« Inapoi

Au luat Bacalaureatul, după ce au contestat toate rezultatele

Au luat Bacalaureatul, după ce au contestat toate rezultatele#1
Mărime font - +

Câteva sutimi au făcut diferenţa dintre admis şi respins la examenul maturităţii, în cazul a doi tineri  

Deznodământ fericit pentru doi elevi care au reuşit la examenul de Bacalaureat, după ce iniţial nu au obţinut medii finale de trecere. Este vorba despre o elevă a Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Oneşti şi un elev de la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Bacău, care fuseseră declaraţi respinşi la examenul de bacalaureat- sesiunea iunie 2017. Ei au avut câştig de cauză după ce au contestat absolut toate rezultatele probelor scrise.
Chiar dacă a obţinut notă de trecere la toate disciplinele (Limba română – 5.5, Matematică – 5.8, Geografie – 6.1), Diana Maria Lilă, de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Oneşti, nu a putut să sărbătorească alături de colegi, fiindcă media finală a fost mai mică cu 20 de sutimi faţă de minimum necesar pentru a fi declarată „admisă”. Nu a abandonat lupta şi a depus contestaţie la toate cele trei probe scrise, iar demersul său a fost încununat de succes. La Română a mai câştigat 50 de sutimi, iar de la Geografie alte 25 de sutimi. Doar la Matematică nu s-a întâmplat nicio schimbare, nota rămânând aceeaşi şi după recorectarea lucrării, astfel că cele 75 de sutimi obţinute în plus după contestaţii au plasat-o pe eleva de la „Gheorghe Asachi” între cei admişi, cu o medie finală de 6.05.
La fel a procedat şi Ionuţ Fabian, elev la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Bacău, care fusese iniţial respins cu media 5.85. Salvarea acestuia a fost Limba şi literatura română, unde elevul băcăuan a câştigat la recorectare peste 1 punct (6.8 faţă de 5.35)! şi chiar dacă la Matematică şi la Logică a fost depunctat după recorectarea lucrărilor (Matematică – 5.6 iniţial, 5 notă finală; Logică – 6.6 iniţial, 6.5 notă finală), Ionuţ Fabian a reuşit să treacă pragul minim, încheind examenul cu media 6.1.
Florin CRĂCIUN
 

Data publicarii: 17/07/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > BACAU

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

S-a aflat în sfârșit adevărul: ce a declanșat INCENDIUL de la Bamboo

S-a aflat în sfârșit adevărul: ce a declanșat INCENDIUL de la Bamboo

 După tragedia din Clubul Colectiv, istoria era pe punctul să se repete în(...)

 

 

editia online din 22.07.2017 - 1:32

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange