« Inapoi

Scandalul din jurul Pieţei Centrale continuă

Scandalul din jurul Pieţei Centrale continuă#1
Scandalul din jurul Pieţei Centrale continuă#1Scandalul din jurul Pieţei Centrale continuă#2
Mărime font - +

Consilierii locali PSD-ALDE-PMP au respins ieri preluarea în patrimoniul public a noului complex * motivul este legat de lipsa tuturor semnăturilor oficiale de recepţie a obiectivului

 

Piaţa Centrală din Piatra Neamţ continuă să agite spiritele în administraţia locală. În şedinţa Consiliului Local de ieri, complexul ar fi trebuit să treacă în patrimoniul Primăriei, dacă şi aleşii ar fi fost de acord. Din păcate, socotelile primarului Dragoş Chitic (PNL) au fost date peste cap de către aleşii PSD-ALDE-PMP, care s-au opus.

Motivul a fost legat de lipsa unei semnături, cea a Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), care a alocat banii necesari reconstrucţiei, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Zelul primarului, oprită de consilierii locali

La începutul săptămânii a avut loc recepţia, constructorul, firma Moldocor, predând obiectivul CNI, al cărui director a semnat documentaţia, alături de către viceprimarul Luminiţa Vârlan (PSD). Documentele au plecat spre Bucureşti, urmând a fi parafate şi de către MDRAPFE, pasul următor fiind predarea obiectivului către administrator. „Piaţa Centrală este finalizată, iar în urma unei analize foarte serioase am propus Consiliului Local varianta corectă şi legală care să îmbine dorinţa de a avea un administrator de calitate cu aşteptarea pietrenilor de a deschide cât mai repede noua piaţă”, a spus primarul Dragoş Chitic. În şedinţa de ieri s-a propus predarea pe bază de protocol, pentru a se mai câştiga timp, urmând a fi convocată o nouă întâlnire la sosirea documentelor de la Bucureşti. „Am vorbit la minister şi mi s-a comunicat că acest lucru se va întâmpla cât mai repede”, a spus primarul.

Din păcate, consilierii PSD-ALDE-PMP s-au opus, nefiind de acord să preia „ceva ce nu este încă al nostru” şi au spus că îşi vor da votul când vor veni actele. „Consilierii PSD-PMP-ALDE din Consiliul Local Piatra Neamţ au furat astăzi dreptul pietrenilor de a avea o Piaţă Centrală deschisă înaintea Sărbătorilor Pascale. Printr-o atitudine distructivă, prin invocarea unor argumente puerile, s-au opus astăzi (ieri – n.r.) preluării investiţiei şi transmiterii către administrare pentru a fi redeschisă”, a spus primarul. În plus, au fost voci care au susţinut că nici lucrările nu sunt finalizate şi că s-ar mai lucra la un acoperiş. Piaţa Centrală a ars într-un incendiu izbucnit în iulie 2014.

Eva TRANDAFIR

 

6,5 milioane de lei

Aceasta a fost suma alocată pentru reconstrucţia pieţei.

Data publicarii: 18/03/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > NEAMT

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

Mii de pelerini sunt aşteptaţi la hramul Sucevei

Mii de pelerini sunt aşteptaţi la hramul Sucevei

  Pelerinajul la moaştele Sfântului Ioan Cel Nou de la Suceava, prăznuit(...)
Troc cu biluţe pentru o victorie la mustaţă

Troc cu biluţe pentru o victorie la mustaţă

„Parlamentari roşii din toate colţurile, uniţi-vă!“. Nu pentru că aţi(...)
 Competiţie pe fondurile CJ. O treime din proiecte au primit finanţare

Competiţie pe fondurile CJ. O treime din proiecte au primit finanţare

Consiliul Judeţean Iaşi a anunţat finalizarea etapei de evaluare şi selectare a dosarelor(...)

 

 

editia online din 24.06.2017 - 6:31

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange