Escalop de viţel cu sos de soia şi vin
Dimensiune font:
Doar de două lucruri legate de escalopurile astea sunt sigur: se fac foarte simplu şi-s grozav de bune.
În rest, o mâncare fusion, nici europeană, nici asiatică, adică nici escalop stricto sensu, dar nici chinezărie autentică (totuşi!). Aşa că nu-mi rămâne decât să vă povestesc reţeta, că poate vă conving s-o faceţi şi veţi putea decide dumneavoastră, în perfectă cunoştinţă de cauză, în ce categorie geografico-gastronomică ar putea fi ea încadrată cel mai bine.
400 g carne de viţel, tăiată felii subţiri,
4 linguri de sos de soia,
2 linguri de vin,
1 linguriţă de amidon alimentar din porumb,
3 linguri de ulei,
cimbru,
sare (dacă mai trebuie) şi piper.
Mai întâi, marinata. Amestecaţi bine vinul, sosul de soia, amidonul şi piperul (verificaţi, totuşi, dacă ar mai trebui un pic de sare, că paza bună…)
Puneţi feliile de carne pe un platou mare (să le cuprindă fără să trebuiască să le suprapuneţi). Turnaţi deasupra marinata, verificaţi să fie bine şi uniform unse. Lăsaţi-le în pace minimum 30 de minute.
Încălziţi apoi uleiul într-o tigaie şi prăjiţi escalopurile cam 3 minute, stropindu-le cu marinata şi întorcându-le des.
Serviţi imediat, cu o garnitură după plac (piure pentru partea europeană, orez pentru cea asiatică), presărând şi puţin cimbru deasupra.
Variante? Păi trecând peste faptul că puteţi face escalopurile astea cam din orice fel de carne (porc, pui etc), principalul loc de joacă este la vin. Pentru un plus de parfum chinezesc, evident că mai indicat ar fi vinul de orez, după cum, pentru a aduce cumva înapoi în Europa friptura asta la tigaie, aţi putea folosi în primul rând Madera (vinul tradiţional pentru escalop), dar şi vreun Porto ori vreun sherry.
costachel.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau