Salată de cartofi cu piept de pui şi roşii uscate
Dimensiune font:
O salată de cartofi teribil de simplă dar destul de spectaculoasă pentru a se putea iţi pe orice masă simandicoasă. În plus, se poate face cam în orice sezon. Dar parcă tot primăvara e mai gustoasă, când ceapa verde e de pe câmp şi nu din seră. Şi, fireşte, variantele pot fi nenumărate, aşa că n-am să insist câtuşi de puţin
Am deplină încrede că veţi şti s-o adaptaţi perfect gusturilor dumneavoastră proprii.
4 cartofi roz,
1/2 piept de pui,
1 căţel de usturoi,
puţin vin alb sec (50 ml, să spunem),
2 fire de ceapă verde,
4 roşii uscate,
1 crenguţă de rozmarin,
ulei (eventual extravirgin) de măsline,
sare şi piper.
Fierbeţi mai întâi cartofii în coajă. Lăsaţi-i să se răcorească.
Tăiaţi pieptul de pui în fâşii. Încingeţi uleiul într-o tigaie (focul să fie mediu, că se arde uleiul). Căliţi 2-3 minute puiul cu usturoiul tăiat felii. Stingeţi cu vinul, lăsaţi-l să scadă complet, stingeţi focul, eliminaţi usturoiul şi piperaţi după gust.
Tăiaţi ceapa bucăţi (5 cm, să zicem) şi căliţi-o uşor în ulei proaspăt. Adăugaţi puiul, parfumaţi cu rozmarinul curăţat şi sotaţi totul vreo trei minute, adăugând, după vreun minut, şi roşiile tăiate fâşiuţe.
Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i felii grosuţe. Aşezaţi-i pe un platou, puneţi peste ei puiul cu ceapa (inclusiv sosul rămas în tigaie). Săraţi şi piperaţi după gust. Eventual, dacă ziceţi că trebuie, puteţi adăuga puţin ulei şi regla gustul de acru cu zeamă de lămâie.
costachel.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau