bere_40107800

Dimensiune font:

De ce este ESENŢIAL ca berea să aibă spumă

| 13-08-2017 13:04

În rândul consumatorilor de bere sunt mulţi cei care nu vor ca paharul lor de bere să aibă spumă. Cu toate acestea, această spumă poate îmbunătăţi experienţa celor care se bucură de o bere rece.

 

 Spuma berii este foarte aromată. Aroma joacă un rol imens în percepţia asupra gustului, poate chiar mai mult decât gustul în sine. Producătorii de bere pun destul de mult efort în componentele aromatice ale berii şi oferind acesteia un strat frumos de spumă se asigură că cel care bea berea va aprecia aceste arome.

Spuma afectează şi modul în care berea se simte în gură. Densitatea acesteia conferă berii o notă cremoasă şi o senzaţie de plenitudine pe limbă. Puteţi observa acest lucru în special la berile pe bază de grâu, dar şi cele preparate cu ovăz şi secară.

Calitatea spumei în orice pahar de bere este rezultatul a numeroşi factori: cum a fost preparată berea, ingredientele folosite, nivelul de carbonatare, paharul în care este servită şi chiar cum a fost turnată berea. Spuma se disipează rapid dacă există reziduri uleioase în pahar sau chiar pe buzele voastre.

Cantitatea şi calitatea spumei pot, de asemenea, să depindă şi de stilul de bere. Berile cu alcool ridicat au mult mai puţină spumă din moment ce alcoolul inhibă formarea acesteia.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 
Ai aruncat vreodată sare peste umăr? Iată de ce trebuie să faci asta

Atat de mulţi oameni fac acest gest aparent banal şi aruncă sare peste umăr, dar fără să inţeleagă de ce il fac. Ei bine, aruncatul unei cantităţi de sare peste umăr este o tradiţie veche de secole ...

Obiceiurile alimentare care ne fac tot mai bolnavi

 În teorie, romanii stiu că nu ar trebui să exagereze. În practică, insă, nu există masă sau gustare fără astfel de produse. Statisticile arată că 4 din 10 romani cumpără produse s ...

Vieţi pierdute în valuri. OMS: 40 de oameni mor înecați în fiecare oră la nivel global

 Peste jumătate sunt copii sau tineri pană in 25 de ani. Bărbatii au un risc de două ori mai mare de inec decat femeile, iar in tările cu venituri mici sau medii se inregistrează 91% din cazurile de ...

Cel mai cunoscut orologiu din lume a „tăcut” pentru următorii patru ani

Ultimele 12 bătăi ale legendarului orologiu Big Ben din turnul cu ceas al Parlamentului britanic, au fost auzite in după-amiaza zilei de luni, inaintea demarării lucrărilor de renovare care il vor ţine in ...

 

Dieta cu bere. Cum să bei ca să scapi de kilogramele în plus

 Rezumă-te la un singur pahar zilnic. Jumătate de litru de bere blondă are in jur de 150 de calorii. Dacă alegi să consum un pahar de bere zilnic, ai mare grijă ce mănanci. Renuntă la alimentele g ...

Aroma delicioasă care te poate ucide. În SUA a fost declarată ilegală

Însă, pe cat sunt de aromate, pe atat pot fi de periculoase. „Atat timp cat nu sunt folosite in cantităti mari, pentru că pot provoca decesul, boabele de tonka sunt cu adevărat delicioase,&rdquo ...

Când se pune, de fapt, varza la murat? Secretul pe care puţină lume îl ştie

VARZĂ MURATĂ reţetă. Varză trebuie să fie bine coaptă, indesată, albă si cu foi subtirele (să-ti fie de folos la sarmale). Iar saramura se pregăteste pe cantar: la fiecare 10 litri de apă cate 500 g ...

Beneficiile secrete ale consumului de brânză. Vei mânca în fiecare zi

 Consumul de branză poate preveni dezvoltarea unui cancer la ficat si chiar poate stimula sănătatea acestui organ, potrivit unui nou studiu realizat de Universitatea A & M din Texas. Studiul a const ...

Aşa prepari cel mai bun gem de prune fără zahăr. E pur şi simplu delicios!

 Gem de prune fără zahăr REŢETĂ. Ingrediente: 5 kg prune bine coapte Gem de prune fără zahăr REŢETĂ. Mod de preparare: Gem de prune fără zahăr REŢETĂ. Prunele sanatoase si foarte bine coap ...

Dacă observați asta pe raft, anunțați imediat angajații! Iată pe ce alimente să nu puneți mâna

Cum să alegi corect legumele si fructele 1. Bananele Coada bananei trebuie să fie intreagă, iar coaja nu trebuie să fie lucioasă si cat mai netedă. Bananele verzi sunt digerate mai greu de organism, de ...