mancat_din_oala_05280900

Dimensiune font:

SUPERSTIŢII la masă. Ce se întâmplă dacă mănânci din oală sau dacă împrăştii pe jos o cutie de chibrituri

| 13-08-2017 12:58

SUPERSTIŢII la masă. Iată ce trebuie să faci şi mai ales să ai grijă să nu faci atunci când stai la masă. Multe dintre activităţile culinare din jurul mesei îţi "pot" influenţa viaţa cu mai mult sau mai puţin noroc şi ghinion.

 

 SUPERSTIŢII la masă. Dacă ții morțiș să te placă soacra, musai trebuie să mănânci colțul de la pâine. Numai să ai grijă ca nu cumva să tai sau să rupi ambele colțuri în același timp, că e semn de mare ghinion. Pe de altă parte, se crede că, dacă intri la cineva în casă în timp ce gazdele stau la masă cu multe bucate în față, există în acea familie o soacră afurisită și încă în putere. De bun augur este să primești o supă prea sărată, căci înseamnă că bucătarul e îndrăgostit.

Când se întâmplă ca două femei să-și toarne ceai din același ceainic, una va rămâne sigur însărcinată în scurt timp. Este important de reținut că nu e bine să pui zahăr în cană înainte de a turna ceaiul, pentru că vor urma probleme. Ca să nu ai parte de certuri, când ai vărsat sare sau piper din greșeală, adună imediat ce a căzut și aruncă peste umăr. Unii cred că e bine să faci acest lucru de fiecare dată când pui mâna pe sare sau piper. Și, în caz că ai împrumutat vreodată sare, nu e bine s-o returnezi.

SUPERSTIŢII la masă. Ca să nu ai ghinion, trebuie să mănânci întotdeauna peștele începând de la cap înspre coadă. Mare atenție când mănânci pâine unsă cu ceva. Dacă pică cu partea unsă în jos, e semn de ghinion. Se spune că e bine să intri în Noul An mâncând pește, usturoi, mazăre sau linte și carne de porc, dar niciodată pasăre. Ai grijă să nu mănânci direct din oală, dacă vrei să nu-ți plouă la nuntă, să iei un bărbat urât și să nu te cerți cu soțul. Se spune că cine lasă mâncare în farfurie sau stă pe colțul mesei rămâne necăsătorit.

De asemenea, nu este recomandat să torni băutură în paharele care nu au fost complet golite. Dar dacă verși puțin vin din greșeală, e chiar semn bun. Dacă împrăștii pe jos o cutie de chibrituri, neintenționat, e semn de noroc. Iar dacă i se întâmplă asta unei fete, aceasta se va căsători curând. Ai grijă să nu se încrucișeze pe masă o lingură și o furculiță, căci va avea loc un eveniment fericit urmat de mari probleme. Dacă nu vrei ceartă în casă, nu pune niciodată un cuțit cu tăișul în sus. Nu face și nu primi cadou cuțite și nici să nu le scapi pe jos, căci aduc ghinion.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 
Ai aruncat vreodată sare peste umăr? Iată de ce trebuie să faci asta

Atat de mulţi oameni fac acest gest aparent banal şi aruncă sare peste umăr, dar fără să inţeleagă de ce il fac. Ei bine, aruncatul unei cantităţi de sare peste umăr este o tradiţie veche de secole ...

Obiceiurile alimentare care ne fac tot mai bolnavi

 În teorie, romanii stiu că nu ar trebui să exagereze. În practică, insă, nu există masă sau gustare fără astfel de produse. Statisticile arată că 4 din 10 romani cumpără produse s ...

Vieţi pierdute în valuri. OMS: 40 de oameni mor înecați în fiecare oră la nivel global

 Peste jumătate sunt copii sau tineri pană in 25 de ani. Bărbatii au un risc de două ori mai mare de inec decat femeile, iar in tările cu venituri mici sau medii se inregistrează 91% din cazurile de ...

Cel mai cunoscut orologiu din lume a „tăcut” pentru următorii patru ani

Ultimele 12 bătăi ale legendarului orologiu Big Ben din turnul cu ceas al Parlamentului britanic, au fost auzite in după-amiaza zilei de luni, inaintea demarării lucrărilor de renovare care il vor ţine in ...

 

Dieta cu bere. Cum să bei ca să scapi de kilogramele în plus

 Rezumă-te la un singur pahar zilnic. Jumătate de litru de bere blondă are in jur de 150 de calorii. Dacă alegi să consum un pahar de bere zilnic, ai mare grijă ce mănanci. Renuntă la alimentele g ...

Aroma delicioasă care te poate ucide. În SUA a fost declarată ilegală

Însă, pe cat sunt de aromate, pe atat pot fi de periculoase. „Atat timp cat nu sunt folosite in cantităti mari, pentru că pot provoca decesul, boabele de tonka sunt cu adevărat delicioase,&rdquo ...

Când se pune, de fapt, varza la murat? Secretul pe care puţină lume îl ştie

VARZĂ MURATĂ reţetă. Varză trebuie să fie bine coaptă, indesată, albă si cu foi subtirele (să-ti fie de folos la sarmale). Iar saramura se pregăteste pe cantar: la fiecare 10 litri de apă cate 500 g ...

Beneficiile secrete ale consumului de brânză. Vei mânca în fiecare zi

 Consumul de branză poate preveni dezvoltarea unui cancer la ficat si chiar poate stimula sănătatea acestui organ, potrivit unui nou studiu realizat de Universitatea A & M din Texas. Studiul a const ...

Aşa prepari cel mai bun gem de prune fără zahăr. E pur şi simplu delicios!

 Gem de prune fără zahăr REŢETĂ. Ingrediente: 5 kg prune bine coapte Gem de prune fără zahăr REŢETĂ. Mod de preparare: Gem de prune fără zahăr REŢETĂ. Prunele sanatoase si foarte bine coap ...

Dacă observați asta pe raft, anunțați imediat angajații! Iată pe ce alimente să nu puneți mâna

Cum să alegi corect legumele si fructele 1. Bananele Coada bananei trebuie să fie intreagă, iar coaja nu trebuie să fie lucioasă si cat mai netedă. Bananele verzi sunt digerate mai greu de organism, de ...