Salată de ton cu avocado
Dimensiune font:
Mi se pare normal ca astăzi să vă povestesc despre peşte, nu? Iar prima idee care mi-a trecut prin cap e legată de o salată de ton cu avocado, extrem de simplă, rapidă şi foarte gustoasă. Singurul lucru pe care simt nevoia să vi-l mai spun este să nu uitaţi că, în ceea ce priveşte conservele de ton, calitatea creşte exponenţial pe linia fulgi, bucăţi, bucata întreagă. E drept ca şi preţul e pe măsură, dar asta e, trebuia sa va aduc aminte.
Pentru clasicele noastre 4 persoane trebuie să vă dotaţi cu
2 cutii de 150 g de ton în suc propriu,
2 avocado,
3 lămâi verzi,
1 lămâie galbenă,
3 linguri de smântână (dacă ţineţi post serios, eliminaţi-o şi mai adăugaţi miezul zdrobit de la un avocado),
sare şi piper.
Desfaceţi cutiile, scurgeţi bine de tot tonul de zeamă şi, dacă e cazul, mărunţiţi-l.
Tăiaţi fructele în două, eliminaţi sâmburii, scoateţi miezul cu o linguriţă şi tocaţi-l fin. Stropiţi-l cu zeama lămâii „normale“, ca să nu se înnegrească.
Amestecaţi smântâna cu zeama lămâilor verzi (gustaţi, poate vreţi mai puţin acru), săraţi şi piperaţi. Adăugaţi peştele şi avocado-ul. Mai amestecaţi o dată şi umpleţi cele patru copăiţe ramase de la avocado cu salata obţinută (dar desigur că, dacă veţi prefera în locul lor 4 castronele, gustul n-o să se schimbe).
Pentru decor, cel mai bine, cred eu, ar merge puţin pătrunjel şi feliuţe foarte subţiri de la o altă lămâie verde. Dar nu luaţi, vă rog, sugestia asta ca pe o încercare de a va îngrădi creativitatea.
costachel.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau