„Poliţiştii din comună sunt la degetul lui mic!“

default

Dimensiune font:

| 05-07-2017 16:00

Vilmoş Gârbea, primarul comunei Ghimeş-Făget, a fost audiat de procurori la începutul săptămânii * anchetatorii au decis punerea sub control judiciar, fiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, tăiere fără drept şi sustragere fără drept de arbori * prejudiciul estimat de anchetatori este de un milion de lei * locuitorii din comuna băcăuană au trimis un memoriu prin care vorbesc despre „abuzurile“ edilului-şef

 

Împreună cu primarul au mai fost audiați la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei de Ordine Publică din IGPR alte opt persoane din comună și de la Ocolul Silvic din localitate. 

Nouă persoane, sub directa coordonare a unui primar de comună, au constituit un sistem de natură a permite tăierea fără drept şi valorificarea lemnului rezultat din suprafeţele de fond forestier aflat în proprietate public-privată, prejudiciul cauzat fiind în cuantum de 1.000.000 de lei”, au precizat procurorii. Gârbea avea în 2008 recordul de sancţiuni în privinţa legilor retrocedării, după ce a adunat din amenzi nu mai puţin de 400 de milioane de lei vechi de la inspectorii de control de la Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţilor (ANRP) Bucureşti. Motivul sancţiunilor a fost că Vilmoș Gârbea a tergiversat procesul de retrocedare a terenurilor solicitate de moştenirorii foştilor proprietari.

Localnicilor le-a ajuns cuțitul la os

În februarie, mai mulți locuitori ai comunei Ghimeș Făget au adresat un memoriu autorităților în care menționau unele dintre presupusele abuzuri comise de primar și că le-a ajuns cuțitul la os.

Suntem locuitori din comuna Ghimeș Făget care s-au săturat să fie exploatați de către primarul nostru, Vilmoș. Această situație e foarte deranjantă pentru noi, cetățeni simpli, care nu știm cum să ne descurcăm de azi pe mâine. L-am votat pe primar, ne-a zis că o să fie mai bine dacă rămâne el primar, a zis că o să ne dea lemne să avem să nu înghețăm și să nu murim de foame, dar vedem că el tot pentru feciorii și prietenii lui se zbate. Acum, noi am răbdat că, pe de o parte, ne-a fost frică, că, atunci când am mai comentat, ne-a amenințat cu bătaia ori el, ori pădurarii lui, care nu ne dau voie să luăm lemne nici măcar din pădurea noastră, moștenită de la străbuni”, au menţionat localnicii.

Aceştia au adăugat că sunt foarte supărați deoarece „primarul și prietenii lui, dar și alți acoliți taie pădurea și nu-i interesează de nimic. (...) Să zică primarul că, de când a ajuns primar, are câteva mandate, și-a înzecit averea, ca să nu mai zicem de ficiori, care au 25 de tiruri Mercedes, un gater cu care-și face treburile murdare, mai multe tafuri, o spălătorie auto, un service pentru utilaje forestiere și multe mașini mici. Calculați dumneavoastră dacă e posibil ca, în zece ani, să aduni atâta avere, mai ales că multe afaceri le face cu Primăria! Iar toate astea nu apar în declarația de avere a primarului”.

Ne este frică de primar!”

Localnicii au continuat, subliniind în memoriu cum văd ei că decurg lucrurile în comuna băcăuană.

Anul trecut au fost mai multe controale la ocol, inclusiv cu mascați și tot se plânge primarul că are dosare deschise, dar o să le rezolve. Și acum, la începutul lui februarie, au venit polițiștii și au dat amenzi și au confiscat lemnele, dar nu a vrut să deschidă porțile, că a auzit că la alții le-au confiscat lemnele și camioanele. Ne este frică de primar, pentru că știm că este prieten cu toți ștabii de la Poliție din județ și cu judecători de la Moinești, că doar cu ei stă și bea după ce merg împreună la vânătoare. Am sperat că poate controalele o să le facă ceva, măcar să-l oprească să mai taie pădurea, că vin inundațiile peste noi, dar el se duce și taie pe Tărcuța, Tărhauș, Răchitiș, Bolovăniș și nu are nimeni curaj să meargă după oamenii lui. Și, de multe ori, am văzut mașinile care mergeau noaptea prin comună fără numere ca să nu le vadă careva”, au precizat localnicii.

Florin CRĂCIUN


 

V-am trimis această scrisoare pentru că ne este frică să depunem reclamație, că suntem siguri că o să afle și doar el s-a lăudat că are prieteni la toate organele statului și că, până acum, a rezolvat zece dosare penale pe care le-a avut și nu-i este frică de nimic. Că doar polițiștii din comună sunt la degetul lui mic! Cum e posibil ca el să facă toate aceste treburi și să nu se sesizeze Poliția, DNA, Direcția Silvică, Inspecția pădurilor și alte organe care trebuie să controleze și să oprească aceste fapte?!” – localnicii din Ghimeş-Făget, într-un memoriu

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
FOTO-VIDEO: Reportaj la
02/08/2022 14:54

Într-un colţ de rai, pe ţinuturile Bucovinei, este situat varful Dadu. Pentru a ajunge la el, am ajuns pană in Iacobeni, iar de acolo am virat la dreapta pană la Carlibaba. Într-o zi de iulie, ...

Liberalii, ținta atacurilor unui deputat PSD
18/12/2019 10:54

    Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru are o sumă de reprosuri pentru liberalii din Botosani care in urmă cu un an au votat impotriva bugetului de stat, iar acum se laudă cu alocările fina ...

Marea grijă a şoferului beat: să nu-i agite poliţistul petul cu bere
25/11/2019 18:53

 O nouă culme a impertinenţei manifestată de un conducător auto depistat la volan sub influenţă bahică a fost atinsă cu ocazia turului doi al alegerilor prezidenţiale. I.C., in varstă de 28 de an ...

„ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede”, la BNR Iaşi
22/11/2019 00:00

  * Sucursala Regională Iaşi şi Muzeul Băncii Naţionale a Romaniei au inaugurat, ieri, expoziţia „ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede” * proiectul este iniţiat in parteneria ...

Mecanica, marele pariu al învăţământului profesional ieşean
21/11/2019 00:00

  * domeniile cu cele mai mari solicitări din partea operatorilor economici pentru includerea in planul de şcolarizare 2019-2020 au fost cele de mecanică - 910 locuri * totodată, s-au format 5 noi cla ...

Puterea şi opoziţia din CJ se pun la aceeaşi masă, pentru a soluţiona soarta a 46 de proiecte
19/11/2019 00:00

  Consilierii judeţeni se vor intruni din nou maine, avand in dezbatere 46 de proiecte de hotărare. Printre acestea se află şi proiectul privind solicitarea de trecere din administrarea Consiliului Lo ...

Începe Postul Crăciunului
15/11/2019 11:11

      După Lăsatul Secului, petrecut ieri, in seara de Sfantul Filip, astăzi incepe Postul Crăciunului, una dintre cele patru mari perioade de ajunare randuite de Biserica Ortodoxă. Post ...

Un tânăr din Iași, beat și fără permis, nu a oprit la semnalul politistilor. Oamenii legii l-au urmarit 1km
10/11/2019 12:51

În jurul orei 01.00, in timp ce patrulau in zona Horlesti, politistii din Letcani au observat o masină cu un comportament destul de suspect in trafic. Oamenii legii au facut semn de oprire autoturismulu ...

Poliţiştii din Popricani, cei mai iscusiţi vânători de şoferi băuţi
09/11/2019 20:04

Datele statistice arată fără dubiu faptul că poliţiştii din Popricani sunt foarte dibaci in depistarea şi prinderea şoferilor ce conduc sub influenţa alcoolului. Numai in primele 10 luni din 2019, pe r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei