1Cristian Cristea
1gabriela tudosa
1manolache

Dimensiune font:

196 de români şi-au găsit părinţii biologici cu ajutorul internetului EXCLUSIV

| 21-04-2017 12:23

* „Vă rog, ajutaţi-mă să-mi găsesc sora” sau „Vă rog, vreau să-mi cunosc familia biologică. Ajutaţi-mă”, sunt doar două mesaje postate pe un grup de pe Facebook unde se pot citi poveşti emoţionate de viaţă * tineri sau adulţi, adoptaţi la începutul anilor 1990 sau şi mai târziu de către cetăţeni străini, îşi doresc să-i cunoască pe cei care le-au dat viaţă

 

 

Un proiect plecat de la ideea Ilenei Cunniffe Băiescu, o româncă din Buzău stabilită de 19 ani în Irlanda, a făcut ca mulţi tineri sau adulţi adoptaţi peste hotare să-şi cunoască familia biologică. În urmă cu doi ani ea a lansat pagina de Facebook ,,The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitaţi ai României”. Pe pagină sunt foarte multe poveşti impresionante şi, ceea ce este cel mai îmbucurător, este finalizarea pozitivă a demersului. Şi ce nu au putut face autorităţile, neavând voie să se implice, adopţiile fiind protejate, au făcut reţelele de socializare.

Mesaj din Nebraska şi Danemarca

Demersul este posibil doar dacă tinerii sau adulţii îşi caută familiile şi pot obţine indicii în găsirea lor. „M-am născut în Botoşani pe 22 septembrie 1992 şi în jurul vârstei de 3 ani am fost adoptat de cea mai minunată familie din Danemarca. Potrivit documentelor mele de adopţie, am fost lăsat în orfelinat imediat după naştere, orfelinatul numindu-se Leagănul de copii numărul 2, Botoşani. Numele meu la naştere a fost Costel Manolache. Aş vrea să o găsesc pe mama mea biologică, Nicoleta Manolache”, a scris Costel. „Mi-ar plăcea să ştiu cine este şi cum este, dacă a mai avut alţi copii după mine. Am fost probabil primul său copil, deoarece m-a avut la vârsta de 18 ani. Găsirea familiei mele biologice ar fi un vis care devine realitate. Întotdeauna am vrut să îmi ştiu trecutul, să îmi ştiu rădăcinile”, a continuat, pe Facebook, Jacob Costel Wied Hatting. Cazul lui a fost unul fericit, el reuşind să-şi găsească mama, cu care are o corespondenţă frumoasă. „Mi-am găsit mama mea biologică şi sunt în contact cu ea în fiecare zi. Sunt foarte bucuros. Eu sunt foarte fericit în Danemarca. Fac studii la universitate şi am o familie bună. Nu am vizitat încă România, dar vreau să fac acest lucru”, a spus Costel.

Gabriela Dănuţa Tudosa s-a născut la Suceava pe 23 octombrie 1997. La vârsta de un an viaţa ei s-a schimbat pentru totdeauna: Gabriela a fost adoptată în Nebraska (SUA) de către o familie care a crescut-o cu drag. Nu demult, tânăra şi-a dorit să o cunoască pe femeia care i-a dat viaţă. „Mama mea biologică se numea Alina Tudosa. Cred că am fost primul ei copil. Mai ştiu că locuia cu părinţii ei. Vă rog distribuiţi mesajul pentru găsirea familiei mele”, a fost mesajul tinerei lansat pe Facebook. Şi cum Dumnezeu lucrează prin oameni, Gabriela a reuşit să afle şi detalii despre mama ei.

Rugămintea din Spania

Există şi cazuri de români stabiliţi în străinătate care îşi caută familiile adoptive din România. Cristian Cristea, un tânăr de 28 ani, stabilit în Spania, îşi caută familia biologică în Vaslui. A fost abandonat la naştere, ajungând într-un „leagăn de copii” din Bucureşti, iar ulterior a fost adoptat de o familie din Mizil. Datorită familiei, a beneficiat de o educaţie bună, studii universitare. De doi ani, îşi caută rudele biologice. El este doar unul dintre cele patru cazuri care anul trecut s-au adresat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Vaslui pentru a-şi găsi părinţii şi fraţii. Nu ştie decât că pe părinţii săi biologici îi cheamă Elena Tudor şi Ion Tudor. „Din câte am înţeles, mama naturală a decedat în acea perioadă (după naştere – n.r.), tatăl, fiind în vârstă, nu m-a putut ţine şi m-a dat spre adopţie. Aşa am ajuns la familia unde sunt acum, o familie incredibilă, care mi-a arătat obiective în viaţă, m-a educat şi mi-a oferit tot ce era mai bun în această lume, dragoste şi educaţie”, a scris Cristian pe Facebook. Cercetările sale nu prea au avut succes şi ar avea nevoie de sprijin. „Din ce mi-a povestit mama adoptivă, suntem mai mulţi fraţi. Eu am crescut singur şi toată viaţa mi-am dorit fraţi. Cea mai mică informaţie posibilă mi-ar fi de ajutor”, a mai spus Cristian. În grupul ,,The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitaţi ai României“ sunt persoane din toate judeţele ţării. Până acum au fost 400 de cereri de sprijin, din care au fost rezolvate 196. Majoritatea copiilor, actualmente tineri sau adulţi, au fost adoptaţi de persoane din SUA, Canada, Australia şi ţările europene.

Maura ANGHEL

 

196

Acesta este numărul persoanelor care au reuşit să afle detalii despre părinţii biologici.

 

Sursa foto - Facebook

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VANZARE SC Avrasop SRL, cu sediul social în mun. Iaşi, bd. Independenţei, nr. 4-6, ap.cam 8, înregistrată la ORC Iaşi sub nr. J22/284/2005, CUI 17192970, prin lichidator judiciar Rodafis IPURL cu sediul în mun. Iaşi, str. Străpungere Silvestru, nr. 48 A, anunţă vânzarea prin licitaţie publică cu strigare a bunurile mobile: Plug cu brazde PP3 – 701 lei; Grapa cu discuri – 1696 lei; Tăvălugi - 841 lei; Cisternă 3,6 to –1682 lei (prţturi fără TVA). Preţurile de pornire reprezintă 35% din preţurile de evaluare. Valorificarea activelor prin licitaţie publică deschisă cu strigare va avea loc la data de 23.01.2018, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar. Pentru bunurile neadjudecate, licitaţia se va repeta în ziua de 30.01.2018, aceeaşi locaţie şi oră, aceleaşi preţuri de pornire. Condiţiile de participare la licitaţie sunt conţinute în Caietul de sarcini. Caietul de sarcini, în valoare de 50 lei, se achiziţionează de la sediul lichidatorului, unde se depune şi documentaţia de participare la licitaţie, în original, până în preziua licitaţiei, orele 13.00. Garanţia de participare este de 30% din suma reprezentând preţul de pornire şi va putea fi plătită în contul nr. RO80BUCU1032235332633RON deschis la Alpha Bank Iaşi pe numele debitorului. Prezentul anunţ constituie şi notificare către creditori, debitor şi orice persoană fizică sau juridică interesată în cauză. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare au obligaţia, sub rezerva sancţiuni decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data licitaţiei. Informaţii suplimentare la tel/fax 0232/273948, e-mail: rodafis@gmail.com
ANUNŢ Lichidatorul judiciar desemnat prin Sentinţa civilă nr. 79/31 ianuarie 2018, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă-Faliment, în dosarul nr. 7935/99/2017 (493/2017), privind debitoarea S.C. ROBALEX S.R.L. Dorobanţ, având C.U.I. 22820621, sediul social în sat Dorobanţ, com. Aroneanu, jud. Iaşi, număr de ordine în registrul comerţului J22/3342/2007, notifică deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă, conform Legii privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor este 16.03.2018. În temeiul art. 114 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, nedepunerea cererii de admitere a creanţei până la termenul menţionat atrage decăderea din drepturi privind creanţa/creanţele deţinute împotriva debitoarei. Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 26.03.2018. Termenul pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 20.04.2018. Se convoacǎ prima Adunare a creditorilor în data de 30.03.2018, ora 10.00, la sediul lichidatorului judiciar situat în mun. Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, jud. Vaslui, având următoarea ordine de zi: 1. desemnarea comitetului creditorilor şi a preşedintelui acestuia; 2. confirmarea lichidatorului judiciar şi a onorariului, 3. probleme diverse. Relaţii la lichidatorul judiciar ESTCONSULT I.P.U.R.L. Huşi, tel. 0335/566035, 0727850575.
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE Debitoarea S.C. PETROL NETWORK S.R.L. C.U.I. RO 11734355, J22/1267/2015, cu social sediul în mun. Iași, str. Serg. Grigore Ioan, nr. 7, jud. Iași, reprezentată prin lichidator judiciar Insolvency House S.P.R.L. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, Centrul de Afaceri, Tronson I, etaj 1 cam. 4 str. Decebal nr. 16, jud. Vaslui, potrivit Sentinței civile nr. 65/F/15.03.2017, pronunţată de Tribunalul Vaslui în dosarul 1904/89/2015, în baza Procesului Verbal al Adunării Creditorilor nr. 253 din data de 08.05.2017, scoate la vânzare următoarele bunuri imobile la preţul de 90% din valoarea de evaluare: Nr. crt. – Denumire bun imobil/Descriere – Valoare lichidare în lei exclusiv T.V.A. – Stație comercializare/distribuție carburanți Iași – Str. Sergent Grigore Ioan, nr. 7 (Cartier Dacia) - compusă din: Teren intravilan Curți Construcții cu Suprafața (S) = 614mp și Construcţie (P) (Spaţiu comercial, Birou, Grup sanitar) cu Suprafața construită desfăşurată (S.c.d.) = 60mp/Suprafața utilă desfăşurată (S.u.d.) = 57,31mp, 3 pompe de alimentare cu benzină şi motorină a câte două braţe de alimentare, capacitate de stocare 49,800 litri în 6 rezervoare subterane în cuve betonate, 1 pompă și rezervor alimentare cu gaz, copertină. – 1.429.459,20 – Apartament cu 3 camere și dependinţe, cu Suprafața utilă de 62.83 mp (incl. balcon), situat în Municipiul Iaşi, Str. Anton Crihan (fosta Dimboviţa), Nr. 9, Bloc E3, Scara A, Etaj III, Ap. 13, Județul Iaşi. – 208.350 – SPAȚIU / CENTRU COMERCIAL VASLUI – compus din – - Construcție (Parter + 2 Etaje) cu A.c. sol. = 466,33 mp / A.c. desf. = 1.417,15 mp / A.u. desf. = 1.262,09 mp; - Teren intravilan – S.= 508,42 mp – 2.117.867,40 Total valoare bunuri imobile = 3.755.676,60 lei Prețurile nu includ T.V.A Vânzarea de bunuri imobile şi a terenurilor aferente este scutită de T.V.A. conform art. 292, alin. (2), lit. f din Codul Fiscal care prevede: „Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxe: lit.f) livrarea de către orice persoană a unei construcţii, a unei părţi a acesteia şi a terenului pe care este construită, precum şi a oricărui alt teren...” Licitaţia privind bunurile imobile va avea loc la sediul lichidatorului judiciar, respectiv în Vaslui, Centrul de Afaceri, tronson I, etaj 1, cam. 4, str. Decebal nr. 16, jud Vaslui, în data de 19.03.2018, ora 13:00. Participarea la licitaţie este condiţionată de consemnarea în contul averii debitorului nr. RO83 CECEVS0130RON0400330, deschis la CEC BANK SA Vaslui, la dispoziţia lichidatorului judiciar, până la începerea licitaţiei, a unei cauţiuni de 10% din preţul de pornire a licitaţiei. În caz de neadjudecare a bunului, licitaţia se va repeta în fiecare săptămână, în fiecare zi de luni, ora 13:00. Orice persoană care pretinde vreun drept asupra bunului este invitată, mai înainte de termenul de vânzare, să anunţe lichidatorul judiciar dreptul său. Potrivit art. 843 alin. (2) cod. pr. civ. debitorul nu poate participa la licitație nici personal, nici prin persoane interpuse. Toţi cei care doresc să cumpere bunurile sunt invitaţi la termenul stabilit să liciteze iar, până la această dată, vor prezenta în scris, oferta de preţ. Procesul verbal de afişare a publicaţiei face parte integrantă din publicaţie de vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine de la sediul lichidatorului judiciar sau la telefoanele: 0753419128, 0744663190 şi 0235/319427. Insolvency House S.P.R.L.
EȘTI PREGĂTIT SĂ TE MUȚI LA CASA TA?
25/02/2018 08:55

 Dacă programul “Prima Casă” te-a prins pe nepregătite si ai ratat fondurile disponibile de pană acum, află că Guvernul a aprobat programul "Prima casa" 2018! Dacă tocmai ...

Posibilă investiţie franceză în Darabani
24/02/2018 14:00

Cel mai nordic oraş al ţării ar putea beneficia de o investiţie străină cu capital francez. Potrivit lui Liviu Hrimiuc, primarul oraşului Darabani, un om de afaceri francez a anunţat că vrea să invest ...

Ţigări de contrabandă, găsite în taxi
24/02/2018 12:00

Agenţii din cadrul Secţiei V de Poliţie au prins recent in flagrant o femeie de 52 de ani, din Iaşi, in timp ce transporta cu un taxi, cel mai probabil in vederea comercializării, 7.000 de ţigări susce ...

Contrabandist trimis în judecată
24/02/2018 11:02

Procurorii din Fălticeni au dispus ieri trimiterea in judecată in stare de arest preventiv a inculpatului Constantin Romică Mucea, acuzat de contrabandă. Pe 1 februarie el a transportat o cantitate de 14.45 ...

În bucluc, din pricina motocicletei
24/02/2018 11:00

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Paşcani au prins recent un tanăr de 19 ani, care a condus pe strada Abator o motocicletă, dar fără a avea permis. În cauză a fost intocmit un dosar penal pent ...

6 milioane de euro pentru sănătate
24/02/2018 10:50

Sănătatea a beneficiat de investiţii majore anul trecut, cea mai importantă pentru băcăuani fiind, probabil, modernizarea Radioterapiei din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU). Obiectivul a cos ...

Accident din cauza unei şoferiţe neatente
24/02/2018 10:49

    Accident rutier la Grăniceşti, joi seară, din cauza unei şoferiţe care nu a acordat prioritate de trecere. Este vorba despre o tanără de 20 de ani care a efectuat aiurea un viraj la stang ...

Cercetaţi din pricina combustibilului
24/02/2018 10:00

Agenţii din cadrul Secţiei III de Poliţie Rurală Popricani au dus recent la cercetări trei tineri bănuiţi de comiterea a două furturi. Din cercetări a rezultat că, in noaptea de 16 / 17 februarie, cei ...

Întâlnire cu proprietarii de păduri din Regiunea Nord-Est
24/02/2018 09:59

Ministerul Apelor şi Pădurilor, cu sprijinul organizatoric al Prefecturii Suceava, organizează astăzi o intalnire de lucru cu reprezentanţi ai proprietarilor şi administratorilor de păduri, ai sectorului ...