Miei vânduţi pe furiş, la Botoşani
Dimensiune font:
Costurile mari de obţinere a certificatelor sanitar-veterinare i-au speriat pe comercianţii de miei, care îşi vând marfa pe furiş. Animalele trebuie sacrificate în spaţii special amenajate sau în abatoare autorizate, servicii care costă şi care ar ridica preţul cărnii de miel. Ca urmare, cumpărătorii ar fi foarte puţini.
În Piaţa Centrală, în hala de carne, nu era ieri niciun vânzător cu miei. În schimb, în hala de lapte se vindeau pe sub tejghea de parcă ar fi fost marfă de contrabandă. Reprezentanţii Urban Serv au pus la dispoziţia comercianţilor de miei două boxe în hala de carne care stau goale. Nimeni nu s-a arătat interesat să le închirieze.
„Dacă se vând (miei – n.r.) nu se vând în condiţii legale. Se înţelege vânzătorul cu cumpărătorul pe la colţul blocurilor să-şi vândă mielul. Şi pe Internet există posibilitatea de a se vinde miei. În ceea ce priveşte desfacerea cărnii de miel în Piaţa Mare, sunt puţine şanse să găsim doritori. Anul trecut am avut solicitări de închiriere, anul acesta nu”, a declarat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv
Afaceri profitabile înainte de Paşte
Anca POPESCU
La negru, preţul unui kilogram de carne de miel variază între 15 şi 20 lei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau