« Inapoi

Investitorii bat la uşa Sucevei

Investitorii bat la uşa Sucevei#1
Mărime font - +

 

* „Voi veni în Consiliul Local cu un proiect de hotărâre prin care să dăm nişte facilităţi pentru firmele care vor să investească în municipiul Suceava”, a declarat primarul Ion Lungu

 

 

Două firme au depus dosare la Primăria municipiului Suceava în vederea obţinerii autorizaţiei de construire pentru obiective de investiţii în activităţi de producţie. Anunţul a fost făcut ieri, într-o conferinţă de presă, de primarul Ion Lungu, care a precizat că, în ultima perioadă mai multe firme studiază oportunităţi de afaceri în reşedinţa de judeţ. „Chiar dacă timid, încep să vină firme care vor să facă investiţii în Suceava”, reliefat edilul-şef.

O societate comercială a cerut aprobarea unui plan urbanism de detaliu pentru construirea unei fabrici de echipamente electronice, în timp ce o altă firmă intenţionează să investească într-o fabrică de bere. În aceste circumstanţe, primarul Ion Lungu vrea să vină în întâmpinarea investitorilor, întocmind un proiect de hotărâre care îl va spune aprobării deliberativului local. „Voi veni în Consiliul Local cu un proiect de hotărâre prin care să dăm nişte facilităţi pentru firmele care vor să investească în municipiul Suceava”, a declarat primarul.

Afaceri în domeniul IT

Potrivit lui Ion Lungu, din păcate Primăria nu poate satisface una dintre cerinţele importante ale potenţialilor investitori, cea referitoare la identificarea şi punerea la dispoziţie a unor suprafeţe de terenuri care să se preteze la construirea de noi obiective. Aceasta în condiţiile în care autorităţile locale au deficit de circa 250 de hectare, necesar rezultat din cererile de restituire în baza legilor fondului funciar. Lungu a amintit şi de întâlnirile pe care le-a avut, în noiembrie 2016 şi martie 2017, cu reprezentaţii Capgemini, companie care urmează să dezvolte noi locuri de muncă în IT. „Ei au spus că municipiul Suceava este în competiţie cu alte două oraşe din Moldova, însă noi i-am rugat să vină la noi, iar în cele din urmă am avut câştig de cauză. Este un început şi sper să putem să dezvoltăm aceste afaceri în zona IT. Eu, ca primar, am garantat că le vom asigura - dacă este nevoie -, transportul, utilităţi sau o clădire, pentru a face această primă investiţie, cu 160 de locuri de muncă în municipiul Suceava”, a explicat Ion Lungu.

Lidia DIACONU

 

160

Acesta este numărul de locuri de muncă pe care îl va deschide una dintre firme.

Data publicarii: 20/04/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > SUCEAVA

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

 

 

editia online din 25.06.2017 - 5:06

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange