Şef de la Microsoft, adus cu mascaţii în dosarul Universităţii de Medicină de la Iaşi EXCLUSIV

default

Dimensiune font:

| 08-04-2016 11:50

Presiuni incredibile în dosarul UMF Iaşi * un martor în dosarul UMF Iaşi, angajat cheie al companiei Microsoft România, a fost adus cu mascaţii la audieri, din ordinul judecătoarei Mihaela Bivol, de la Tribunalul Suceava * aceeaşi judecătoare i-a ameninţat pe avocaţii apărării cu puşcăria şi a chemat jandarmii pentru a scoate din sala de judecată o avocată care a avut „tupeul” să-i atragă atenţia că nu consemnează întocmai depoziţiile martorilor * un alt avocat al apărării a fost amendat cu 5.000 de lei pentru că nu l-a mai ţinut vezica şi s-a dus la toaletă * judecătoarea se află la a 16-a cerere de recuzare

 Judecătoarea Mihaela Bivol, de la Tribunalul Suceava, are o plăcere cinică pe care nici nu încearcă să şi-o reprime – aceea de a-i vedea pe martori şi pe apărătorii inculpaţilor în cătuşe sau aduşi cu forţa în sala de judecată, de către mascaţi. Aşa s-a întâmplat şi la ultimul termen din dosarul UMF, în timpul căruia, jandarmii de la Brigada Specială de Intervenţie au adus cu forţa un martor tocmai de la Bucureşti, respectiv pe Anne Marie Orosan, PS Asccount Manager Microsoft Romania. „Cei de la Tribunalul Suceava îşi motivează modalitatea prin care am fost adusă pentru a fi audiată, prin faptul că mi s-au trimis înştiinţări prin Poştă, or eu nu am primit nicio înştiinţare. Drept consecinţă, au găsit de cuviinţă să emită un mandat de aducere şi să trimită mascaţii după mine, ceea ce nu este tocmai un bun exemplu de bune practici judiciare. După ce am fost audiată, aşa cum au ştiut judecătorii de la Suceava să o facă, am ţinut să menţionez că dacă vor mai dori informaţii cu privire la implicarea Microsoft în acest dosar, să îmi facă o convocare telefonică, pentru a elimina orice dubiu şi a nu mai fi nevoită să suport ruşinea de a fi tratată precum un infractor”, a declarat reprezentantul Microsoft.
Apărător scos cu forţa din sala de judecată
În timpul audierii acestui martor, în sala de judecată s-au întâmplat o serie de abuzuri pe care judecătoarea Bivol le-a catalogat ca fiind derapaje cât se poate de procedurale. Doi avocaţi ai apărării au fost ameninţaţi de către judecătoare cu întocmirea de dosare penale, iar o avocată de la Bucureşti, Ana Maria Dediu, a fost scoasă cu forţa de către jandarmi din sala de judecată, la solicitarea judecătoarei, pentru faptul că a sărit în apărarea intereselor celui pe care îl reprezenta şi i-a atras atenţia judecătoarei că nu consemnează întocmai declaraţiile martorilor. Aceste „scăpări” ale judecătoarei au fost observate şi de avocata Angelica Enache, care i-a atras atenţia în repetate rânduri asupra îndeplinirii procedurii normale. „A adresat zece întrebări martorei şi nu a consemnat răspunsurile. Mai mult, a pus de mai multe ori aceeaşi întrebare, urmărind să obţină un anume răspuns. Deşi martora a răspuns la fiecare întrebare pe care judecătoarea i-a repetat-o, aceasta din urmă a spus de fiecare dată că nu a înţeles răspunsul”, a spus Angelica Enache.
Guiness Book: 5.000 de lei, cel mai scump mers la toaletă din lume
Aceeaşi judecătoare l-a amendat pe un avocat cu 5.000 de lei pentru că şi-a permis să se ducă la toaletă. Dintre amenzile aplicate fără nicio motivare pertinentă, legală, de către magistratul Mihaela Bivol, avocaţilor care formulează diverse apărări în dosarul penal sau care au formulat cereri de recuzare, se mai evidenţiază încă vreo 8 amenzi cu titlu de abuz. Avocata Angelica Enache a fost amendată cu 3.000 lei, întrucât a solicitat suspendarea şedinţei pentru o pauză de 5 minute. în timpul unei şedinţe de judecată desfăşurată pe parcursul a 12 ore, pentru că inculpatul Vasile Astărăstoae să-şi recapete capacitatea de a da în continuare declaraţia. Avocatul Alexandru Georgescu s-a ales cu două amenzi a câte 1.000 lei, întrucât magistratului Mihaela Bivol nu i-a plăcut modalitatea în care acest avocat a formulat întrebările pentru inculpaţii audiaţi, iar avocatul Mihai Tun a fost amendat cu suma de 5.000 lei, întrucât a părăsit sala, având nevoie de tratament medical de urgenţă pentru stabilizarea stării de sănătate. De asemenea, avocatul Mihai Bogasiu a primit două amenzi, în cuantum de 1.000 lei fiecare, întrucât a solicitat instanţei permisiunea de a părăsi sala de judecată pentru nevoi fiziologice. De asemenea, avocatul Mihai Bogasiu a mai primit două amenzi în cuantum de 5.000 lei fiecare, întrucât „nu s-a aşezat în bancă atunci când i-a spus instanţa”, iar cea de-a doua pentru faptul că şi-a susţinut cererea privind audierea liberă a martorei denunţătoare Sorina Livia Mărgineanu (fostă Ciureanu), care până la acel moment al intervenţiei avocatului lectura în şedinţa publică din conţinutul unor mesaje de poştă de electronică, precum şi din conţinutul unor transcrieri ale convorbirilor telefonice care nu îi aparţineau. Totodată, avocatul Gheorghe Suhan a fost amendat cu 5.000 de lei, deoarece a solicitat unui coleg avocat, după 8 ore de audieri, apă pentru a lua medicamentaţia, iar avocaţii Nechita Ionel şi Zaharia Adrian Viorel au fost avertizaţi în mod nejustificat cu aplicarea unor amenzi maxime în timp ce îşi susţineau cererile.

Citeste si 

Unic in Romania: justitie privata


Probe din dosar, refuzate de magistrat
Dosarul penal în care a fost trimis în judecată fostul preşedinte al Colegiului Medicilor din România şi rector al UMF Iaşi, Astărăstoae Vasile, alături de alte 10 persoane, a pornit de la dezvăluirile făcute de soţia unuia dintre inculpaţi, respectiv Mărgineanu (fostă Ciureanu) Sorina Livia, care i-a sustras fostului soţ serverul cu e-mailuri şi l-a predat procurorului Emilian Eva de la DNA Iaşi. Denunţătoarea, deşi trebuia să fie audiată în faţa instanţei de judecată încă de anul trecut, conform ordinii stabilite prin rechizitoriu, din dispoziţia judecătoarei Mihaela Bivol, a fost citată abia la începutul acestui an, prima declaraţie dată în faţa instanţei fiind făcută la data de 10 februarie 2016, când s-a prezentat în sala de judecată cu mailurile în posesia cărora a intrat în mod ilegal. Mai mult, deşi aflată la dosar, o înregistrare ambientală făcută de denunţătoare cu tehnică DNA asupra lui Vasile Astărăstoae nu a fost încă audiată în şedinţă publică, sub pretextul emis de judecătoare cum că ar fi putut fi făcută de o persoană cu identitate protejată. „Este un pretext jenant, fără niciun corespondent în conţinutul dosarului, pentru a refuza totuşi solicitarea avocaţilor şi pentru a o proteja pe martora denunţătoare, a respins într-un final cererea avocaţilor de audiere în şedinţă publică a acestei înregistrări, cu motivarea că procurorul Eva nu şi-a întemeiat acuzarea pe această înregistrare la care face referire apărătorul inculpatului Astărastoae Vasile”, susţin avocaţii. În zadar au încercat aceştia să îi explice judecătoarei că această înregistrare se află în dosar şi că a fost înaintată Tribunalului Suceava odată cu dosarul de urmărire penală, ca probă care trebuie administrată în mod nemijlocit, judecătoarea Mihaela Bivol ambiţionându-se să nu dea curs cererilor avocaţilor, respingându-le acestora toate întrebările ce decurgeau din conţinutul înregistrării. În mod cu totul surprinzător, la termenul din 6 aprilie, avocaţii care se aşteptau ca denunţătoarea să fie audiată în şedinţa publică împreună cu înregistrarea ambientală făcută de aceasta, au constatat că judecătoarea Bivol Mihaela nu a mai citat-o pe martoră pentru acest termen şi, prin urmare, martora nu s-a mai prezentat.
A 16-a cerere de recuzare a judecătoarei
Judecătoarea Mihaela Bivol şi-a motivat acest gest al refuzului citării martorei, prin aceea că „îi poate lăsa martorului posibilitatea de a se prezenta la oricare termen ulterior doreşte să se prezinte”. Acest regim preferenţial de citare a martorilor în acest dosar, unii fiind aduşi cu mandat de aducere pentru că au lipsit o dată, iar alţii, cum este cazul martorei, îşi aleg, cu permisiunea instanţei, termenul la care să vina să îşi termine declaraţia, precum şi comportamentul judecătoarei, care urmăreşte să administreze doar probe în acuzare nu şi în apărare, i-a determinat pe avocaţi să formuleze atât cereri de recuzare, cât şi cereri de strămutare a procesului. De altfel, din informaţiile obţinute la cerere de către redacţia cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei” de la Biroul comunicare mass-media al Tribunalului Suceava, reiese faptul că judecătoarea Bivol se află la a 16 a cerere de recuzare formulată în ultimul timp, aceasta fiind reclamată foarte des de către părţile din dosarele care îi sunt repartizate, pentru lipsă de obiectivitate şi imparţialitate şi pentru faptul că preia rolul procurorului în sala de judecată, uitând să se comporte neutru, aşa cum impune statutul şi profesia de magistrat. Ceea ce este cu atât mai grav este faptul că aceste 16 cereri de recuzare formulate în diverse dosare au fost soluţionate toate de către acelaşi judecător, care, din spirit de solidaritate şi colegialitate, nu a verificat susţinerile petenţilor, acordându-i un gir în alb judecătoarei Bivol şi punând la îndoială credibilitatea întregului corp de magistraţi de la Tribunalul Suceava. Nu mai puţin important este şi faptul că în acest dosar, atât avocaţii din oficiu, cât şi apărătorii aleşi, rând pe rând, se retrag din dosar, ca urmare a circului pe care judecătoarea l-a făcut la fiecare şedinţă, a amenzilor abuzive pe care le aplică avocaţilor, a istericalelor din sala de judecată, dar mai ales datorită faptului că judecătoarea Mihaela Bivol este acuzată că urmăreşte doar o audiere formală a inculpaţilor şi nu una efectivă. Aşa se face că la ultimul termen, văzând tratamentul preferenţial acordat de judecătoarea Bivol Mihaela martorei denunţătoare, mai mulţi avocaţi s-au retras în timpul şedinţei de judecată. Nelu PĂUNESCU

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:36

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
FOTO-VIDEO: Reportaj la
02/08/2022 14:54

Într-un colţ de rai, pe ţinuturile Bucovinei, este situat varful Dadu. Pentru a ajunge la el, am ajuns pană in Iacobeni, iar de acolo am virat la dreapta pană la Carlibaba. Într-o zi de iulie, ...

Liberalii, ținta atacurilor unui deputat PSD
18/12/2019 10:54

    Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru are o sumă de reprosuri pentru liberalii din Botosani care in urmă cu un an au votat impotriva bugetului de stat, iar acum se laudă cu alocările fina ...

Marea grijă a şoferului beat: să nu-i agite poliţistul petul cu bere
25/11/2019 18:53

 O nouă culme a impertinenţei manifestată de un conducător auto depistat la volan sub influenţă bahică a fost atinsă cu ocazia turului doi al alegerilor prezidenţiale. I.C., in varstă de 28 de an ...

„ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede”, la BNR Iaşi
22/11/2019 00:00

  * Sucursala Regională Iaşi şi Muzeul Băncii Naţionale a Romaniei au inaugurat, ieri, expoziţia „ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede” * proiectul este iniţiat in parteneria ...

Mecanica, marele pariu al învăţământului profesional ieşean
21/11/2019 00:00

  * domeniile cu cele mai mari solicitări din partea operatorilor economici pentru includerea in planul de şcolarizare 2019-2020 au fost cele de mecanică - 910 locuri * totodată, s-au format 5 noi cla ...

Puterea şi opoziţia din CJ se pun la aceeaşi masă, pentru a soluţiona soarta a 46 de proiecte
19/11/2019 00:00

  Consilierii judeţeni se vor intruni din nou maine, avand in dezbatere 46 de proiecte de hotărare. Printre acestea se află şi proiectul privind solicitarea de trecere din administrarea Consiliului Lo ...

Începe Postul Crăciunului
15/11/2019 11:11

      După Lăsatul Secului, petrecut ieri, in seara de Sfantul Filip, astăzi incepe Postul Crăciunului, una dintre cele patru mari perioade de ajunare randuite de Biserica Ortodoxă. Post ...

Un tânăr din Iași, beat și fără permis, nu a oprit la semnalul politistilor. Oamenii legii l-au urmarit 1km
10/11/2019 12:51

În jurul orei 01.00, in timp ce patrulau in zona Horlesti, politistii din Letcani au observat o masină cu un comportament destul de suspect in trafic. Oamenii legii au facut semn de oprire autoturismulu ...

Poliţiştii din Popricani, cei mai iscusiţi vânători de şoferi băuţi
09/11/2019 20:04

Datele statistice arată fără dubiu faptul că poliţiştii din Popricani sunt foarte dibaci in depistarea şi prinderea şoferilor ce conduc sub influenţa alcoolului. Numai in primele 10 luni din 2019, pe r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei