BREAKING NEWS: Un autocar cu 30 de copii din IAŞI s-a răsturnat în Braşov! Cel puţin 4 morţi! -GALERIE FOTO-VIDEO-LIVE

default

Dimensiune font:

| 17-06-2016 17:24

 

Un autocar cu 30 de persoane, majoritatea copii, s-a rasturnat în dreptul localităţii Perşani, între Braşov şi Fagaras. Patru persoane, trei adulţi şi un copil, au murit în urma accidentului.

18:10 - Traficul pe DN 1 Brasov-Fagaras a fost reluat. Se circula in acest moment alternativ pe un singur fir. Drumul este aglomerat si se merge bara la bara.

17:40 - La locul accidentului a sosit o platforma pentru a ridica autocarul rasturnat, transmite Antena3.

17:04 - Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a recunoscut la Digi24 ca sunt informatii contradictorii in ceea ce priveste numarul pasagerilor din autocar si ca nu exista in acest moment un numar confirmat oficial. El a spus ca politia o sa lamureasca acest aspect.

17:01 - Purtatorul de cuvant al IPJ Brasov, comisarul sef Liviu Naghi, a declarat, pentru Agerpres, ca se va incerca ridicarea microbuzului de la locul accidentului. Bagajele pasagerilor au fost luate de Politie pentru a fi inmanate familiilor celor aflati in autovehicul sau, dupa caz, persoanelor care nu au fost ranite in accident.

16:35 - Politistii din Iasi au mers, vineri dupa-amiaza, la sediul firmei Maxibus Trans SRL, pentru a face verificari in privinta contractului incheiat intre transportator si Palatul Copiilor, informeaza News.ro.

16:10 - Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, la B1 Tv, ca poate spune cu certitudine ca doua dintre victimele care au decedat erau copii. O a treia victima era adult, insa ultima comunicare a lui Arafat cu echipele de descarcerare avusese loc inainte de finalizarea interventiei, astfel ca nu stia daca a patra victima era copil sau adult.

Totodata, secretarul de stat a precizat ca echipele de la Brasov i-au transmis ca pana acum 26 de persoane au fost transporate la spital, dintre care una in stare grava, insa ramane de vazut care va fi bilantul final.

 

 

Raed Arafat a oferit primele declaraţii oficiale în legătură cu accidentul groaznic din judeţul Braşov.

În urma acestui accident au decedat deja patru persoane, iar răniţii se află în 4 spitale din Braşov. Deocamdată niciun rănit nu va fi transportat la București.

"Un accident grav cu autocarul. S-a declanşat planul roşu. E un caz mai critic, e în sala de operaţie. Celelalte sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov. Ăsta este bilanţul din acest moment.  Cel aflat în stare gravă nu se pune problema transferului său în Capitală. Erau pregătite echipe medicale de la Floreasca, dar nu trebuie transferat. Nu cred că va fi vorba de o astfel de situaţie. Va fi mai degrabă monitorizat. Nu se impune transferul vreunui caz la Bucureşti. Restul, toţi sunt conştienţi şi cu leziuni foarte uşoare care nu le pot pune viaţa în pericol", a preciat Arafat.

//////////////////////////////////

 

24 de persoane sunt înscrise în foaia de parcurs a autocarului care s-a răsturnat în judeţul Braşov, provocând moartea a patru persoane şi rănirea altor 26, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

"Poliţiştii verifică listele de pasageri puse la dispoziţie de către Inspectoratul Judeţean Şcolar Iaşi şi cele existente la unităţile medicale de pe raza municipiului Braşov pentru a se stabili cu exactitate persoanele existente la ora producerii evenimentului în autocar. În foia de parcurs a autocarului sunt înscrise 24 de persoane", informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit IGPR, la sosirea echipajelor la faţa locului s-a constatat decesul a patru persoane, iar 21 de persoane rănite au fost trimise către spitale. Ulterior, alte cinci persoane, care iniţial nu acuzaseră dureri, au fost redirecţionate de echipajele medicale către unităţi sanitare din Braşov.

Printre cele 26 de persoane rănite se află 18 minori şi opt adulţi, a informat Ministerul de Interne. Copiii din autocar au vârste cuprinse între 12 şi 17 ani.

"Şoferul microbuzului circula din direcţia Braşov spre Sibiu, iar într-o curbă periculoasă la dreapta a pierdut controlul volanului, a lovit un parapet şi s-a răsturnat pe o parte, pe celălalt sens de mers. Patru persoane au decedat şi 26 au ajuns la spitale în Braşov. Minorii au vârste între 12 şi 17 ani", a declarat comisarul Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliţiei Braşov

//////////////////////////////////////////

Cele patru persoane care și-au pierdut viața în cumplit accident din Brașov:

- profesorul Cătălin Pop (42 ani)

- tânărul coregraf Cosmin Manoilă (18-19 ani)

- șoferul Ilie Cojocaru (58 ani)

- șoferul Andrei Popa (42 ani)

 

15.00 - Prefectul Judeţului Braşov, Ciprian Marius Băncilă se află la faţa locului. Potrivit acestuia pasagerii autocarului au fost transferaţi la spitalele din judeţ, medicii ocupându-se deja de îngrijirea lor. Acum se lucrează la descarcerarea victimelor care au decedat. „Toţi au fost transferaţi la spitale din Braşov, medicii deja se ocupă de ei, iar acum lucrăm la descarcerarea celor care au decedat. Este vorba de trei adulţi şi un copil”, a declarat pentru Evenimentul Regional al Moldovei, prefectul de Braşov, Ciprian Marius Băncilă.

La Iaşi nu va ajunge niciun pacient a declarat şefa UPU-SMURD Iaşi, prof. dr. Diana Cimpoeşu. „Pacienţii care vor fi transferaţi vor fi la Bucureşti, nu la Iaşi, pentru că aşa este procedura. Dacă familiile semnează ulterior că vor să-i aducă la Iaşi, pot fi aduşi, dar de asta se va ocupa Seviciul de Ambulanţă Judeţean Braşov şi cel din Iaşi”, a spus prof. dr. Diana Cimpoeşu.

 

  „ISJ a primit de la directorul Palatului Copiilor din Iași informațiile despre accidentul grav petrecut la Brașov. Cu durere și cu îngrijorare pentru cei implicați în accident, vă transmitem că grupul din autocar era format din 31 de elevi și 2 profesori de la Palatul Copiilor din Iași și de la Colegiul Național de Arta O. Băncilă, componenți ai ansamblului folcloric HORA, care se deplasau către Arad, pentru a participa la un festival internațional de folclor al copiilor (17-19 iunie). Palatul Copiilor încheiase un contract cu transportatorul pentru aceasta deplasare”, a declarat prof. Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași 

 14:44 

Mihai Chirica Primarul Municipiului IASI

 ”Ziua ne este umbrită de vestea accidentului petrecut pe drumul între Brașov și Făgăraș.

Sunt alături de dumneavoastră, familiile celor implicați în acest eveniment rutier, pentru a vă sprijini cu orice aveți nevoie! 

Le urez din suflet însănătoșire grabnică celor răniți! 

Sincere condoleanțe familiilor celor care nu mai sunt printre noi...” a postat Mihai Chirica, primarul Iașului pe pagina sa de FacebookVEZI AICI.

 14:21 - Silviu Enache, unul dintre elevii din autocar, a declarat, la Digi 24, ca grupul era insotit de doi profesori. Ei plecasera din Iasi la 5 dimineata si facusera mai multe opriri pe drum, una cu nu foarte mult inainte de producerea tragediei.

 "Totul era in regula si cand sa coboram acea vale totul a scapat de sub control. Dl. sofer a incercat sa initieze frana de motor. Cand s-a produs accidentul am iesit toti pe geam sub autocar", a povestit elevul.


Tanarul a precizat ca toti erau pe scaune, nimeni nu era in picioare, desi autoritatile anuntasera ca autobuzul avea mai multi ocupanti decat locuri.

Erau doi soferi in autobuz, dar elevul nu a putut sa precizeze daca facusera schimbul la volan.

"ISJ a primit de la directorul Palatului Copiilor din Iasi informatiile despre accidentul grav petrecut la Brasov. Cu durere si cu ingrijorare pentru cei implicati in accident, va transmitem ca grupul din autobuz era format din 34 de elevi si 2 profesori de la Palatul Copiilor din Iasi si de la Colegiul National de Arta Octav Bancila, componenti ai ansamblului folcloric Hora, care se deplasau catre Arad, pentru a participa la un festival international de folclor al copiilor. (17-19 iunie). Palatul Copiilor incheiase un contract cu transportatorul pentru aceasta deplasare", spun reprezentantii ISJ Iasi.

 

 14:12 - Un martor ocular citat de Digi24 spune ca este posibil sa fi fost vorba de o defectiune tehnica. Rotile au scos mult fum, a afirmat el.

 

 

14:05 - Autoritatile au instalat la fata locului un cort pentru a acorda primele ingrijiri, potrivit Digi24Tv

13:59 - Copiii faceau parte dintr-un ansamblu folcloric si mergeau la un concurs de dansuri in Arad, potrivit Realitatea Tv.

13:57 - "Am aflat cu tristete despre accidentul petrecut pe drumul intre Brasov si Fagaras. Sper in insanatosirea grabnica a tuturor celor raniti si imi exprim sincere condoleante pentru familiile celor care au pierit. Am luat legatura cu autoritatile, care fac tot posibilul pentru limitarea consecintelor si acordarea ajutorului la fata locului", a scris peFacebook Klaus Iohannis.

14.00 - La auzul acestei vești, cadrele didactice de la Palatul Copiilor au izbucnit în lacrimi. „În autocar se aflau, printre alții, colegul meu Cătălin Pop, profesor de orchestră populară, Ștefan Neagu, profesor la Octav Băncilă, și fiica lui, Alexandra. Mergeau către un festival la Arad. Toți pasagerii erau de la Palat, dar microbuzul nu aparținea instituției. Nu putem înțelege de ce au preferat acel traseu”, a declarat un cadru didactic al Palatului Copiilor.

13:40 - Surse citate de Digi24 spun ca autocarul venea din Iasi.

13:34 - Potrivit centrului Infotrafic, autocarul ar fi derapat intr-o cursa periculoasa, a iesit de pe carosabil si s-a rasturnat.

13:30 - Este asteptat si un elicopter SMURD, pentru a transporta ranitii la spital.

13:26 - Mai multe ambulante au sosit la locul accidentului. Doua persoane, un adult si un copil, sunt resuscitate pe sosea.

13:25 - In acest moment drumul este blocat in totalitate pe DN1 Brasov-Fagaras, intre localitatile Persani si Vladeni.

13:23 Potrivit purtator de cuvant al ISU Brasov, locul in care s-a produs accidentul se afla la circa 30-40 km de Brasov, intr-o zona cu multe curbe, foarte periculoasa. In trecut in acest loc s-au produs foarte multe accidente.

13:20 - Ciprian Sfreja, purtator de cuvant al ISU Brasov, a declarat la B1Tv ca sunt 22 de raniti, dintre care 16 sunt mai grav. 12 persoane se afla incarcerate si a fost declarat cod rosu de interventie.

13:15 - Prefectul de Brasov, Ciprian Bancila, a declarat la Digi24 Tv, ca patru persoane, trei adulti si un copil, au murit in accident. Potrivit acestuia, au fost solicitate ambulante si elicoptere SMURD pentru ca victimele sa fie transportate la spital.
Totodata, sunt 22 de raniti, dintre care 16 sunt mai grav. 12 persoane se afla incarcerate. Doi raniti, un adult si un copil, sunt resuscitati pe sosea. Mai multe ambulante au sosit la fata locului si a fost declansat cod rosu de interventie.

13:48 - "Inca se face triajul si evacuarea de la accident. Victimele vor fi dispersate la spitalele din Brasov", a spus dr. Adriana Palaghiea, purtator de cuvant al Ambulantei Brasov, citat de Monitorul Expres.

13:46 - 8 echipaje SMURD, 4 echipaje de descarcerare, 4 ambulante si un echipaj de Terapie Intensiva au fost mobilizate la locul accidentului, scrie Brasovul Tau.

13:42 - Potrivit Digi24, autocarul era vechi, avea 22 de locuri, dar in el erau 30 de persoane.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

content-imagecontent-imagecontent-image

content-image

 

 VEZI- ANUNTURI IN ZIARUL EVENIMENTUL LOCURI DE MUNCA IN CONSTRUCII 

 

 

 

VEZI- ANUNTURI IN ZIARUL EVENIMENTUL LOCURI DE MUNCA IN COMERT

 

 

 

VEZI TOATE ANUNTURILE DIN ZIZRUL EVENIMENTUL

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
FOTO-VIDEO: Reportaj la
02/08/2022 14:54

Într-un colţ de rai, pe ţinuturile Bucovinei, este situat varful Dadu. Pentru a ajunge la el, am ajuns pană in Iacobeni, iar de acolo am virat la dreapta pană la Carlibaba. Într-o zi de iulie, ...

Liberalii, ținta atacurilor unui deputat PSD
18/12/2019 10:54

    Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru are o sumă de reprosuri pentru liberalii din Botosani care in urmă cu un an au votat impotriva bugetului de stat, iar acum se laudă cu alocările fina ...

Marea grijă a şoferului beat: să nu-i agite poliţistul petul cu bere
25/11/2019 18:53

 O nouă culme a impertinenţei manifestată de un conducător auto depistat la volan sub influenţă bahică a fost atinsă cu ocazia turului doi al alegerilor prezidenţiale. I.C., in varstă de 28 de an ...

„ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede”, la BNR Iaşi
22/11/2019 00:00

  * Sucursala Regională Iaşi şi Muzeul Băncii Naţionale a Romaniei au inaugurat, ieri, expoziţia „ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede” * proiectul este iniţiat in parteneria ...

Mecanica, marele pariu al învăţământului profesional ieşean
21/11/2019 00:00

  * domeniile cu cele mai mari solicitări din partea operatorilor economici pentru includerea in planul de şcolarizare 2019-2020 au fost cele de mecanică - 910 locuri * totodată, s-au format 5 noi cla ...

Puterea şi opoziţia din CJ se pun la aceeaşi masă, pentru a soluţiona soarta a 46 de proiecte
19/11/2019 00:00

  Consilierii judeţeni se vor intruni din nou maine, avand in dezbatere 46 de proiecte de hotărare. Printre acestea se află şi proiectul privind solicitarea de trecere din administrarea Consiliului Lo ...

Începe Postul Crăciunului
15/11/2019 11:11

      După Lăsatul Secului, petrecut ieri, in seara de Sfantul Filip, astăzi incepe Postul Crăciunului, una dintre cele patru mari perioade de ajunare randuite de Biserica Ortodoxă. Post ...

Un tânăr din Iași, beat și fără permis, nu a oprit la semnalul politistilor. Oamenii legii l-au urmarit 1km
10/11/2019 12:51

În jurul orei 01.00, in timp ce patrulau in zona Horlesti, politistii din Letcani au observat o masină cu un comportament destul de suspect in trafic. Oamenii legii au facut semn de oprire autoturismulu ...

Poliţiştii din Popricani, cei mai iscusiţi vânători de şoferi băuţi
09/11/2019 20:04

Datele statistice arată fără dubiu faptul că poliţiştii din Popricani sunt foarte dibaci in depistarea şi prinderea şoferilor ce conduc sub influenţa alcoolului. Numai in primele 10 luni din 2019, pe r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei