Tortul Anului, preparat de un specialist în fizică
Dimensiune font:
Ada Cazacu, din Bârlad, a câştigat, pentru al treilea an consecutiv, Trofeul „Tortul Anului”, în cadrul expoziţiei internaţionale „GastroPan” de la Sibiu * ea a impresionat juriul cu un tort din bezea cu zahăr brun, cu mousse de rodie şi pudră de piper roşu
Ada Cazacu, din Bârlad, a absolvit Facultatea de Fizică, fiind specializată în fizica cuantică, a fost preocupată şi de designul vestimentar, iar ulterior s-a făcut jurnalist de radio. A avut propriul post de radio, apoi s-a reorientat şi a deschis o covrigărie. A performant, apoi şi-a extins gama de produse şi a câştigat premiul pentru „Cel mai bun cozonac”, cu un produs care cântărea 15 kilograme. „Am făcut fizică atomică, am făcut radio, design vestimentar, acum fac cofetărie. Îmi place ceea ce fac, mi-au plăcut toate. Dar ca să ajung aici a trebuit să trec prin toate aceste etape. Să am o minte foarte logică, asta vizavi de fizica atomică. Să am creativitate, e legată de activitatea de design pe care am făcut-o. Să pot să am un dialog despre orice, aici e partea de radio. Eu m-am apucat de afacerea sezonului, covrigul, am luat utilaje de performanţă din primul moment. Pe urmă am ajuns să facem cozonaci, apoi patiserie şi cofetărie, ca formă de exprimare a frumosului”, a spus Ada Cazacu, citată de Agerpres.
„Feeria Cake”
Ea a participat şi în acest an la Expoziţia internaţională „GastroPan” de la Sibiu, unde a câştigat trofeul pentru tortul „Feeria Cake”. Pentru a-l prepara este nevoie de o oră şi jumătate, dacă ştii foarte bine reţeta şi eşti un bun cofetar. „Este un tort în primul sănătos, pentru că nu are făină, nu are gluten, are zahăr brun. Adresabilitatea consumatorilor este destul de mare. Blatul este din bezea cu zahăr brun. Celălalt blat este din bezea şi fistic caramelizat. Ideea mi-a venit întrebându-mă ce mi-ar plăcea mie, ca şi gust. Dacă mie mi-ar plăcea să mănânc undeva aşa ceva, înseamnă că şi celorlalţi le place”, a spus Ada Cazacu. Ea a mărturisit că reţeta de succes a venit după zece încercări. Tortul are un blat din bezea cu zahăr brun, pudră de cacao fără gluten, mousse de rodie şi pudră de piper roşu, fistic caramelizat şi decor cu pictură hand made.
La acelaşi eveniment, Ada Cazacu a luat locul al II-lea la categoria „Creaţie artistică din pastă de zahăr”, cu o scenă inspirată din poveştile lui Ion Creangă.
Clara DIMA
Ada Cazacu câştigă, pentru al treilea an consecutiv, trofeul „Tortul Anului” la expoziţia internaţională GastroPan.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau