Loc de sacrificare a mieilor, amenajat în Piaţa Dacia
Dimensiune font:
Direcţia de Sănătate Veterinară şi Siguranţa Alimentelor Iaşi a dispus organizarea şi amenajarea temporară a unui loc special pentru sacrificarea mielor în Piaţa Agroalimentară Dacia, pentru perioada 15 martie – 7 aprilie, sub supravegherea unui medic veterinar. Iniţiativa vine în scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale Catolice şi Sărbătorilor Pascale Ortodoxe, când consumul unor cantităţi de alimente de origine animală creşte considerabil. „Această derogare privind sacrificarea mieilor în alte locuri decât în unităţile de abatorizare autorizate s-a făcut în contextul existenţei unui mare număr de miei sacrificaţi în această perioadă şi a distanţelor foarte mari existente faţă de abatoarele autorizate. DSVSA Iaşi a dispus o serie de măsuri specifice, una dintre ele fiind efectuarea de controale în vederea asigurării condiţiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel, ouăle destinate consumului uman precum şi alte alimente de origine animală”, au transmis reprezentanţii DSVSA Iaşi. Totodată, până pe 7 aprilie, programul de lucru al Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor de pe teritoriul judeţului Iaşi va fi prelungit şi în zilele de sâmbătă şi duminică, consumatorii având posibilitatea să solicite informaţii sau să sesizeze diferite nereguli constatate în domeniul alimentar. De asemenea, DSVSA a transmis că este interzisă organizarea de târguri pentru vânzarea/cumpărarea de porcine având în vedere contextul epidemiologic actual prin confirmarea a trei focare de pestă porcină africană pe teritoriul României şi apariţia unui nou focar în Republica Moldova.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau