Pere cu ciocolată piperată
Dimensiune font:
Un dulce tare bun, foc de simplu de făcut şi, pe deasupra, foarte spectaculos. Singura problemă un pic mai delicată e să aveţi grijă să alegeţi nişte pere de-alea tari (care nici nu prea-s bune, altminteri, de ronţăit ca atare). Cât despre piperul amestecat de intervine în naraţiune, se găseşte, dacă nu ştiaţi, în supermarketuri, gata pus în nişte râşniţe (un anumit producător a botezat produsul „piper mozaic”).
Ei, şi acestea fiind zise, notaţi:
4 pere,
200 g zahăr (orientativ, dumneavoastră ştiţi cât de dulce vreţi să fie desertul),
coaja de la 1 portocală (doar partea portocalie),
125 g ciocolată neagră,
150 ml smântână dulce,
20 g unt,
piper amestecat (negru, alb, verde, roz).
Curăţaţi perele de coajă şi eliminaţi căsuţa cu sâmburi scobindu-le prin partea de jos (lăsaţi codiţa în pace, că-i simpatică).
Puneţi la fiert un sirop din 750 ml apă, zahărul şi coaja de portocală. Când dă în clocot, puneţi perele şi lăsaţi-le să fiarbă, fără capac, 20 de minute. Scoateţi-le şi lăsaţi-le să se răcorească.
Puneţi la fiert smântâna, adăugaţi ciocolata făcută bucăţele şi amestecaţi bine cu un tel, adăugând treptat şi untul. Când obţineţi un sos neted, stingeţi focul, că e gata.
Puneţi perele pe farfurii, turnaţi sos peste ele, râşniţi deasupra puţin piper şi serviţi imediat.
costachel.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau