Consolare la simulare: „Va fi mai bine în vară, la Bac”
Dimensiune font:
* chiar dacă nu au luat în serios simularea examenelor scrise de la Bacalaureat, elevii din anii terminali cred mai au suficient timp să recupereze materia * ei spun că în vară vor lua note mult mai mari, chiar şi cu două puncte de diferenţă
Un elev a fost dat afară din sala de clasă pentru că a încercat să copieze la simularea examenului de Bacalaureat. În cazul în care acest lucru s-ar fi întâmplat în timpul examenului real, acest fapt ar fi fost considerat fraudă, poliţiştii şi procurorii s-ar fi putut autosesiza, iar elevul ar fi rămas fără dreptul de a mai susţine examenele pentru o perioadă.
Cei de la Inspectoratul Şcolar se declară a fi mulţumiţi că la proba obligatorie a profilului din cadrul simulării examenului de Bacalaureat, în Iaşi şi judeţ a fost o prezenţă una foarte bună, de 88,23%.
De fapt, cea de-a doua zi a simulărilor examenului de Bacalaureat a împărţit elevii în tabere. Cei de la profil Uman, mai ales cei care au susţinut simularea la Istorie, au avut subiecte uşoare. Astfel, elevii de la filiera teoretică, profil Uman, cei de la filieră vocaţională, de la profil sportiv, pedagogic au răsuflat uşuraţi când au primit subiectele.
La subiectul 1, elevii au avut la bază două texte suport de I.A.Pop şi I.Bolovan, „Marea istorie ilustrată a României şi a Republicii Moldova”, şi un fragment din K. Hitchins, „Scurta istorie a României”.
La subiectul III, elevii au avut de scris un eseu de două pagini despre evoluţia politică a României în secolul XX.
Autonomiile şi Constituţia României, pare să le fi dat ceva, ceva bătăi de cap. „Subiectele au fost uşoare. Azi a fost mult mai uşor ca la Română”, a spus Florin, un elev de clasa a XII-a.
Cei de la profil Real, care au susţinut simularea la Matematică, s-au plâns de dificultatea unor subiecte. Şi complexitatea metodelor de calcul pare să îi fi pus pe mulţi elevi în dificultate. „La subiectul III am avut logaritmul natural X. Dacă ştiai formula era bine, rezolvai, dacă nu... nu. N-am ştiut. Va fi mai bine în vară, la Bac”, spune Ştefan.
Chiar dacă nu au luat în serios simularea examenelor scrise de la Bacalaureat, elevii din anii terminali cred mai au suficient timp să recupereze materia. Ei spun că în vară vor lua note mult mai mari, chiar şi două puncte diferenţă.
Mâine, elevii claselor a XII -a şi a XIII-a vor susţine cea de-a treia probă a simularii examenului de Bacalaureat. Funcţie de profil şi de specializare, au de ales să susţină examenul la Chimie, Fizică, Informatică, Geografie, Economie, Filosofie, Psihologie şi Logică.
Rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat 2024 vor fi comunicate individual pe 15 martie şi vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii cu elevii, sedinţe cu părinţii şi în cadrul consiliului profesoral. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau