Eroii cu branule. Ziua Mondială a Copilului Bolnav de Cancer

copii cancer 1
copii cancer

Dimensiune font:

| 15-02-2024 07:02

 * într-o lume în care zâmbetele sunt înlocuite adesea de lacrimi și speranța luptă să rămână vie în inimile îngrijorate ale părinților, fiecare zi este o bătălie în lupta împotriva unei maladii crude și nemiloase: cancerul. * pe măsură ce lumina februarie începe să se strecoare printre norii de iarnă, o zi specială se apropie, un moment în care lumina speranței aruncă umbra întunericului și aduce în prim plan povestea neînfricată a copiilor bolnavi de cancer * Ziua Mondială a Copilului Bolnav de Cancer, sărbătorită pe 15 februarie, nu este doar un moment de conștientizare, ci și un prilej pentru a reflecta asupra impactului devastator pe care această boală îl are asupra familiilor și comunităților

În România, numărul copiilor diagnosticați cu cancer este o realitate dureroasă, o statistică dură care zguduie temeliile chiar și celor mai puternici dintre noi. Conform datelor furnizate de organizațiile de sănătate, în fiecare an, în jur de 500 de copii sunt diagnosticați cu diferite forme de cancer. Cifrele, reci și abstracte, ascund drame umane care nu pot fi niciodată cu adevărat cuantificate.

Pentru părinții acestor copii, ziua diagnosticului este ca un răsărit înghețat. Este un moment în care viața se oprește brusc și fiecare respirație devine o luptă pentru a menține speranța vie. În fața unui diagnostic atât de brutal, fiecare părinte se trezește în mijlocul unei furtuni fără sfârșit, în care teama și incertitudinea își fac cuib în sufletele lor. Fiecare zi devine o călătorie prin văile întunecate ale disperării, iar orice zâmbet al copilului lor devine o lumină călăuzitoare în această călătorie fără sfârșit.

Cu toate acestea, chiar și în mijlocul celei mai întunecate nopți, lumina speranței strălucește neînfricată. Pentru părinții și copiii care luptă împotriva cancerului, fiecare zi este o bătălie câștigată în această luptă fără margini. Cu fiecare ședință de chimioterapie și fiecare intervenție chirurgicală, acești luptători își reafirmă hotărârea de a nu se lăsa învinși. Fiecare zi aduce cu ea un nou motiv de speranță, un nou motiv de a crede că, în cele din urmă, lumina va triumfa asupra întunericului.

Tratamentele și terapiile moderne au adus o rază de speranță în viețile copiilor bolnavi de cancer. În ciuda provocărilor imense și a dificultăților întâmpinate pe parcursul tratamentului, aceste metode medicale au reprezentat o șansă reală pentru supraviețuire și vindecare. Cu toate acestea, fiecare luptător își cunoaște bine drumul, iar uneori această călătorie este presărată cu obstacole insurmontabile, spun specialiștii oncologi. Cu toate acestea, fiecare lacrimă și fiecare zâmbet împărtășit în timpul acestei călătorii demonstrează puterea și rezistența umană în fața celor mai cumplite adversități.

Eroii cu branule

Copilăria furată de cancer este unul dintre cele mai mari blesteme. În loc să se bucure de jocurile și aventurile specifice vârstei lor, micuții se confruntă cu încercări și suferințe cu mult peste înțelegerea lor. Cu toate acestea, în ciuda tuturor obstacolelor, ei rămân puri și neînfricați, înfășurați în mâinile iubirii și îngrijirii părinților și a celor din jurul lor.

În spatele statisticilor se ascund povești de curaj și speranță, de suferință și iubire necondiționată. În timp ce ne străduim să înțelegem amploarea acestei tragedii, intrăm în contact cu o realitate dureroasă, cu fețele inocente ale copiilor care se confruntă cu bătălia vieții lor.

Nu există cuvinte care să descrie cât de greu este să vezi propriul copil suferind. Fiecare zi este o bătălie, dar suntem determinați să fim alături de ea în fiecare pas al drumului, a spus Elena, mama Silviei, o copilă blondă, pentru care copilăria înseamnă cărțile de colorat din salonul plin cu perfuzoare.

Pentru mulți părinți, ziua diagnosticului este ca o răsturnare brutală a lumii lor. De la bucuria aparentă a vieții cotidiene,ei sunt aruncați într-un univers de proceduri medicale, tratamente dureroase și incertitudine.

Dar chiar și în mijlocul acestei furtuni, există o sursă de speranță care îi ține pe acești părinți în mișcare. Este acea iubire necondiționată, acea putere infinită de a lupta pentru copiii lor, care îi ajută să depășească cele mai întunecate momente.

Există scântei de speranță care îi îndeamnă pe toți să continue lupta. Este speranța că, într-o zi, niciun copil nu va mai trebui să sufere de această boală nemiloasă, că cercetările vor aduce soluții mai eficiente și că fiecare familie va găsi sprijinul și susținerea de care are nevoie.

Ziua Mondială a Copilului Bolnav de Cancer este o ocazie de a ne aduce aminte de forța și reziliența acestor copii extraordinari, dar și de a ne angaja să luptăm alături de ei în această bătălie dificilă. Este o zi pentru a ne uni în jurul lor, pentru a le oferi sprijinul și încurajarea de care au atâta nevoie în aceste momente grele. Este o zi pentru a reafirma angajamentul nostru de a face tot ce este posibil pentru a aduce un sfârșit acestei pandemii a suferinței, spune dr Gabriela Vasiloiu, fondatorul Clinicii Kinetera și partenerul din Iași al unei campanii naționale lansate de Fundația Zurli. Mai exact,  în 7 orașe din România, unde există secții de oncopediatrie, se va desfășura concomitent  un eveniment special dedicat campaniei „Mesaje de Iubire pentru Copiii cu Branule”. Demersul are ca scop strângerea a cât mai multe mesaje de încurajare pentru copiii internați în secțiile de oncologie pediatrică din întreaga țară. Aceste mesaje vor fi adunate și prelucrate cu grijă, pentru a forma o carte specială ce va fi oferită cadou pe 1 Iunie copiilor care se luptă cu cancerul și familiilor acestora, în semn de speranță, susținere și încredere. „Binele atrage bine. Echipa Zurli a fost inima acestei inițiative, inspirându-ne pe toți să credem că putem face diferența. Prin devotamentul și pasiunea lor, ne-au amintit că fiecare gest de bunătate contează și că, împreună, putem aduce mai multă lumină în lume. Sunt profund recunoscătoare pentru ocazia de a fi parte din acest cerc al binelui alături de oameni care împărtășesc aceeași dorință de a ajuta”, a precizat dr Gabriela Vasiloiu.

Fiecare poveste a unui copil bolnav de cancer este o mărturie a puterii umane de a înfrunta și de a învinge cele mai mari provocări. Este o amintire că, în fața întunericului, lumina speranței va străluci întotdeauna mai puternică. Este o promisiune că, în ciuda tuturor dificultăților, iubirea și compasiunea noastră vor fi mereu alături de acești luptători curajoși. Este o certitudine că, împreună, putem face diferența și putem aduce o rază de lumină în viețile celor care luptă pentru supraviețuire.

Maura ANGHEL

 

Cei ce doresc să fie alături de acești copii sunt invitați să scrie un mesaj de încurajare, pe care să îl aducă mâine la Palas Mall, în zona Atrium, unde vor fi așteptați de către voluntari.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:26

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Accident violent pe DN 24, între Vaslui și Iași. O motocicletă și un autoturism au luat foc după ce s-au ciocnit: trei persoane au murit
19/05/2024 19:53

Accidentul s-a produs duminică după-amiază, pe DN24, intr-o curbă periculoasă, pe drumul dintre Vaslui si Iasi, pe raza teritorială a comunei Codăesti, au anuntat reprezentantii Inspectoratului pentru Si ...

Bani şi vehicule și aproape şase tone de motorină, ridicate de poliţiştii din Suceava după 25 de percheziţii
19/05/2024 17:13

Aproape şase tone de motorină, bani şi vehicule au fost ridicate de poliţiştii din Suceava după ce au fost făcute 25 de percheziţii domiciliare. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului ...

„Încrederea joacă un rol important în orice afacere te implici”
19/05/2024 16:44

 În era contemporană, caracterizată de o competitivitate accentuată si de o piată globalizată, afacerile de servicii pentru clienti (customer services) au devenit un pilon esential pentru succes ...

„Fiți egoiste cu voi. Puneți-vă pe primul loc”
19/05/2024 16:18

„Împreună ne este mai bine” a fost unul din mesajele primei conferinte a Clubului Inner Wheel Iasi si care a reunit aproximativ 200 de doamne in spatiul generos al Hotelului Traian. Înt ...

Ciolacu, la Iași: „Ştiţi că eu am mai vândut şi Ardealul!”
19/05/2024 09:14

Marcel Ciolacu a venit la Iaşi cu răspunsul pregătit pentru eventualitatea in care va fi intrebat de ziarişti despre gafa făcută cu Buzăul şi Moldova. Mai mult dec\t atat, şi-a cerut incă o dată scuz ...

Operaţie inedită de reconstrucţie mamară, realizată la Iași de medici români şi americani
19/05/2024 08:06

Specialistii de peste Ocean au intrat in sala de operatie impreună cu medicii din Iasi. Interventia de reconstructie a sanilor a durat mai bine de zece ore si a fost un real succes, transmit reprezentantii Ins ...

S-a finalizat ancheta privind drona din Ucraina prăbușită în Botoşani
18/05/2024 14:23

Ministerului Apărării Naţionale (MApN) a anunţat, joi, că un aparat de zbor fără pilot a fost găsit, in februarie, in judeţul Botoşani. Acesta era de provenienţă civilă şi nu avea armament şi nic ...

Primar din Suceava, internat în spital cu arsuri grave, în urma exploziei unui cazan de țuică
18/05/2024 13:50

Primarul din orasul sucevean Frasin, Marinel Bălan, si incă o persoană au ajuns la spital cu arsuri după explozia unei instalatii artizanale de tuică. Incidentul s-a petrecut miercuri, 15 mai 2024, in gosp ...

Mafia detergenților. Polițiștii au confiscat o cantitate uriașă de produse contrafăcute la Suceava
18/05/2024 13:43

Poliţiştii suceveni au ridicat, in urma unor controale, peste o tonă de detergent de vase şi detergent de rufe care poartă denumirile unor branduri premium şi despre care există suspiciunea că ar fi con ...

Casnica din România care și-a depus actele de pensionare, deși nu a lucrat o zi în viața ei. Cum s-a tranșat situația
18/05/2024 13:36

O femeie din Suceava a incercat să obtină pensionarea pentru limită de varstă cu o adeverintă falsă, din care reiesea că a muncit 13 ani ca muncitor necalificat. Functionarii casei de pensii au făcut ve ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei