Finalul războiului Dragnea vs Tudose

default

Dimensiune font:

| 15-01-2018 05:15

Social- democraţii au fost convocaţi în regim de urgenţă la Bucureşti, pentru a se decide modalitatea în care va fi stins războiul Dragnea- Tudose. De remarcat faptul că decidenţii pesedişti au fost chemaţi la o şedinţă extraordinară a Comitetului Executiv Naţional al PSD, la scurt timp după ce Dragnea s-a întors dintr- un turneu politic în inima Moldovei, aici unde preşedinţii de organizaţii şi- au declarat susţinerea faţă de el. Deşi ridicat în slăvi de majoritatea liderilor PSD din Regiunea de Nord- Est, Liviu Dragnea are contestatari printre activiştii de partid, care atrag atenţia asupra faptului că o nouă remaniere a guvernului PSD – ALDE ar duce la moartea sigură a partidului 

După ce şi-au declarat război indirect, prin interpuşi, premierul Mihai Tudose şi preşedinte social-democraţilor, Liviu Dragnea, se vor duela, astăzi, direct. Răfuiala pentru putere, dintre cei doi, urmează să aibă loc în şedinţa extraordinară a Comitetului Executiv Naţional al PSD, convocată de urgenţă la finalul astei săptămâni, deşi în primă fază întrevederea fusese stabilită pentru perioada 29- 31 ianuarie, la Iaşi.


Moldovenii i-au dat curaj lui Dragnea
De remarcat faptul că social-democraţii au decis să schimbe data CEX- ului în timpul vizitei lui Liviu Dragnea în Regiunea de Nord- Est, aici unde mai mulţi preşedinţi de organizaţii şi-au arătat susţinerea faţă de acesta. „Toţi liderii din PSD trebuie să pună pe primul loc cetăţenii care ne-au acordat încrederea. Deci discuţiile din partid trebuie lămurite cât mai repede. Nu are sens să perpetuăm această stare neclară până la finalul lunii ianuarie. Trebuie să ne întâlnim în cel mai scurt timp într-un CEX în care să ajungem la o concluzie clară, pe care să ne-o asumăm cu toţii, iar apoi să ne concentrăm pe realizarea programului de guvernare”, a declarat senatoarea Doina Federovici, preşedintele pesediştilor botoşăneni.
Şi social-democraţii vasluieni au pupat inelul lui Dragnea, preşedintele Organizaţiei Judeţene aducând în discuţie chiar o posibilă înlocuire a lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului. „În momentul de faţă a apărut o ruptură, pe care, în loc să o acopere, cei care sunt implicaţi încearcă să o facă mai mare. Considerentele pragmatice ale guvernării sper să predomine, iar lumea să se reaşeze la discuţii, să încerce să guverneze în mod efectiv, să renunţe la conflictele care apar cu o anumită frecvenţă. Dacă nici preşedintele Liviu Dragnea, nici premierul Mihai Tudose nu vor aborda în mod constructiv această chestiune, probabil se va ajunge din nou la demiterea primului-ministru, iar efectele le vom vedea. Aplicarea programului de guvernare va avea de suferit pentru că se va consuma o perioada de timp în care am putea face altceva. Sper ca lucrurile să aibă un sfârşit fericit, deşi nimic nu mă îndreptăţeşte la asemenea speranţe”, a punctat Dumitru Buzatu, după întâlnirea pe care Dragnea a avut-o cu activul de partid vasluian. În vizita sa prin judeţele Moldovei, liderul stângii s-a oprit şi la Bacău, aici unde senatorul Dragoş Benea, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD, şi-a arătat susţinerea. „A fost un Comitet Executiv nu tensionat, dar în care membrii s-au arătat îngrijoraţi deoarece o proastă funcţionare a Guvernului afectează factorul politic. La final, însă, toată lumea a spus că, în esenţă, dacă partidul câştigă alegeri cu un program de guvernare, în asemenea momente generate de noi idei sau strategii, partidul trebuie să aibă ultimul cuvânt”, a declarat Benea, arătând că în lupta Dragnea- Tudose, el şi organizaţie pe care o păstoreşte se poziţionează de partea şefului: „Bacăul merge cu această abordare (a lui Dragnea- n.r.), mai lucrativă. Este un an pe care trebuie să-l valorificăm din punct de vedere administrativ şi dacă mai intrăm în tensiuni politice, vom avea probleme”, a conchis senatorul.
Printre cei care s-au poziţionat de partea lui Dragnea se numără şi nemţeanul Ionel Arsene, cel care a făcut scut pentru liderul PSD şi pe scările DNA, atunci când preşedintele partidului a trebui să dea explicaţii în cazul Belina. „Lucrurile au luat o turnură nefastă, atât pentru guvern cât şi pentru PSD în faţa românilor, iar cei care ne aflam la conducerea partidului trebuie să luăm atitudine, să dăm dovadă de responsabilitate. Trebuie să ne amintim de angajamentele pe care ni le-am luat cu toţii în faţa românilor şi să ne întrunim, în cel mai scurt timp cu putinţă, într-un Comitet Executiv Naţional pentru a clarifica situaţia guvernării în interesul românilor, spre binele acestora, dar şi al PSD”, a declarat Ionel Arsene, liderul PSD Neamţ, imediat după vizita primită de Liviu Dragnea.


Dragnea joacă o carte periculoasă pentru PSD
Deşi liderii pesedişti din Moldova s-au grăbit să-şi arate susţinerea pentru Dragnea, au existat şi social-democraţi care au tras un semnal de alarmă cu privire la tensiunile din PSD care pot duce la dinamitarea partidului. „Cred că acest CEX ar trebui să lămurească în primul rând modalitatea de conlucrare a liderilor în interiorul partidului şi să stabilească clar până unde poate interveni Liviu Dragnea. Am văzut că implicarea lui Dragnea este dezastruoasă pentru partid şi cauzează, din nou, o criză nemaivăzută în politica nostră, aceea de a aduce în discuţie demiterea, pentru a doua oară, a propriului guvern”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iaşului, precizând că toate crizele politice din istorie au fost declanşate de opoziţie, nicidecum de partidul aflat la guvernare, aşa cum se întâmplă astăzi cu social-democraţii. „Dragnea i-a înrăi şi marginalizat pe toţi cei cu care a stat la masă, a mers la pescuit, a mers în vacanţe sau a tăiat porcul. Din nefericire, acesta nu înţeles că partidul nu este un SRL deschis pe numele său, însă este clar că, în cazul în care CEX- ul va decide demiterea celui de-al doilea Guvern, niciun român nu va mai avea încredere că social-democraţii pot duce acestă guvernare”, a conchis pesedistul Chirica.
Şi fostul ministrul al Sănătăţii, actualmente parlamentar de Iaşi, Nicolae Bănicioiu, îşi declară îngrijorarea cu privire la degringolada iscată în interiorul PSD. „Eu cred că lucrurile ne scapă de sub control într-un mod brutal şi riscăm să ne pierdem busola! Am schimbat un premier, pe nu ştiu ce motiv, am schimbat miniştrii, am dat mulţi colegi afara, pe motive puerile şi orgolii rănite, iar la final ce am realizat? Guvernam mai bine? Facem ce se aşteaptă oamenii de la noi? Nu putem schimba premieri şi guverne la fiecare 6 luni, nu pentru a ne regla orgoliile între noi ne-au votat oamenii! Dacă lăsam patima şi luptele interne deoparte am putea schimba viaţa romanilor în mai bine, am avea timp şi energie pentru a construi o ţară aşa cum ne dorim”, declară Bănicioiu, atrăgând atenţia supra faptului că social-democraţii riscă să se transforme într-o adunătură de „scandalagii şi oportunişti”.
Critici dure la adresa lui Dragnea vin şi din partea europarlamentarului Cătălin Ivan, acesta fiind de părere că liderul partidului este la un pas de finalul carierei sale politice în fruntea social-democraţiei româneşti. „Turneul lui Liviu Dragnea prin Moldova s-a transformat într- un veritabil turneu de adio. Discursuri lacrimogene aranjate de liderii locali, declaraţii din sala de apreciere, de susţinere şi de condamnare a trădătorilor Bădălău şi Tudose, toate luările de cuvânt fiind pregătite cu grija, ca pe vremuri, de liderul local care ştie mai bine ca oricine cum să-şi facă şeful de la centru să se simtă bine şi să plece mulţumit. (...) Concluzia amară cu care pleacă Liviu Dragnea de la toate aceste întâlniri este însă aceea că absolut nimeni nu va susţine dărâmarea guvernului Tudose. Dincolo de cuvintele frumoase, aranjate, interesate sau chiar şi sincere pe alocuri, Dragnea se loveşte de acelaşi refuz. O noua moţiune de cenzura este o iluzie”, declară Cătălin Ivan. Potrivit reprezentantul României la Bruxelles, Dragnea şi-a început ultimul turneu prin ţară, în calitate de lider al partidului.
Reamintim că şedinţa extraordinară a Comitetului Executiv Naţional al PSD este programată pentru astăzi, începând cu ora 16.00. În ceea ce priveşte întâlnire stabilită pentru finalul lunii, ce urmează să aibă loc în capitala Moldovei, Codrin Ştefănescu, secretarul general al partidului, susţine că acesta nu va fi anulată. „Declaraţiile contradictorii nu fac bine partidului, aşa că trebuie tranşate definitiv în şedinţa CEX de luni (astăzi- n.r.). La Iaşi însă vor fi discutate următoarele direcţii şi proiecte ale programului de guvernare”, punctează Ştefănescu, pentru reporterii cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”. Grupaj coordonat de Anca BURNICHE
* * *
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost aşteptat la Centrul de Afaceri din Bacă şi de patru protestatari. Aceştia au spus că trebuie „o schimbare radicală”, eventual alegeri anticipate, deoarece opoziţia nu-şi face treaba, fiind „infiltrată”. Protstatarii au mai solicitat investiţii în infrastructură, cu precădere pentru şoseaua de centură. Deşi protestul celor patru a fost paşnic, primarul comunei Sascut, Ion Răuţă, s-a declarat ofensat de prezenţa nemulţumiţilor în calea lui Dragnea. Supărat că protestatarii îşi strigau nemulţumirile legate de partidul din care face parte, primarul PSD le-a rupt oamenilor hârtiile pe care erau scrise mesaje împotriva Guvernului. Întrebat de reacţia lui agresivă, primarul PSD s-a scuzat şi a spus că a fost deranjat de faptul că oamenii s-au aşezat în spatele lui şi nu a vrut ca imaginea lui să fie asociată cu acţiunea lor.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:06

BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei