« Inapoi

Ziua Poeziei, sărbătorită alături de Ana Blandiana

Ziua Poeziei, sărbătorită alături de Ana Blandiana#1
Mărime font - +

 

 

Poeta Ana Blandiana va veni la Piatra Neamţ pentru a sărbători alături de oameni de cultură şi de elevi Ziua Mondială a Poeziei, marcată pe 21 martie.

În prima parte a zilei se va întâlni cu elevii de la colegiile „Calistrat Hogaş” şi „Petru Rareş”, iar de la ora 12.30 se va afla la statuia lui Mihai Eminescu din faţa Bibliotecii Judeţene pentru un dialog cu alţi tineri şi cu publicul cititor. De la ora 17, în bibliotecă va avea loc o seară de poezie şi muzică la care vor participa scriitori şi critici literari.

Recitalul de chitară oferită de „Duo Melos” de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca va completa evenimentul organizat la iniţiativa conducerii Bibliotecii Judeţene. „E o bucurie şi o onoare să o avem oaspete pe Ana Blandiana la Piatra Neamţ, unul dintre scriitorii emblematici ai literaturii române. Ana Blandiana e un model de civism pentru societatea românească, e un model de scriitor care nu a cedat presiunilor ideologice. Prea arareori, de la Eminescu încoace, limba română a sunat atît de bine, poezia română a generat atâta energie”, este de părere scriitorul Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Judeţene „G.T. Kirileanu”.

Alina FERENŢ

 

Data publicarii: 20/03/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > NEAMT

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

 

 

editia online din 25.06.2017 - 5:06

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange