« Inapoi

Fenechiu a contestat contopirea pedepselor

Fenechiu a contestat contopirea pedepselor#1
Mărime font - +


Atât procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cât şi Relu Fenechiu nu au fost de acord cu sentinţa Tribunalului Vaslui cu privire la contopirea pedepselor primite în cele două dosare în care este implicat * dacă DNA a contestat reducerea pedepsei la 5 ani şi 6 luni de închisoare, Fenechiu nu a fost de acord cu sporul de 6 luni primit din pedeapsa iniţială

 


La doar o zi după ce Tribunalul Vaslui a decis contopirea pedepselor primate de Relu Fenechiu în cele două dosare în care a fost judecat, Transformatorul” şi Siveco”, procurorii DNA au contestat sentinţa, adică reducerea la 5 ani şi 6 luni. În cea de-a treia şi ultima zi în care se admiteau contestaţii, un astfel de document au depus şi avocaţii lui Relu Fencheiu, de această dată contestat fiind sporul de 6 luni primit din pedeapsa iniţială.

Contestaţiile au fost înregistrate la Tribunalul Vaslui, urmând să fie judecate de către Curtea de Apel Iaşi, care va da sentinţa definitivă.

La sfârşitul lui ianuarie 2014, Relu Fenechiu, fost deputat PNL de Iaşi şi fost ministru al Transporturilor, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi trafic de influenţă în formă continuată în dosarul „Transformatorul”.

În cel de-al doilea dosar, Fenechiu a fost acuzat de procurorii DNA de comiterea unei alte infracţiuni, cea de spălare de bani, pentru că ar fi pretins şi ar fi primit de la firma de software „Siveco” un procent de 15% din valoarea unor contracte promovate de Ministerul Justiţiei şi de la o societate farmaceutică, în schimbul sprijinului său în câştigarea şi derularea acestor proiecte în valoare de peste 22 milioane lei. Pentru a primi o pedeapsă mai uşoară, fostul ministru şi-a recunoscut faptele şi a încheiat cu DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Drept urmare, în noiembrie 2016, Relu Fenechiu „a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, sentinţă care a rămas definitivă prin neapelare”.

Ulterior, la începutul acestui an, Relu Fenechiu a făcut, la Tribunalul Vaslui, o cerere de contopire a pedepselor, cerere care, joia trecută, a primit un răspuns favorabil. Instanţa a considerat că „cele două fapte pentru care a fost condamnat au fost săvârşite în concurs real”, şi drept urmare, a decis contopirea lor adăugând la pedeapsa iniţială, de 5 ani, doar un spor de 6 luni de închisoare. Asta în ciuda faptului că prejudiciul de 5,5 milioane lei, din dosarul „Transformatorul”, nu a fost recuperat, iar în cazul „Siveco” ar fi primit o şpagă de 900.000 euro.

La doar o zi, procurorii DNA au contestat sentinţa Tribunalului Vaslui cu privire la contopirea pedepselor primite de Relu Fenechiu în cele două dosare. Contestaţia a fost înregistrată la Tribunalul Vaslui, urmând să fie judecată de către Curtea de Apel Iaşi, care va da sentinţa definitivă. Ovidiu IANCU

Data publicarii: 18/03/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > VASLUI

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

„Făceam sex cu trei necunoscuţi pe zi!”

„Făceam sex cu trei necunoscuţi pe zi!”

O anchetă a procurorilor a scos la iveală modul sălbatic în care funcţionează(...)
Horoscopul pentru luni, 29 mai 2017

Horoscopul pentru luni, 29 mai 2017

BERBEC Nu mai aveti probleme de comunicare cu niciunul dintre sefi si nici persoana iubita(...)
Primul Război Mondial reflectat în presa vremii. Ziarul „Evenimentul” acum 100 de ani " 29 mai 1917 GALERIE FOTO

Primul Război Mondial reflectat în presa vremii. Ziarul „Evenimentul” acum 100 de ani – 29 mai 1917 GALERIE FOTO

 NOTA: Citiţi în cele 10 facsimile din ziarul EVENIMENTUL din 29 mai 1917(...)

 

 

editia online din 29.05.2017 - 12:36

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange