« Inapoi

Şeful CJ, împreună cu o delegaţie din Franţa, alături de copiii din Valea Zeletinului

Şeful CJ, împreună cu o delegaţie din Franţa, alături de copiii din Valea Zeletinului#1
Mărime font - +

Președintele Consiliului Județean (CJ) Bacău, Sorin Brașoveanu, a participat la o întâlnire de lucru în cadrul proiectului Un altfel de sprijin pentru dezvoltarea zonelor rurale sărace băcăuane din Valea Zeletinului – promovarea învățării și consolidării limbii franceze în vederea dezvoltării comunitare, în contextul extinderii relațiilor de colaborare cu Franța”

Alături de partenerii francezi și de responsabilii de proiect din cadrul aparatului propriu al instituției, președintele CJ Bacău a realizat calendarul complet al acțiunilor ce vor fi întreprinse în 2017 în acest proiect.

Astfel, în luna aprilie, comunele implicate, respectiv Colonești, Motoșeni, Răchitoasa şi Stănișești, vor primi vizita unei delegații de 30 de persoane din localitatea Saint-Leu, reprezentanți ai Asociației Amitie Roumaine”, delegație ce va fi condusă de președintele Consiliului de Administrație, prof. Raluca Moulinier.

Copiii, sub coordonarea profesorilor din școlile partenere, vor fi implicați într-o suită de evenimente artistice, prezentate în limba franceză. O altă activitate va consta în deplasarea unui număr de copii din cele patru localități în Franța, în perioada vacanței de vară, urmând ca aceștia să fie găzduiți în familii franceze pentru o mai bună cunoaștere a limbii și culturii franceze.

Schimb de experienţă

În luna octombrie a acestui an va avea loc un schimb de experiență, profesori din comunele care implementează proiectul fiind așteptați în Saint- Leu, unde vor putea face schimb de bune-practici și aprofunda noi metode de predare interactivă a limbii franceze.

Apreciem foarte mult sprijinul pe care președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, și instituția pe care o reprezintă îl oferă. Este un suport extrem de necesar și este motorul proiectului nostru”, a declarat președintele Raluca Moulinier în cadrul întâlnirii.

La rândul său, președintele Sorin Brașoveanu a spus că mai avem multe de făcut, nu numai în cadrul acestui proiect, ci și la nivelul implicării comunităților rurale în diverse proiecte. Unul dintre principalele obiective este să schimbăm mentalități și atitudini, pentru că acestea sunt cele care, pe termen lung, vor aduce modificarea. Sunt, însă, optimist și cred că, în timp și prin eforturi comune, vom reuși acest lucru. Vă asigur de tot sprijinul și doresc să permanentizăm această colaborare, între județul Bacău și Saint-Leu, pentru că rezultatele muncii comune au fost foarte bune și ele trebuie dezvoltate și pe viitor”.

Proiectul a fost inițiat în 2015 de către Asociația Amitié Roumaine Saint-Leu, împreună cu Județul Bacău, prin CJ, și se derulează în parteneriat cu primăriile și consiliile locale ale celor patru comune și cu Asociația Româno-Franceză Saint-Leu - Izvorul Berheciului. Florin CRĂCIUN

Data publicarii: 17/02/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > BACAU

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

 

 

editia online din 21.07.2017 - 1:46

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange