Super-alimentele cu care poţi face prăjituri sau burgeri de post EXCLUSIV
Dimensiune font:
Postul Paştelui este considerat ca fiind cel mai lung şi mai greu dintre toate perioadele de ajunare de peste an, dacă este respectat „ca la carte” * bucătarii creativi ne vin în ajutor şi ne oferă alternative la brânză sau carne, un înlocuitor foarte bun fiind drojdia inactivă
Abundenţa de produse din hipermarketuri şi magazinele naturiste, dar şi uriaşa bază de date cu reţete fel de fel de pe Internet ne-au transformat radical oportunităţile pe care le avem atunci când vrem să gătim mâncare de post. Din păcate, Internetul şi galantarele pline ne oferă posibilitatea de a fi mai atenţi la partea spirituală a postului pentru că mâncarea „de sec” a devenit o bunătate. Sunt mulţi preoţi care spun că este o greşeală să crezi că ai postit, dar de fapt gândul ţi-a fost doar la mâncarea de frupt.
Drojdia inactivă înlocuieşte parmezanul
Unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari botoşăneni, care are un restaurant
în Bucureşti, este Silviu Furdui. El este adeptul unei bucătării avangardiste, care să ne scoată din clasicele câteva feluri de mâncare care ne dominau mesele până în urmă cu câţiva ani. Furdiu a spus că în ziua de azi sunt multe variante de înlocuire a produselor de origine animală fără a simţi nevoia acestora din urmă şi care ne permit să avem un post sănătos.
„De la pesmetul sau grişul clasic care leagă bine orice amestec vegan până la smântâna de caju, aceasta din urmă având şi un gust neutru. Dar şi drojdia inactivă are multe beneficii mai ales dacă o folosim pentru a lega compoziţii pentru produse dedicate copiilor. Dacă vreţi să folosiţi ingrediente inedite vă recomand făina de migdale pentru dulciuri sau bulgur spart lăsat la infuzat. Sper să vă fie de folos aceste informaţii”, a zâmbit chef Silviu Furdui.
Spre exemplu, drojdia inactivă este un produs care revoluţionează mâncărurile de post înlocuit atât parmezanul cât şi oul.
Reţete delicioase preparate în câteva minute
Astfel, peste o porţie de paste cu brocoli puteţi să presăraţi puţină drojdie inactivă şi va avea acelaşi gust ca şi când aţi fi pus parmezan ras. Dacă vreţi să faceţi nişte burgeri de post folosiţi pe post de carne lintea galbenă, amestecată cu verdeţuri şi drojdie inactivă pentru a lega amestecul vegetal şi pentru un plus de savoare.
Pentru paste sau ca dresing la un şniţel din soia puteţi prepara acasă pesto de leurdă, care pe lângă frunzele aromate mai are o mână de nuci, drojdie inactivă în loc de parmezan, ulei şi zeamă de lămâie. Totul se amestecă în blender, iar rezultatul este foarte gustos.
Dacă sunteţi amatori de ciocolată puteţi folosi lapte de soia cumpărat sau făcut în casă, în amestec desigur cu pudră de cacao şi zahăr, ulei şi puţină zeamă de lămâie şi în cinci minute de amestecat în blender aveţi o delicioasă cremă de ciocolată pe care o puteţi întinde pe pâine la micul dejun sau să o puneţi peste un blat făcut tot de post şi aveţi o prăjitură de ciocolată.
Drojdia inactivă este un produs care revoluţionează mâncărurile de post înlocuit atât parmezanul cât şi oul.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau