« Inapoi

Oamenii străzii fug de adăposturi

Oamenii străzii fug de adăposturi#1
Mărime font - +

Din diferite motive, mulţi cerşetori refuză cazarea în structurile oferite de primării

Una din preocupările autorităţilor locale, în această perioadă cu temperaturi extreme, a fost sprijinirea persoanelor fără locuinţă, respectiv cazarea lor în centre sociale special amenajate pentru a evita decesul lor prin îngheţ. Reprezentanţii Primăriei Piatra Neamţ s-au lovit de refuzul multora, care preferă să rămână în continuare pe străzi şi nu doresc să fie transportate la centrul social unde ar mai găsi şi mâncare, haine şi produse pentru igienă.

„Poliţia Locală Piatra Neamţ a organizat acţiuni permanente, împreună cu lucrători ai Direcţiei de Asistenţă Socială, pentru identificarea persoanelor fără locuinţă şi luarea măsurilor de protejare a vieţii şi sănătăţii lor”, au precizat reprezentanţii administraţiei locale. Poliţiştii locali au găsit 25 de oameni ai străzii, din care 10 au refuzat sprijinul oferit. În unul din cazuri persoana în cauză a fost dusă direct la spital. Este vorba despre o femeie din comuna Ştefan cel Mare, găsită în zona Gării.

La Vaslui, aceleaşi măsuri, dar mai puţine refuzuri. 24 de oameni ai străzii din municipiul Vaslui, 18 din Bârlad şi 6 din Huşi au fost luaţi de pe străzi şi duşi la adăposturi.

Alina FERENŢ, Ovidiu IANCU

 

După anunţarea Codului Portocaliu, autorităţile promit că operaţiunea va continua zilele următoare, pentru a fi evitate situaţii dramatice în rândul acestor oameni.

Data publicarii: 11/01/2017
loading...
 
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > NEAMT

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

 

editia online din 25.05.2017 - 2:21

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange