« Inapoi

Calvarul unei minore din judeţ s-a încheiat cu condamnări

Bătută de rude, violată şi supusă la perversiuni SEXUALE! EXCLUSIV

Bătută de rude, violată şi supusă la perversiuni SEXUALE! EXCLUSIV#1
Mărime font - +

Mai mulţi indivizi au fost acuzaţi că şi-au bătut joc de o fetiţă de numai zece ani * fata a fost maltratată de părinţi şi violată de săteni, în timp ce era imobilizată chiar de fratele ei * trei indivizi au fost pedepsiţi de judecătorii ieşeni în acest caz

Caz extrem de şocant într-o comună din Iaşi: o fetiţă a trecut prin iad din cauza celor care o înconjoară, dar şi a celor care ar fi trebuit să o protejeze.

Drama fetiţei a ieşit la iveală abia după ce aceasta a fost instituţionalizată şi a găsit curajul de a povesti prin ce a trecut. Rudelor ei nu le-a păsat când au aflat despre necazul fetei.

Obligat să nu vadă victima

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus pedepsirea a trei indivizi, care au fost acuzaţi că i-au făcut minorei viaţa un coşmar. Astfel, instanţa l-a condamnat pe Gheorghe Răileanu (55 de ani) la patru ani şi şase luni de închisoare, pentru rele tratamente aplicate minorilor, în vreme ce Sorin Mânzătescu (23 de ani) a primit o pedeapsă de opt ani de puşcărie, pentru viol. În acelaşi dosar, Petronel M. (17 ani) a fost obligat să nu-şi mai vadă sau să nu mai discute cu propria soră, pentru o perioadă. „Instanţa aplică inculpatului M. Petronel măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de şase luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de viol. Impune inculpatului ca, pe durata executării măsurii educative a asistării zilnice, să nu se apropie de persoana vătămată G.R. şi să nu comunice cu aceasta”, au menţionat judecătorii. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată.

Pusă să adune mucuri de ţigară

În urmă cu aproximativ un an, cei trei au fost trimişi în judecată de procurori. Investigaţia din acest caz a pornit în toamna lui 2015, după ce copila G.R., în vârstă acum de 14 ani, originară dintr-un sat din judeţul Iaşi, i-a povestit asistentului maternal la care fusese plasată că a fost violată. Autorităţile aflaseră deja de modul în care fata a trăit sub acoperişul părinţilor ei şi susţin că minora ar fi fost violată încă de când avea zece ani, însă nu a avut puterea de a povesti acel episod de la bun început.

Fetiţa a trăit, până la finele anului 2014, alături de o soră mai mică, un frate mai mare şi de cei doi părinţi, într-o casă dărăpănată. Cât timp a stat sub acoperişul celor care i-au dat viaţă, minora şi surioara sa erau puse să muncească în locul adulţilor, trimise în sat să adune mucuri de ţigară pentru tată sau să le cumpere părinţilor alcool.

Maltratate şi agresate adesea, copilele primeau doar o bucată de pâine pe zi şi asistau zilnic la bătăi crunte între tatăl şi mama lor. Adesea, spun autorităţile, acestea ascundeau obiectele contondente de prin casă de teamă că bărbatul îşi va ucide soţia sub ochii lor.

Dezvirginată pe păşune

Pe lângă aceste abuzuri, începând cu anul 2013, minora G.R. a fost şi agresată sexual. Conform anchetatorilor, comportamentul abuziv şi iresponsabil al tatălui a permis ca minora G.R. să fie supusă la nenumărate atacuri sexuale, finalizate sau nu. Astfel, s-au putut stabili cinci episoade de agresiune asupra minorei, care ar fi debutat în vara anului 2013, două dintre acestea fiind comise şi de minori care nu împliniseră vârsta răspunderii penale. „Minora G.R. şi-a însoţit un frate şi pe inculpatul Mânzătescu Constantin Sorin pe un deal din apropierea satului, pentru a paşte vacile sătenilor. Spre seară, fratele minorei a imobilizat-o, i-a acoperit gura şi a ţinut-o de mâini, timp în care inculpatul Mânzătescu Constantin Sorin a dezbrăcat-o de haine şi a violat-o (a dezvirginat-o). Ca răsplată pentru ajutorul dat, inculpatul Mânzătescu Constantin Sorin i-a dat fratelui minorei un telefon mobil pentru a se juca. Minora a relatat mamei agresiunea la care a fost supusă şi i-a arătat lenjeria intimă murdară de sânge, însă aceasta a aruncat-o şi a decis să nu anunţe autorităţile”, a precizat procurorul Alexandru Pecincu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Acesta a adăugat că, tot în vara lui 2013, minora G.R. se afla la păşunat vacile împreună cu fratele C.S.R. şi cu minorul Petronel M. La un moment dat, fratele a prins-o de mâini pe persoana vătămată şi a dus-o în locul în care stătea întins pe iarbă Petronel M. într-o poziţie ce sugera intenţia de a întreţine un act sexual. În mod insistent, fratele minorei a încercat să-i înfrângă opoziţia faţă de intenţia minorului Petronel M. de a avea cu ea un raport sexual, însă minora a reuşit să se elibereze şi să fugă.

Potrivit procurorilor, în două zile diferite, minora a fost dusă de doi băieţi cu vârste de zece, respectiv opt ani, în locuri nepopulate din sat. În prima situaţie, minora a fost determinată să întreţină un act sexual normal de minorul de zece ani. În a doua situaţie, actul sexual nu s-a consumat, fiind întrerupt de intervenţia surorii mai mici a victimei. Ciprian NEDELCU 

Data publicarii: 21/04/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > IASI

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

 

 

editia online din 27.06.2017 - 3:07

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange