Cele 12 destinatii culinare ale lumii

default

Dimensiune font:

| 21-11-2012 00:00

Cele 12 destinatii culinare ale lumii

 

Se apropie vacanta de sfarsit de an, care ne poate oferi momente linistite alaturi de cei dragi, daca preferam o vacanta traditionala, sau momente unice in locuri deosebite, departe de casa.

Diva Hair iti propune 20 de destinatii culinare care iti pot face vacanta de iarna mult mai interesanta pentru o experienta culinara deosebita!

FRANTA

Locatie recomandata: Paris
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 250 si 800 Euro/cuplu

Bucataria frantuzeasca este extrem de diversa, astfel ca fiecare regiune a Frantei are specialitatile ei traditionale, si ingredientele ei: in nord se foloseste untul, iar in sud se prefera uleiul de masline. Bineinteles ca trebuie sa incepi cu un platou de branzeturi frantuzesti renumite: Camembert, Rouquefort, Brie -de fapt, sunt peste 400 de varietati de branza. Apoi ai cel mai lung meniu din lume si trebuie sa gusti preparate din rata sau gasca, din vita, produsele de patiserie, supele, pateurile, deserturile cu ciocolata. De fapt, tot ce mananci in Franta este savuros. Si, bineinteles, te vei bucura de preparate asociate cu cele mai bune vinuri din lume.

 

poza platou cu branzeturi frantuzesti

ITALIA

Locatie recomandata: Roma
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 150 si 600 Euro/cuplu

Italia este pe locul doi in topul destinatiilor culinare din lume. Cand spui Italia spui paste si pizza, lasagna si foccacia si totusi, aceste preparate traditionale, desi excelente, nu sunt singurele preparate traditionale pe care le poti savura in Italia. Poti sa iti incanti simturile cu numeroase tipuri de paine, antipasti (pe baza de legume, de peste, fructe de mare), supe gustoase, mai ales cele pe baza de peste, preparate din carne de porc, miel, pui sau vita si deserturi delicioase, mai ales cele pe baza de inghetata si, sa nu uitam, renumita prajitura tiramisu. La bauturi vinurile sunt renumite, insa vei aprecia, cu siguranta, si varietatea de preparate din cafea.

poza reteta gnocchi alla romana

Gnocchi alla romana

poza reteta miel cu menta, rozmarin, muguri de pin

Miel cu menta, rozmarin si muguri de pin

GRECIA

Locatie recomandata: Atena
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 90 si 250 Euro/cuplu

Grecia are si ea o bucatarie unica in lume, impresionanta prin ingrediente si metodele de preparare, influentand majoritatea bucatariilor din lume. Branza feta, branza halloumi si maslinele sunt traditionale pe meleagurile grecesti, insa felurile de mancare sunt atat de diverse si atat de gustoase incat ne-ar trebui mii de pagini sa le descriem. Tocmai din acest motiv grecii iti ofera posibilitatea sa gusti din mai multe preparate la o singura masa prin renumitele meze - acestea sunt foarte multe preparate traditionale servite in cantitati mici. Mezele pot sa fie vegetariene, pe baza de carne sau pe baza de peste si fructe de mare. Si nu poti sa parasesti Grecia fara sa gusti un pahar din aromata lor bautura traditionala, ouzo.

Meze-aperitiv: Salata de vinete cu nuci, sfouggato (tortilla cu dovlecei si branza), rosii cherry cu ansoa marinat poza meze grecesc aperitive

 poza meze fel principal

Meze-fel principal: caracatita marinata in mustar si ulei de masline, vitel cu ton si sos de capere

JAPONIA

Locatie recomandata: Tokyo
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 100 si 600 Euro/cuplu

Taramul nipon este presarat cu delicii culinare traditionale care uimesc prin savoare si prin amestecul de ingrediente. Probabil ca o calatorie culinara in Tokyo va aduce cele mai noi gusturi pentru un european. Preparatele sunt pe baza de orez sau taitei, peste, legume si soia, iar separarea lor se face in functie de tehnica folosita la gatit: crud, pe gratar, in abur, prajite sau in sos. Trebuie sa gusti preparatele deosebite, pregatite numai de sarbatori de catre localnici, precum: botamochi - o galusca din orez, chimaki - prajitura din orez, hamo si somen - preparate din peste, sekihan - orez rosu, soba - taitei, chirashizushi si ushiojiru - supe din fructe de mare, osechi - un fel de cutii cu mici compartimente unde sunt puse diferite preparate traditionale, mai ales de Revelion. Si, bineinteles, sa nu uiti sa gusti traditionalul sake - vin din orez.

poza muraturi japoneze achara-zuke

Muraturi japoneze: Achara-zuke

poza prajituri de peste prajit Satsuma-age

Prajituri de peste prajit: Satsuma-age

INDIA

Locatie recomandata: Mumbai
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 90 si 300 $/cuplu

Putine tari sunt la fel de uimitoare precum India, tara contrastelor, unde aromele sunt intense si exotice iar culorile incanta simturile. Din India provin toate condimentele lumii, de la piperul in toate culorile la exoticele nucsoara, curcuma sau sofranul, chimion, aromatul ghimbir si scortisoara. In India se regasesc peste 30 de bucatarii cu specificul lor, de la bucataria Punjab la Rajasthan. Bucataria Maharashtriana este cea pe care o poti savura in Mumbai: grau, orez, legume, fasole si fructe alaturi de cele mai picante condimente. Trebuie sa gusti puran poli, ukdiche Modak si batata wada, preparate traditionale cu amestec de dulce-picant specific bucatariei indiene. Kokum este un fruct de padure cu o aroma dulce-sarata pe care trebuie sa o incerci. Oricum, oriunde ai servi masa in India, poti sa fii sigur ca vei fi invadat de cele mai uimitoare arome si gusturi.

Paine Dahi Vada

poza reteta indiana paine Dahi Vada

poza reteta indiana pui shahi

Pui Shahi


TAILANDA

Locatie recomandata: Bangkok
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 80 si 240 Euro

In Tailanda s-a inventat, de fapt, street food-ul - mancarea de strada, si tot in Tailanda vei putea sa savurezi cele mai bune preparate de acest gen. Astfel, trebuie sa incerci wontonurile crocante, supele cu taitei, salatele de papaya, aripioare de rechin, scorpioni sau ... oua de furnica alba! Da, Tailanda este locul experimentelor, locul unde mancarea nu este numai arta, este arta si circ - totul uimeste! Poti sa savurezi si preparate mai complicate in restaurante traditonale, precum: Kaeng phet pet yang - rata prajita in curry rosu, Tom yam kung nam khon - supa de creveti cu lapte de cocos, Yam pla duk fu - drac-de-mare prajit cu sos dulce-acrisor si salata verde cu mango. Orice ai alege, din orice meniu, din oricare restaurant tailandez, vei avea parte de cea mai intensa experienta culinara.

Plaa-raad-prik: peste prajit cu sos de chili

poza reteta tailandeza plaa-raad-prik peste prajit cu sos de chili

poza retata tailandeza tom-yum-goong supa sarata cu creveti

Tom-yum-goong: supa sarata cu creveti

PERU

Locatie recomandata: Lima
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 90 si 150 $/cuplu

Capitala gastronomica a Americii de Sud, Peru aduna peste 4000 de varietati de cartofi si 2000 de specii de peste, un superlativ global in domeniul culinar. Din nou intalnim o bucatarie fascinanta pentru ca reuseste sa combine elemente din bucatariile africane, arabe, italiane si chiar chineze si japoneze, fiind aclamata pentru varietatea extraordinara a ingredientelor si a tehnicilor de preparare. Astfel, trebuie sa incerci antichucos - un fel de frigarui, ceviche - peste marinat, pachamanca - carne gatita pe pietre fierbinti si pisco - o bautura distilata din struguri.

poza reteta peruviana antichucos

Antichucos

poza reteta peruviana supa de peste

Supa de peste peruviana

IRLANDA

Locatie recomandata: Dublin
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 90 si 160 Euro/cuplu

Pe langa peisajele care iti taie respiratie si veselia molipsitoare a localnicilor, Irlanda este renumita pentru o bucatarie pe cat de simpla pe atat de ciudata. Astfel, traditionalul carnat black pudding servit la micul dejun este un amestec de grau fiert cu carne si sange de vita cu diverse condimente, boxty - un fel de clatita din cartofi, colcannon - varza si cartofi caliti in unt, Dublin Lawyer - homar gatit in whiskey si smantana, coddle sau drisheen - alte tipuri de carnati, blaa - paine alba. Bucataria include si preparate deosebite din somon, pastrav, stridii si scoici, dar si branzeturi excelente. Si, bineinteles, nu poti sa vizitezi Irlanda si sa nu "gusti" traditionalul whiskey irlandez, nu atat de afumat precum cel scotian, si nu atat de dulce precum cel american. Si sa nu uitam de renumitele Irish Whiskey Cream sau de Irish Coffee, dar nici de berea irlandeza Guinness si de cidru.

poza reteta irlandeza boxty

Boxty

poza reteta irlandeza colcannon

Colcannon

SRI LANKA

Locatie recomandata: Colombo
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 50 si 100 $/cuplu

Aceasta insula mica din nordul Oceanului Indian inmagazineaza pe teritoriul ei traditiile culinare ale tuturor tarilor care o inconjoara. Este recunoscuta pentru mirodeniile ei, in special amestecurile de curry. O data ajuns acolo trebuie sa incerci pittu - un amestec de orez cu fasii de nuca de cocos, aburit alaturi de renumitii muguri de bambus, salatele de fructe tropicale, sambals, budinca de orez si appam - foita de orez pe care este prajit un ou. De asemenea, trebuie sa incerci cele mai aromate ceaiuri albe, verzi si negre din lume.

reteta din Sri Lanka curry de crab

Curry de crab

POLONIA

Locatie recomandata: Cracovia
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 100 si 150 Euro/cuplu

Tara unde votca si carnatii sunt renumite este, mai nou, una dintre tarile culinare ale Europei care refuza sa se alinieze curentului fast-food. Prin urmare, pe langa cocktailurile excelente cu votca si carnatii condimentati, bucataria poloneza amesteca influente din Italia si Franta, dar si din Lituania, Armenia, Ungaria si chiar din traditia ebraica. Bucataria poloneza este foarte asemanatoare cu cea romaneasca, insa ofera acele diferente care fac calatoria sa merite. Astfel, nu trebuie sa pierzi delicii culinare precum bigos - varza cu ciolan, pierogi - paste cu carne, borscht - supa de sfecla rosie, flaczki - ciorba de burta, oscypek - cascaval afumat, kotlet schabowy - snitel din cotlet de porc dar si renumitele gogosi poloneze - paczki sau turta dulce.

poza reteta poloneza bigos

Bigos


SUA

Locatie recomandata: New Orleans
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 80 si 140 $/cuplu

Stim cu totii ca Statele Unite aduna toate traditiile din lume la un loc, insa in New Orleans poti cu adevarat sa savurezi aceste amestecuri inedite. Bucataria acestui oras exotic prin cultura este o combinatie extraordinara intre bucatariile: franceza, italiana, africana, amerindiana, cajun, creola si cubaneza. Suna interesant? Va fi si mai apetisanta, cand vei savura delicatese precum boudin - carnati albi, etouffée - orez servit cu pui sau cu fructe de mare, beignet - o gogoasa foarte delicioasa sau renumitul sandvis luizian Po'Boy. Localnicii folosesc in retete ingrediente precum mirliton - un fruct care amesteca gustul si aspectul de dovlecel cu cel de para, crab albastru, peste toba negru, arahide si stridii.

poza reteta din New Orleans ettouffe din creveti

Etouffée din creveti


CUBA

Locatie recomandata: Havana
O noapte la un hotel de cinci stele in timpul sarbatorilor: intre 80 si 100 Euro/cuplu

Bucataria cubaneza este un amestec spaniol si caraibian, iar o masa cubaneza nu este servita pe feluri de mancare - acestea sunt servite toate o data. Gasesti zahar in orice preparat, urmat indeaproape de sare, iar preparatele din porc sunt primele pe lista. Regimul sever al tarii permite turistilor sa serveasca mese cu adevarat traditionale numai in restaurantele de cinci stele. Astfel, poti sa te bucuri de adevarate delicii culinare traditionale precum ropa vieja - preparat din carne de vita, moros - fasole neagra si orez, sofrito - un sos din ceapa, ardei verzi, usturoi, oregano si busuioc, yuca frita - yucca prajita, pastelitos - paste umplute cu guave, branza sau carne, papa rellena - cartofi umpluti sau renumitele salate de avocado. Bananele sunt extraordinare, sucul de portocale este cel mai dulce din lume, cafeaua uimeste prin aroma ei, iar romul cubanez este senzational.

poza reteta cubaneza ropa vieja

Ropa vieja

 

 

http://www.divahair.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei