Cele mai bune restaurante din lume

default

Dimensiune font:

| 22-11-2012 00:00

Cele mai bune restaurante din lume

 

Omul traieste pentru savoarea vietii si cum altfel sa simti adevarata savoare daca nu prin cele mai dichisite si mai simandicoase bucate si unde altundeva sa servesti cele mai distinse bucate daca nu in cele mai interesante decoruri? De la specific asiatic la mediteraneean sau german, restaurantele de mai jos prezinta clientilor o ambianta extraordinara si o experienta culinara de neuitat, alaturi de servicii impecabile.

SPAGO
Los Angeles, SUA

La fel de faimos ca si obiectivele turistice precum Rodeo Drive sau studiourile Paramount, Spago este mandria austriacului Wolfgang Puck, care a deschis primul sau restaurant la inceputul anilor 80. Cu numerosi clienti fideli din randul celebritatilor, precum Tom Hanks, Sharon Stone sau Jack Nicholson, restaurantul este renumit pentru calitatea servirii si pentru cea mai buna pizza cu somon afumat.

Preturi:
Un meniu cu trei feluri de mancare la cina: 90$, fara taxe incluse
1 cafea: 3,50$
Cel mai bun vin: 350 $

Contact:
176 North Canon Drive
Beverly Hills, CA 90210
+1 31 03 85 08 80
http://www.wolfgangpuck.com/

 

 
 
 


OSTERIA MAZZO
Los Angeles, SUA

Numai in Italia poti gasi o bucatarie italiana atat de autentica precum Osteria Mazzo. Mari Batali si Nancy Silverton combina bucataria de prima clasa cu o ambianta italiano-americana. Nu este locul in care sa te grabesti cand mananci, bucatele trebuie savurate si pregatirea lor o poti observa fara niciun ascunzis. Cele 14 tipuri de pizza, minunatele feluri italiane care te imbie numai din denumire (ce spuneti de Fresh Ricotta & Egg Raviolo with browned butter sau de Crisp Duck al Mattone with pear mostarda & Brussels sprouts?), se adauga celei mai bune pizza din lume Pizza Bianca care este acoperita de o mozzarella cremoasa, contine trufe, lapte de vaca, frunze crocante de salvie si are un blat neobisnuit, crocant si moale in acelasi timp. Ah, si sa nu uit, daca nu esti Christina Aguilera, rezervarile se fac cu o luna inainte.

Preturi:
Un meniu cu trei feluri de mancare la cina: 130 $
1 cafea: 5 $
Cel mai bun vin: 1100 $

Contact:
641 N. Highland Avenue,
Los Angeles, CA 90036
USA
http://www.mozza-la.com/

  

  

THE PENTHOUSE
Santa Monica, SUA

Iti taie respiratia, nu numai peisajul care inconjoara restaurantul, situat pe acoperisul hotelului Huntley, ci si opera designerilor de interior Thomas Schoos si Seth Greenburg, care au capturat esenta californiana, prin podele de mahon si combinatiile alb-crem. Bucataria contine feluri de mancare inspirate din Spania si Franta si aduce in farfurii cele mai savuroase bucate si in pahare cele mai deosebite cocktailuri. Numai la micul dejun poti servi o delicioasa omleta cu branza de capra, ciuperci salbatice si trufe rase, iar la cina poti sa ametesti in magia unui desert precum White & Dark Chocolate Mousse with Italian Cherries in Their Own Syrup. Mmmmmm!

Preturi:
Un meniu cu trei feluri de mancare la cina: 150 $
1 cafea: 6 $
Cel mai bun vin: 10 $ / paharul

Contact:
1111 Second Street,
Santa Monica, CA 90403
P: 310.394.5454
F: 310.458.9776
http://www.thehuntleyhotel.com/

 

  

 

ALAIN DUCASSE au Plaza Athénée
Paris, Franta

Alain Ducasse este primul chef care a primit un total de 9 stele pentru trei restaurante. El spune ca a gati este 60% produsul si 40% executia, si asta si face in restaurantul din Plaza Athénée, pune o valoare deosebita pe ingrediente bizare. El ofera clientilor feluri de mancare moderne si autentic frantuzesti, unde atentia speciala este acordata ingredientelor. Aceasta simfonie pariziana este condusa de chef Christophe Moret si ofera clientilor posibilitatea de a-si construi propria simfonie culinara. Specialitatea cea mai gustata de clienti contine o combinatie de carne de rata salbatica, trufe si sos de vin rosu. O poezie!

Preturi:
Un meniu cu trei feluri de mancare la cina: 360 €
1 desert: 35 €
Cel mai bun vin: Château Margaux din 1961 - 10.000 €

Contact:
25 Avenue Montaigne
75008 Paris
Tel: +33 01 53 67 65 00
http://www.alain-ducasse.com/

 

  
 


THE GREAT GALLERY
Londra, Marea Britanie

Columne grecesti, piscina din marmura si un cod vestimentar riguros descriu cel mai exclusivist restaurant din Londra, ce apartine celui mai preoeminent club privat fondat in 1897. Aici este locul unde poti admira istoria automobilelor britanice, poti savura un trabuc cubanez, sa joci biliard si sa te indestulezi ca un rege cu bucate precum Salmon Carpaccio, Truffle Consommé sau o supa de rubarba si capsuni cu serbet de sampanie. Phillip Corrick, chef de 20 de ani conduce alaturi de Howard Bisset, Head Chef si au construit un meniu care iti lasa gura apa, ce incorporeaza produse proaspete de sezon si cele mai bune ingrediente de la cei mai buni furnizori.

Preturi:
Un meniu cu trei feluri de mancare la cina: 50 £
70 ml de coniac Hennessy: 30 £
Cel mai bun vin: Bordeaux Ch Lafite Rothschild din 1989 - 693 £

Contact:
Pall Mall Clubhouse
89 Pall Mall,
London SW1Y 5HS
Tel. +44 20 79 30 23 45
http://www.royalautomobileclub.co.uk/

 

     


RIVER-KASEMATTEN
Hamburg, Germania

In 1865 cladirea de langa piata de peste St. Pauli sin Hamburg, desupra docurilor, adapostea muncitori. Acum adaposteste cel mai bun restaurant din Hamburg. Clientii restaurantului pasesc mai intai pe o podea din lemn spre terasa mediteraneeana, pentru un piesaj uimitor al portului in scaunele rotunde din lemn. Ambianta este modelata de lampi aurii, pene si de culori calde in contrast cu zidurile de caramida. Iar cand semineul plezneste de lumina si caldura nu ramane decat sa savurezi o supa cu mango si chilli sau renumitii carnati de Hamburg cu sosul special curry.

Preturi:
Un meniu cu trei feluri de mancare la cina: 50 €
O bere 500 ml: 5 €
Cel mai bun vin: 99 €

Contact:
St. Pauli-Fischmarkt 28-32
20359 Hamburg, St. Pauli
Telephone: 040 / 30 06 01 90
http://www.river-kasematten.de/

 

  

RESTAURANT GORDON RAMSEY
Londra, Marea Britanie

"Patronul" atat la propriu cat si la figurat al bucatariei franceze, cu numeroase restaurante, pub-uri si cafenele deschise peste tot in lume, Gordon Ramsey si-a pastrat propriul restaurant, unde mananci preparatele celui mai renumit bucatar din lume. Preparate delicate precum scoicile la tigaie cu caracatita si sos de parmezan sau piept de rata cu morcovi si miere pot fi servite in cel mai desavarsit decor semnat de David Collins si servite de catre cei mai apreciati chelneri din Marea Britanie. Pentru ca restaurantul permite un maximum de 45 de clienti, rezervarile se fac cu trei luni inainte.

Preturi:
Un meniu cu trei feluri de mancare la cina: 90 £
O bere 500 ml: 5 £
Cel mai bun vin: Château d'Yquem, Sauternes 1er cru supérieur 1900 (Bordeaux, France) - 11.500 £

Contact:
68 Royal Hospital Road
LONDON
SW3 4HP
T: 020 7352 4441
F: 020 7352 3334

http://www.gordonramsay.com/

 

      

TOQUE!
Montreal, Canada

Patronii restaurantului sustin ca se inspira din peisajele uimitoare ale provinciei Quebec din Canada. Meniul este intr-adevar un omagiu traditiei culinare canadiene, cu preparate precum cocos de guinea prajit si porc suculent. Mancarea excelent preparata, plina de imaginatie si originala este completata de serviciile care par un balet bine coregrafiat.

Preturi:
Un meniu de gustare cu 7 preparate la portie injumatatita: 100 $
Un desert: 15 $
Cel mai bun vin: Saint-Émilion 1er Grand Cru Classé A 1996, Château Cheval Blanc - 2071 $

Contact:
900, Place Jean-Paul-Riopelle
Montreal (QC)
H2Z 2B2
Tel.: 514-499-2084
http://www.restaurant-toque.com/

 

 
 

EL BULLI
Costa Brava, Spania

La doua ore de cel mai frumos oras european, Barcelona, votat ani la rand cel mai bun restaurant din lume,  El Bulli este "manuit" de chef-ul Ferran Adrià, care gateste la nivel molecular. Astfel ca, experienta in acest restaurant nu este o experienta, este o adevarata incantare, un real deliciu, o explozie ale celor mai subtile si mai bizare arome. Si la fiecare preparat vei avea intrebari pentru chelnerul care va sta intotdeauna langa masa, bine informat si gata sa-ti raspunda la intrebarile curioase.

Carne de porc in miere, fistic acoperit in iaurt, in caramel, in curry, asteroizi din parmezan si lamaie ... un restaurant care nu joaca dupa regulile normale si care nu poate fi clasificat sau notat. Rezervarile se fac cu un an inainte, pentru ca El Bulli este deschis 6 luni pe ani, in celelalte 6 luni Ferran experminteaza in laboratorul sau culinar pentru noi delicii culinare. "Gatitul este un limbaj, prin care trebuie sa exprimi armonie, creativitate, noroc, frumusete, poezie, complexitate, magie, provocare si cultura.", spune el. Si asa si este, la El Bulli poti sa te astepti numai la neprevazut.

Preturi:
Un meniu de gustare cu 30 de preparate: 170 €

Contact:
Cala Montjoi . Ap. 30 17480 . Roses.
Girona (Spain)
tel (34) 972 150 457
fax (34) 972 150 717
rezervari: bulli@elbulli.com
http://www.elbulli.com/

 

 
 


In galerie poti admira preparatele incredibile din bucataria lui Ferran Adrià, de la restaurantul El Bulli, preparate pe care am incercat sa le traduc in romana, insa arta culinara fascinanta a acestui bucatar si-ar pierde din magie. Meniul de la El Bulli nu il mai intalnesti niciunde, restaurantul a devenit unul dintre cele mai importante obiective turistice din Europa.

 

 

http://www.divahair.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei