Rulouri cu ciuperci şi cârnaţi
Dimensiune font:
Ceva mai complicate par aceste rulouri dar, vă asigur, rezultatul va întrece orice aşteptări. Înainte de a purcede însă la treabă, să vă mai spun un mic secret, ţinând cont că printre ingredientele de mai jos şi ciuperci uscate.
Dacă n-aveţi, nu-i nici o problemă, înmulţiţi cantitatea cu 10 şi veţi ajunge la gramajul ciupercilor proaspete pe care le veţi folosi. De ce-i mai bine totuşi să folosim şi uscate? Foarte simplu, pentru că în cazul lor parfumul s-a concentrat prin deshidratare, aşa că aroma şi savoarea mâncării vor avea numai de câştigat Şi cu asta basta, la munca!
8 felii de carne de viţel (circa 600 g),
25 g ciuperci uscate,
300 g ciuperci proaspete de cultură (champignon),
80 g unt,
80 g cârnaţi proaspeţi,
80 g şuncă,
1 căţel de usturoi (sau mai mult, după gust),
1 lingură de făină,
2 linguri de coniac,
3 linguri de smântână,
1 legătură de pătrunjel,
sare şi piper.
Puneţi mai întâi ciupercile uscate la înmuiat, în apa călduţă. Curăţaţi-le pe cele proaspete, spălaţi-le, uscaţi-le cu grija şi tăiaţi-le feliuţe.
Topiţi 40 g unt într-o tigaie, adăugaţi ciupercile proaspete şi usturoiul. Căliţi totul la foc mare (dar nu exagerat, să nu se ardă untul) 2-3 minute. Puneţi în tigaie şi ciupercile înmuiate, bine scurse şi fin tocate, săraţi, piperaţi, micşoraţi focul, presăraţi pătrunjelul tocat mărunt şi continuaţi fierberea pana când ciupercile sunt aproape gata. Puneţi deoparte 2/3 din amestec.
La ciupercile rămase adăugaţi şunca tocată mărunt, din cuţit, şi cârnaţii, curăţaţi de pieliţă şi zdrobiţi cu furculiţa. Amestecaţi bine şi ungeţi cu aceasta compoziţii feliile de carne. Rulaţi, fixaţi cu scobitori sau legaţi cu sfoară, presăraţi cu făină şi rumeniţi rulourile în untul rămas, câte 2 minute pe fiecare parte.
Stropiţi cu coniac, adăugaţi apa în care s-au înmuiat ciupercile (bine filtrată) sau supă, puneţi capacul şi fierbeţi totul circa 20 de minute, la un foc mijlociu spre mic. Dacă lichidul scade prea mult, mai turnaţi puţina supă caldă. Când s-a frăgezit carnea, adăugaţi ciupercile rămase şi smântâna, amestecaţi, mai fierbeţi câteva minute şi cu asta basta.
Serviţi aceste rulouri cu ciuperci calde (dar nu fierbinţi), cu un piure de cartofi şi o mare salată.
costachel.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau