Carne de pui cu E-coli descoperită la Bacău
Dimensiune font:
Bacteria care a băgat spaima în părinţi după ce au murit mai mulţi bebeluşi a fost găsită de inspectorii sanitar-veterinari în probe de carne de pui provenite dintr-o gospodărie din Bacău * E-coli a fost descoperită şi în brânză de vaci fabricată de o unitate din Argeş
Au apărut primele rezultate ale probelor alimentelor care ar fi putut constitui cauza morţii bebeluşilor din Argeş. Pe 25 februarie, echipe mixte, formate din inspectori DSVSA şi DSP din judeţele Argeş şi Dolj, au prelevat probe care au fost transmise spre analizare către Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV). Ancheta ANSVSA a fost extinsă şi în judeţul Bacău după ce pe 25 februarie, un copil diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic a fost transferat, de la Spitalul Judeţean Bacău, la Spitalul de Pediatrie din Iaşi. După ce suspiciunea fusese infirmată clinic, analizele de la Institutul Cantacuzino au arătat că are bacteria E-Coli care produce toxina ce a răpus trei copii din Argeş.
Citiţi mai multe despre asta în ediţia tipărită a Zairului Evenimentul Regional al Moldovei.
Sonia PAVELESCU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau