« Inapoi

Facturi la căldură mult mai mari decât s-a anunţat

Facturi la căldură mult mai mari decât s-a anunţat#1
Mărime font - +

Ieşenii susţin că sunt puşi să achite sume aproape duble comparativ cu mediile calculate de operatorul de termoficare


Şi în această iarnă, au existat cazuri în care ieşenii s-au trezit că sunt puşi să achite pentru agentul termic consumat sume mult mai mari comparativ cu sumele medii anunţate de operatorul de termoficare. Cetăţenii postează mesaje pe pagina de Facebook a Veolia Energie Iaşi, înştiinţând societatea de ceea ce li se întâmplă. De exemplu, pentru luna ianuarie 2017, au fost anunţate costuri medii variind între 120 şi 250 lei, echivalentul a 0,46, respectiv şi 0,95 gicalorii/apartament consumate.
„Locuiesc într-un apartament cu o cameră de vreo 24 mp şi mi-a venit căldura 200 de lei pe decembrie. Doar două calorifere din 3 sunt funcţionale. Cum contorizează ei căldura oare?”, se întreabă Ioana Andreea Hapliuc. „Cum adică 0,80 gcal? Mie, luna trecută, la un apartament de 44 mp, mi-au venit 1,3 gcal”, afirmă Florin Petrică.
Acelaşi gen de meseje au fost postate şi luna trecută. „Încălzirea este dublă în luna decembrie, faţă de cifra afişată de dvs. la un apartament de 50 mp, doua camere, PT.9, Aleea Decebal nr 17 bl. G8 sc. A”, afirmă Mariana Hăulică. „La noi a venit factura 250 lei, cu toate că dăm numai noaptea drumul la căldură”, spune o altă ieşeancă. „Dar la un apartament de 52mp de ce a venit 480 lei căldura?Nu vi se pare cam mare diferenţa 180-480 lei?”, întreabă, la rândul ei, Stela Ciubotaru.
Sute de anomalii
Reprezentanţii companiei susţin că vor analiza toate situaţiile amintite.
„Îi rugăm pe locatarii ce nu primesc factura direct de la Veolia şi ale căror costuri cu încălzirea sunt repartizate direct pe lista de întreţinere de către asociaţii, în cazul în care constată că sumele ce le revin sunt cu mult mai mari decât mediile calculate de noi, să ne sesizeze acest lucru la Centrul de Apel non-stop gratuit 0 800 800 123, pe adresa de email iasi@veolia.com, pe pagina de Facebook facebook.com/veoliaenergieiasi sau la Biroul de Relaţii cu Clienţii de la sediul nostru din Calea Chişinăului 25”, afirmă aceştia. Potrivit reprezentanţilor Veolia, în această iarna, peste 100 de ieşeni au semnalat până acum anomalii în ceea ce priveşte suma de plată pentru căldură afişată de asociaţie pe lista de întreţinere. Tudor DAMASCHIN
 

Data publicarii: 17/02/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > IASI

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

Planurile noului proprietar pentru clădirea FORTUS

Planurile noului proprietar pentru clădirea FORTUS

Unul dintre cele mai importante şi scumpe active de la fostul Combinat de Utilaj Greu(...)
Horoscopul pentru luni, 20 februarie 2017

Horoscopul pentru luni, 20 februarie 2017

BERBEC Zi cu succese financiare de top, dar si cu mici pagube. Blocajele vor disparea(...)
GROAZĂ: Jumătate din cadavrul unei femei, descoperit la Ciorteşti

GROAZĂ: Jumătate din cadavrul unei femei, descoperit la Ciorteşti

În această seară, poliţiştii au fost anunţaţi de un sătean din localitatea(...)

 

editia online din 20.02.2017 - 22:19

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange