata: Lima
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 90 si 150 $/cuplu

Capitala gastronomica a Americii de Sud, Peru aduna peste 4000 de varietati de cartofi si 2000 de specii de peste, un superlativ global in domeniul culinar. Din nou intalnim o bucatarie fascinanta pentru ca reuseste sa combine elemente din bucatariile africane, arabe, italiane si chiar chineze si japoneze, fiind aclamata pentru varietatea extraordinara a ingredientelor si a tehnicilor de preparare. Astfel, trebuie sa incerci antichucos - un fel de frigarui, ceviche - peste marinat, pachamanca - carne gatita pe pietre fierbinti si pisco - o bautura distilata din struguri.

poza reteta peruviana antichucos

Antichucos

poza reteta peruviana supa de peste

Supa de peste peruviana

IRLANDA

Locatie recomandata: Dublin
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 90 si 160 Euro/cuplu

Pe langa peisajele care iti taie respiratie si veselia molipsitoare a localnicilor, Irlanda este renumita pentru o bucatarie pe cat de simpla pe atat de ciudata. Astfel, traditionalul carnat black pudding servit la micul dejun este un amestec de grau fiert cu carne si sange de vita cu diverse condimente, boxty - un fel de clatita din cartofi, colcannon - varza si cartofi caliti in unt, Dublin Lawyer - homar gatit in whiskey si smantana, coddle sau drisheen - alte tipuri de carnati, blaa - paine alba. Bucataria include si preparate deosebite din somon, pastrav, stridii si scoici, dar si branzeturi excelente. Si, bineinteles, nu poti sa vizitezi Irlanda si sa nu "gusti" traditionalul whiskey irlandez, nu atat de afumat precum cel scotian, si nu atat de dulce precum cel american. Si sa nu uitam de renumitele Irish Whiskey Cream sau de Irish Coffee, dar nici de berea irlandeza Guinness si de cidru.

poza reteta irlandeza boxty

Boxty

poza reteta irlandeza colcannon

Colcannon

SRI LANKA

Locatie recomandata: Colombo
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 50 si 100 $/cuplu

Aceasta insula mica din nordul Oceanului Indian inmagazineaza pe teritoriul ei traditiile culinare ale tuturor tarilor care o inconjoara. Este recunoscuta pentru mirodeniile ei, in special amestecurile de curry. O data ajuns acolo trebuie sa incerci pittu - un amestec de orez cu fasii de nuca de cocos, aburit alaturi de renumitii muguri de bambus, salatele de fructe tropicale, sambals, budinca de orez si appam - foita de orez pe care este prajit un ou. De asemenea, trebuie sa incerci cele mai aromate ceaiuri albe, verzi si negre din lume.

reteta din Sri Lanka curry de crab

Curry de crab

POLONIA

Locatie recomandata: Cracovia
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 100 si 150 Euro/cuplu

Tara unde votca si carnatii sunt renumite este, mai nou, una dintre tarile culinare ale Europei care refuza sa se alinieze curentului fast-food. Prin urmare, pe langa cocktailurile excelente cu votca si carnatii condimentati, bucataria poloneza amesteca influente din Italia si Franta, dar si din Lituania, Armenia, Ungaria si chiar din traditia ebraica. Bucataria poloneza este foarte asemanatoare cu cea romaneasca, insa ofera acele diferente care fac calatoria sa merite. Astfel, nu trebuie sa pierzi delicii culinare precum bigos - varza cu ciolan, pierogi - paste cu carne, borscht - supa de sfecla rosie, flaczki - ciorba de burta, oscypek - cascaval afumat, kotlet schabowy - snitel din cotlet de porc dar si renumitele gogosi poloneze - paczki sau turta dulce.

poza reteta poloneza bigos

Bigos


SUA

Locatie recomandata: New Orleans
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 80 si 140 $/cuplu

Stim cu totii ca Statele Unite aduna toate traditiile din lume la un loc, insa in New Orleans poti cu adevarat sa savurezi aceste amestecuri inedite. Bucataria acestui oras exotic prin cultura este o combinatie extraordinara intre bucatariile: franceza, italiana, africana, amerindiana, cajun, creola si cubaneza. Suna interesant? Va fi si mai apetisanta, cand vei savura delicatese precum boudin - carnati albi, etouffée - orez servit cu pui sau cu fructe de mare, beignet - o gogoasa foarte delicioasa sau renumitul sandvis luizian Po'Boy. Localnicii folosesc in retete ingrediente precum mirliton - un fruct care amesteca gustul si aspectul de dovlecel cu cel de para, crab albastru, peste toba negru, arahide si stridii.

poza reteta din New Orleans ettouffe din creveti

Etouffée din creveti


CUBA

Locatie recomandata: Havana
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 80 si 100 Euro/cuplu

Bucataria cubaneza este un amestec spaniol si caraibian, iar o masa cubaneza nu este servita pe feluri de mancare - acestea sunt servite toate o data. Gasesti zahar in orice preparat, urmat indeaproape de sare, iar preparatele din porc sunt primele pe lista. Regimul sever al tarii permite turistilor sa serveasca mese cu adevarat traditionale numai in restaurantele de cinci stele. Astfel, poti sa te bucuri de adevarate delicii culinare traditionale precum ropa vieja - preparat din carne de vita, moros - fasole neagra si orez, sofrito - un sos din ceapa, ardei verzi, usturoi, oregano si busuioc, yuca frita - yucca prajita, pastelitos - paste umplute cu guave, branza sau carne, papa rellena - cartofi umpluti sau renumitele salate de avocado. Bananele sunt extraordinare, sucul de portocale este cel mai dulce din lume, cafeaua uimeste prin aroma ei, iar romul cubanez este senzational.

poza reteta cubaneza ropa vieja

Ropa vieja

 

 

http://www.divahair.ro

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE S.C. Util Store S.R.L. C.U.I. 26185417, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.-Filiala Suceava, numit conform Sentinţei nr. 309/03.04.2015, pronunţată de Tribunalul Suceava în dosarul nr. 3845/86/2014*, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006 şi ale H.A.C. din 23.10.2015 şi respectiv 29.07.2016, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, la data de 05.10.2017, orele 12.00, a activului: Restaurant şi pensiune Luxor***, Sc 309 mp, suprafaţă desfăşurată 716 mp, amplasate pe un teren intravilan curţi construcţii 418 mp, la ieşirea din com. Marginea spre Suceviţa, jud. Suceava, vis-a-vis de Muzeul de ceramică neagră Marginea. Proprietatea imobiliară este de tip P+1E+M, cu finisaje de înaltă calitate, mobilier, aer condiţionat şi sistem de ventilaţie a aerului. Restaurantul are o capacitate de 300 locuri, mobilier şi echipament profesional pentru bucătărie. Spaţiul de cazare este la mezanin, format din 2 apartamente şi o cameră dublă fiecare cu baie proprie. Proprietatea dispune de reţea alimentare apă şi canalizare în regie proprie, reţea energie electrică de la reţea locală, două boilere electrice, centrală termică şi are o deschidere frontală la DN 17A de 16 mp. Valoare de pornire a licitaţiei (fără T.V.A.)- 491.100,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 04.10.2017, ora 12.00, la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina nr. 82, jud. Iaşi. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 04.10.2017, orele 12.00 toate documentele prevăzute în caietele de sarcini care se pot procura de la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 04.10.2017, ora 12.00. Relaţii suplimentare se pot obţine: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. la telefoanele: 0755132476; 0757544544. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L. - Filiala Suceava Asociat coordonator, Craciunas Liliana..
MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAŞI S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Rutomat S.R.L. Săveni–Botoşani, cu sediul social în oraş Săveni, str. Independenţei, nr. 21, bloc 25, sc. B, etaj 1, ap. 3, jud. Botoşani, C.U.I. 19094359, nr. de înregistrare la O.R.C. J07/561/2006 NOTIFICĂ Deschiderea procedurii generale a falimentului debitorului S.C. Rutomat S.R.L. Săveni–Botoşani, ridicarea dreptului de administrare şi dizolvarea societăţii debitoare prin Hotărârea nr. 315/15.09.2017, pronunţată de Tribunalul Botoşani, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 3316/40/2016, fiind desemnat în calitate de lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi. Creditorii debitorului S.C. RUTOMAT S.R.L. Săveni–Botoşani trebuie să procedeze la înscrierea la masa credală a acestuia prin depunerea cererii de admitere a creanţei în condiţiile următoare: Termenul pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor născute în cursul procedurii este 25.10.2017; Termenul pentru verificarea creanţelor născute în cursul procedurii, întocmirea şi publicarea tabelului suplimentar al creanţelor este 21.11.2017; Termenul pentru depunerea contestaţiilor la creanţele născute în cursul procedurii este de 7 zile de la publicarea în B.P.I. a tabelului suplimentar; Termenul pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv consolidat al creanţelor este 19.12.2017. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. Asociat coordonator, Mititelu Corneliu..
S.C. Ledim Com S.R.L. Piatra Neamţ, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în data de 04.10.2017, ora 15.00, a activelor: Nr. activ - Denumire activ - Valoare de evaluare (lei) - Preţ de pornire (lei)* Activul 2 - TEREN INTRAVILAN, CURŢI CONSTRUCŢII CU SUPRAFAŢA DE 6.774,45 MP, pe care se află construcţiile: CORP C1 - REZERVOR APĂ CU SUPRAFAŢA CONSTRUITĂ DE 50 MP (structura din beton armat supraterană), CORP C2-STAŢIE DEDURIZARE APĂ CU SUPRAFAŢA CONSTRUITĂ DE 56 MP (dezfectată), CORP C3 -COPERTINĂ CU SUPRAFAŢA CONSTRUITĂ DE 10 MP (la data inspecţiei copertina avea pereţi de închidere din zidărie, având utilizare de birouri), CORP C4 - CAMERĂ DE COMANDĂ CU SUPRAFAŢA CONSTRUITĂ DE 85 MP (adăposteşte tabloul electric), CORP C5 - CENTRALĂ TERMICĂ CU SUPRAFAŢA CONSTRUITĂ DE 161,17 MP CU CAZAN DE ABUR, CORP C6 - ANEXĂ CENTRALĂ TERMICĂ CU SUPAFAŢA CONSTRUITĂ DE 46,80 MP, COPR C7- DEPOZIT DE COMBUSTIBIL CU SUPRAFAŢA CONSTRUITĂ DE 41,23 MP. - 350.500,00 - 262.875,00 Activul 3 - MAŞINI DE SPĂLAT RUFE CU BARIERĂ SANITARĂ-MEDICALE DANUBE INTERNATIONAL, TIP ASEP II49, NR. SERIE 41752, AN FABRICAŢIE 2011, CU UN DEBIT DE 40 KG/H - 1 BUC - 106.000,00 - 55.650,00 Activul 4 - USCĂTOR DE RUFE ROTATIV GIRBAU seria STI 23 ST-V - 2BUC - 33.200,00 - 17.430,00 Activul 5 - CALANDRU CU USCARE MURAL GIRBAU SERIA PS 5132 - 1 BUC - 46.700,00 - 24.517,50 Activul 6 - PRESĂ PNEUMATICĂ UNIVERSALĂ BATTISTELLA MARTE -1 BUC - 28.800,00 - 15.120,00 Activul 7 - Mobilier rafturi metalice folosite la spălare /uscare - 4 BUC - 800,00 - 420,00 Activul 8 - Mobilier mese cu schelet metalic folosite la spălare/uscare - 7 BUC - 1.050,00 - 551,25 Activul 9 - MANECHIN PENTRU CĂLCAT SACOURI, PALTOANE, ETC. BATTISTELLA ZEUS - 1 BUC - 10.300,00 - 5.407,50 Preţul de pornire al licitaţiei este de 75% din valoarea de evaluare pentru bunurile imobile şi de 75% din preţul de pornire la licitaţia din data de 18.09.2017 pentru bunurile mobile şi nu cuprinde TVA. Bunurile mobile se valorifică conform prevederilor Codului de procedură civilă. Înscrierile se fac până pe data de 03.10.2017, ora 12.00, la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar din mun. Piatra Neamţ, str. Alexandru cel Bun, nr. 28, etaj 2, jud. Neamţ. Relaţii suplimentare la 0232/243864, 0757545545 sau www.insolventa.ro
 
Aloe vera vindecă 100 de boli
25/09/2017 14:46

 Multă lume spune despre aloe vera că este o plantă miraculoasă. Utilizările sale legendare au fost transmise de-a lungul timpului, fiind consolidate prin inovaţie ştiinţifică şi secole de experi ...

Perspective sumbre. Euro încasează o lovitură dură după alegerile din Germania
25/09/2017 12:47

  „Investitorii vor urmări anunţurile in legătură cu politica monetară, mai ales avand in vedere faptul că Alternativă pentru Germania nu este doar naţionalistă, ci este şi impotriva mon ...

Ești mai neîndemânatic decât de obicei? Ce afecțiune poți avea
25/09/2017 12:45

 Ti-e foame incontinuu - senzatia de foame reprezintă primul indiciu că este posibil să suferi de o privare de somn. Prin urmare, te si ingrasi foarte repede. Esti neindemanatic - persoanele care nu d ...

Mucegaiul din casa poate provoca probleme grave: De la crampe musculare, la depresie si chiar moarte
25/09/2017 12:40

 Despre acest lucru, Ziare.com a stat de vorba cu dr. Liliana Grigoriu, medic primar pneumolog Metropolitan Hospital. "Mucegaiul din camera este destul de periculos pentru sanatatea adultilor si copi ...

Ceaiul de lavandă
25/09/2017 06:48

 Chiar dacă este mai mult cunoscută pentru că e folosită in industria cosmetică sau ca ordorizant, lavanda poate fi folosită şi pentru uz intern. Medicii spun că un ceai de lavandă poate face min ...

Stimuli naturali pentru funcţionarea creierului
25/09/2017 06:47

 Dacă doriţi să vă imbunătăţiţi funcţionarea creierului, puteţi obţine un avantaj prin folosirea anumitor tratamente naturiste care vor stimula activitatea cerebrală. Potrivit unui studiu braz ...

Isopul, planta sfântă ce vindecă bolile
25/09/2017 06:45

 Avand origini mediteraneene, isopul este o plantă delicată cu flori violacee, roz sau albe, inmănuncheate intr-o inflorescenţă, care apar din luna iulie pană in septembrie, după cum o descrie anten ...

Vrei sa traiesti mai mult? Da mai des cu aspiratorul
24/09/2017 12:18

 Mersul pe jos la serviciu ar avea acelasi efect, spun cercetatorii de la Universitatea McMaster din Canada, care au analizat datele furnizate de peste 130.000 de oameni din 17 tari pe parcursul mai multor ...

Harta corpului uman: Care sunt zonele unde e acceptabil sa fii atins
24/09/2017 11:55

 Daca obisnuiesti sa mergi cu transportul in comun, sa iesi in club sau sa iei parte la concerte, probabil esti destul de obisnuit sa fii atins de tot felul de straini. Cercetatorii de la Universitatea Ox ...

Un tanar de 19 ani a fost incuiat din greseala intr-o pestera. Iata cum a supravietuit acolo trei zile
24/09/2017 11:23

 Lukas Cavar, student in primul an la Universitatea Indiana, vizita pestera Sullivan din sudul statului impreuna cu mai multi colegi de facultate, cand a ramas in urma si a fost incuiat din greseala. Tana ...