FOTO - VIDEO: Începe cea mai dură bătălie electorală din ultimii ani

default

Dimensiune font:

| 03-11-2014 06:00

* Ponta s-a impus la votul de la Iaşi, dar ar putea pierde municipiul reşedinţă de judeţ în faţa lui Iohannis

Victor Ponta și Klaus Iohannis se vor confrunta în turul II al alegerilor prezidenţiale. La Iaşi, PSD avea azi-noapte un avans fragil în faţa PNL, cel puţin la nivelul municipiului (33% faţă de 32% după numărarea a 60% din voturi). Pe judeţ însă, scorul este net în favoarea PSD 44% faţă de 28%.

Nichita „Va fi un tur II foarte dificil”

Atmosfera la sediul PSD Iaşi, imediat după aflarea rezultatelor preliminare avansate de casele de sondare, a fost una rezervată, ca de şi declaraţiile de după aflarea procentului de doar 9% ce l-a despărţit pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, de cel al PSD, Victor Ponta. „Vreau să mulţumesc în mod special simpatizanţilor, alegătorilor lui Victor Ponta, pentru că, într-adevăr, dânşii înţeleg foarte bine că trebuie să schimbăm un regim şi să avem o Românie puternică pe care el a deschis-o în Europa. Este o victorie de etapă. Era previzibilă, o ştiam, ne aşteptam la acest rezultat. O să aşteptăm să se finalizeze numărătoarea voturilor şi o să tragem concluziile necesare, Important este că ne pregătim de turul doi şi trebuie să ne mobilizăm foarte atent pentru că va fi un tur doi foarte dificil. Sper în continuare şi cred total că Victor Ponta va câştiga preşedinţia României”, a spus Gheorghe Nichita, șeful PSD Iaşi. În ce priveşte votul dat de alegătorii candidatului PSD pe municipiul Iaşi, Nichita a susţinut că acesta este destul de mare, spre deosebire de votul din mediul rural, care a înregistrat câteva procente mai puţine faţă de rezultatele obţinute la alegerile anterioare.

Adomniței: „Dreapta a câştigat clar alegerile!”

Rezultatele exit-poll-urilor au întărit credinţa liberalilor cu privire la reuşita lui Klaus Iohannis în cursa pentru Cotroceni. „Dreapta a câştigat clar alegerile! Klaus Iohannis a obţinut un scor aşa cum noi îl preconizam, având un procent de 32%, care sperăm să crească”, a declarat Cristian Adomniţei, co-preşedintele ACL. Potrivit acestuia, în turul al doilea, Klaus Iohannis are toate şansele să câştige alegerile, dat fiind voturile pe care le-au avut ceilalţi candidaţi ai dreptei. „Cei care s-au clasat pe locurile trei, patru şi cinci sunt toţi oameni ai dreptei, care au împreuună 18% şi care, adăugate la candidatul Iohannis, ar aduce un scor de 50% dreptei, în turul II”, a punctat Adomniţei. Chiar dacă au fost ocupaţi să serbeze „reuşita dreptei”, liberalii au ţinut să atragă atenţia asupra unor fapte „ilegale şi imorale”, care s-au înregistrat în ziua alegerilor. „Dat fiind că la alegerile europarlamentare s-a ştiut că vor fi puţini votanţi, în Facultatea de Chimie, de pe Splai Bahlui, s-au făcut trei secţii de votare. Astăzi, când se ştia că numărul alegătorilor va fi mai mare, a fost doar o singură secţie de votare, ceea ce a făcut ca la ora 21.00 să mai fie încă 200 de oameni care aşteptau să voteze”, a conchis Adomniţei.

Ce au spus Ponta şi Iohannis

Primul dintre candidaţi care a reacţionat la aflarea exit-poll-urilor a fost Iohannis. Discursul său a trădat o încercare de a atrage din votanţii altor candidaţi de dreapta care au înregistrat rezultate onorabile. „De acum înainte, competiţia este doar între mine şi Victor Ponta. Sunt singurul candidat dispus să garanteze pentru independenţa justiţiei şi statul de drept. Îi chem alături de mine pe cei care vor ca legea să fie lege şi care nu vor să dea justiţia pe mâna unui singur partid. În ciuda tuturor pomenilor electorale, rezultatele arată foarte clar: românii au votat corect!”, a spus Iohannis. La rândul lui, liderul PSD Victor Ponta a subliniat că lupta în turul II începe de la „zero-zero”. „La europarlamentarele din această vară am obţinut 37,5%, iar dacă rezultatele de astăzi vor arăta mai mult, este foarte bine. Cele două săptămâni de campanie le voi folosi pentru a le vorbi românilor despre problemele ce ţin de fişa postului de preşedinte. În acest sens, voi participa la patru dezbateri televizate”, a precizat Ponta. Turul II se va desfăşura pe 16 noiembrie.

 Surpriza alegerilor la Iaşi ar putea fi câştigarea municipiului reşedinţă de judeţ de către candidatul ACL, Klaus Iohannis

 Atmosfera de sărbătoare a lipsit azi-noapte de la sediile PSD şi PNL

Au ieşit la vot mai mulţi ieşeni decât în 2009


Potrivit Biroului Electoral Central, în judeţul Iaşi s-au prezentat la urne 355.828 de alegători, reprezentând 49,7% din totalul persoanelor cu drept de vot. Procentul este inferior celui din primul tur al prezidenţialelor din 2009, când au venit la vot 51,94%. Dar, în termeni reali, în 2009 s-au prezentat doar 349.768 de alegători. Rezultă o diferenţă de peste 6.000 de ieşeni în 2014 faţă de 2009. Biroul Electoral Judeţean a comunicat ieri doar unele incidente minore în organizarea alegerilor la Iaşi.

Studenţii, nemulţumiţi de organizarea alegerilor

Studenţii au luat cu asalt secţiile de votare din zona Tudor Vladimirescu şi Copou pe ultima sută de metri. Cu doar câteva ore înainte de închiderea urnelor, sute de studenţi formau cozi la Facultatea de Chimie sau Universitatea Agronomică. Aglomeraţie a fost şi la secţiile de la Direcţia Judeţeană de Sport, unde au fost amenajate şase secţii de votare, dar şi la Casa Studenţilor, la ultima secţie numită prezenţa fiind de 92%. În schimb, procente de peste 100% s-au înregistrat la Liceul de Informatică, la Colegiul „Costache Negruzzi” şi Liceul „Garabet Ibrăileanu”, locaţii unde studenţii au venit în număr la vot. Studenţii au reproşat proasta organizare a alegerilor în condiţiile în care, în unele cazuri, aceştia au fost redirecţionaţi către liceele ieşene sus-menţionate, dar în aceste instituţii le-a fost refuzat dreptul la vot. Problema a constat în lipsa exemplarelor de declaraţii pe proprie răspundere, act ce trebuie completat în situaţia în care alegătorul nu votează în localitatea de domiciliu. În unele situaţii, şefii de secţii de votare au apelat la resurse financiare proprii pentru a achita multiplicarea exemplarelor. În judeţ, în secţii de votare din comune precum Ciurea sau Coarnele Caprei prezenţa a fost de aproape 100%.

Un primar a luat la pumni un alegător botoșănean

Primarul comunei Drăguşeni, Eugen Nechita, este acuzat că a lovit un alegător. Primarul comunei Drăguşeni, social democratul Eugen Nechita a umplut de sânge un alegător din comună. Fără niciun motiv, Eugen Nechita l-a lovit pe Constantin Condrat care se afla în faţa secţiei de votare. „Votasem deja, eram în faţa secţiei de votare şi m-a întrebat primarul comunei ce fac acolo. I-am spus ca sunt pe domeniul public moment în care m-a luat la pumni. Nu i-am spus absolut nimic, nu l-am jignit, absolut nimic. Dar acolo dacă nu eşti cu primarul, atunci trebuie să mori”, a declarat victima primarului PSD. ACL Botoşani a profitat de ocazie și a trimis un comunicat de presă pe această temă. „Sloganul electoral mândru că sunt român ar trebui transformat de PSD în mândru că bat români. ACL Botoşani le solicită membrilor PSD Botoşani să dea dovadă de respect faţă de toţi locuitorii judeţului, să renunţe la atacurile demne de lumea interlopă”, se arată în comunicatul ACL. Reprezentanţii PSD nu au vrut să comenteze cazul.

Incident la Stolniceni-Prăjescu

Jurnaliștii „Evenimentul”, agresaţi sub privirile poliţiştilor


 

Un incident electoral la secția de votare 611 din comuna Stolniceni-Prăjescu, judeţul Iași s-a produs duminică dimineaţa. O femeie trecută de 70 ani a dorit să-şi exercite dreptul de a vota, dar a fost sfătuită de faţă cu reporterii cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei” să intre în aceeaşi cabină cu o altă consăteancă. Abia când reporterii noştri au tras un semnal de alarmă cu privire la acest incident, bătrâna a fost scoasă din cabina de vot. După acest incident, în momentul în care au solicitat lămuriri din partea preşedintelui secţiei, aceştia au fost înjuraţi şi ameninţaţi de către un membru al comisiei, chiar de faţă cu poliţiştii fără ca aceştia să intervină. Întrebat cum a fost posibil comiterea unui astfel de incident în secţia de votare, preşedintele a dat o explicaţie jenantă. „Persoana nu vedea şi a dat peste cealaltă, în cabina de votare. Aşa îmi susţin declaraţia: nu vedea bine şi a dat peste cealaltă”, a susţinut preşedintele secţiei de votare, care nu se afla în incintă în momentul producerii incidentului. La plecarea din secţie, reporterii au fost agresaţi verbal de un individ, sub privirile poliţiştilor şi a primarului din localitate. Reporterii noştri au cerut explicaţii primarului, dar edilul le-a reproşat că au venit „să facă circ” şi a precizat că nu-l cunoaşte pe individ, deşi înainte de incident între cei doi avusese loc o discuţie amicală. Individul i-a ameninţat pe jurnalişti că le va sparge camera video dacă vor continua să filmeze.

Botoşani

Sute de oameni, împiedicaţi să voteze

*un manager de spital este acuzat că a împiedicat pacienţii să-şi exercite dreptul la vot

Bolnavii internaţi în Spitalul Judeţean nu au putut vota la alegerile prezidenţiale. Judecătorul Maria Aroşculesei, preşedintele Biroului Electoral Judeţean Botoşani, a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani pentru că şefii spitalului nu au cerut urna mobilă. „Noi am încercat, am dat telefoane aseară (sâmbătă seară, n.r.), nu am gasit pe nimeni din conducerea spitalului să informăm că în intervalul de două ore se mai poate salva situaţia”, a declarat judecătorul. Potrivit acestuia, s-a încercat inclusiv obţinerea unei derogări de la Biroul Electoral Central. „Nu am obţinut derogarea de la BEC, au zis să respectăm dispoziţia legală, în sensul că votează cu urna mobilă doar cei care au depus cereri în pre-ziua votării, în intervalul 18.00-20.00”, a declarat Maria Aroşculesei. Social democraţii botoşăneni acuză conducerea Spitalului Judeţean Mavromati de obstrucţionarea dreptului la vot pentru pacienţii internaţi şi au înaintat o plângere penală la Parchet pe numele managerului, Corneliu Mihai.

Sancţionat pentru că a semnalat o posibilă fraudă electorală

Un bărbat din Câmpulung a fost sancţionat cu avertisment după ce a semnalat poliţiştilor o posibilă fraudă electorală. Virgiliu Topleţer se află internat la Spitalul Municipal „Câmpulung”. Ieri, la pacienţi s-au prezentat responsabilii cu urna mobilă pentru a facilita exercitarea votului celor internaţi în unitate. Toate bune şi frumoase până la un punct. După ce au prezentat actele de identitate şi au votat, pacienţii s-au trezit că pe spatele cărţilor de identitate le lipsesc bulinele specifice ce se aplică în urma exercitării dreptului de vot. „I-am întrebat de ce nu mi-au pus acel aţipild pe spatele buletinului, iar ei m-au întrebat la ce-mi foloseşte. Atunci, eu le-am spus că vreau să-i arăt soţiei. După îndelungi insistenţe mi-au aplicat acea bulină. Stând de vorbă şi cu alţi pacienţi am aflat că nici ei nu aveau. Am sunat la 112 şi am întrebat operatorul, care mi-a făcut legătura la poliţie. Când l-am întrebat dacă este sau nu obligatoriu să-mi ataşeze acel aţipild după votare, omul legii mi-a răspuns că doar el pune întrebări şi mi-a închis telefonul. Ulterior, am coborât la poarta spitalului şi acolo m-am întâlnit cu un echipaj de poliţie. M-au pus să dau o declaraţie şi m-au asigurat că acei indivizi se vor întoarce cu bulinele pentru a le aplica pe cărţile de identitate motivând că le-au finalizat. Nici până la această oră nu s-au mai întors”, a declarat Virgiliu Topleţer, pacient internat la unitatea medicală cu pricina. Surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava susţin că reclamantul a fost sancţionat cu avertisment pentru că a vrut să semnaleze un posibil act de fraudă electorală.

În comuna cea mai săracă din regiunea de Nord-Est

Secţie de votare în prăznicar

* în prăznicar a votat şi un senator

Cetăţenii din satul Mereşti al celei mai sărace comune din regiunea de Nord-Est, Vultureşti, judeţul Suceava, au fost nevoiţi să-şi exprime votul într-un prăznicar. Clădirea se află în spatele bisericii din satul în care trăiesc aproximativ 100 de familii. În partea dreaptă a prăznicarului se află şi cimitirul satului. Aşa că ieri, în zi de duminică, localnicii au asistat mai întâi la slujba religioasă, oficiată la biserica, după care s-au îndreptat spre secţia de votare din prăznicar. Unii dintre ei au trecut şi prin cimitir, unde s-au dat colaci de pomană. Secţia a fost amenajată încă de sâmbătă. Mesele lungi, pe care mănâncă de regulă cei care vin la praznic, au fost lipite de pereţii clădirii, în aşa fel încât să fie loc pentru cabinele de vot. Doar icoanele au rămas acolo unde le este locul. Pe unul dintre cei patru pereţi au fost atârnate steagurile României şi Uniunii Europene. Viceprimarul comunei Vultureşti, Cornel Salamahac, ne-a declarat că localnicii au ajuns să voteze în prăznicar, pentru că în urmă cu trei săptămâni vechea şcoală din sat, care găzduia Secţia nr. 538, a ars. „Procesul electoral va trece, cu un colac cu un vot, va trece. Dacă desfiinţam secţia de votare din Mereşti eram obligaţi să asigurăm transportul la cea mai apropiată Secţie, care este la cinci kilometri distanţă. Dacă asiguram transportul, ni se reproşa că facem turism electroral, că suntem oameni politici şi eu şi primarul”, ne-a declarat viceprimarul Cornel Salamahac.

„Numai să nu se scoale şi morţii să voteze, cum au mai votat”

Necesară sau nu, soluţia identificată de autorităţi pentru amenajarea Secţiei de votare în prăznicar nu este îmbrăţişată de localnici. „Nu este normal să votezi în prăznicar. Este drept că şcoala a ars, dar puteau să amenajeze în Căminul Cultural. Este adevărat că ar fi trebuit să facă nişte investiţii, dar nu era imposibil”, ne-a spus unul dintre săteni. Un alt localnic a făcut haz de necaz şi ne-a spus că situaţia este una de compromis, „numai să nu se scoale morţii din cimitir, ca să voteze aşa cum s-a mai întâmplat”.

Senatorul Ovidiu Donţu a votat în prăznicar

Printre primii votanţi ai Secţiei nr. 538 s-a numărat Senatorul PSD Ovidiu Donţu, care locuieşte în municipiul Suceava. Parlamentarul susţine că a votat la Mereşti pentru a atrage atenţia asupra faptului că localitatea Vultureşti este cea săracă din regiunea de Nord-Est. „Asfalt este doar pe şoseaua principală, drumul care duce spre Fălticeni şi Liteni. Doresc să reuşesc să convingem autorităţile că trebuie să scoatem comuna Vultureşti din zona de sărăcie în care se află. Când am venit Senator în acest colegiu, comuna nu avea niciun studiu de fezabilitate, niciun proiect european aplicat. Ne-am apucat să facem documentaţie tehnică pentru asfaltarea drumurilor”, ne-a declarat Ovidiu Donţu. Cel mai probabil, secţia de votare de la Mereşti va funcţiona tot în prăznicarul bisericii din sat şi în cel de-al doilea tur al alegerilor prentru Preşedinţia României.

„Nu este normal să votezi în prăznicar. Este drept că şcoala a ars, dar puteau să amenajeze în Căminul Cultural” – un localnic din satul Mereşti, comuna Vultureşti, judeţul Suceava

Piatra Neamţ

PSD a folosit servere vietnameze pentru „atacuri”

ACL Neamţ a sesizat autorităţile competente, de încălcări ale legii electorale transmise sub numele PSD, și anume apeluri și SMS-uri de la o adresă web, cu server în Vietnam şi anume WE2sms, prin care s-ar fi încercat controlarea rezultatelor şi prezenţei la vot. „Menţionăm faptul că au fost făcute sesizări la 112 privind existenţa acestor sms-uri și apeluri în judeţul Neamţ. De asemenea ACL va face plângere la organele de cercetare penală pentru încălcarea legii (...)”, se arată în comunicatul ACL. Liberalii au acuzat şi o posibilă fraudare a votului, inclusiv prin turism electoral. „Avem informaţii că trei autocare au plecat de la Iaşi cu destinaţie Roman, Târgu Neamţ, Piatra Neamţ pentru vot multiplu”, se mai preciza în comunicatul ACL de ieri după-amiază.

În Vaslui au avut loc „alegeri europarlamentare”

*este vorba de o greşeală a biroului electoral judeţean

Toate procesele-verbale de completare a birourilor electorale ale celor 516 secţii de votare din judeţul Vaslui au fost întocmite greşit de Biroul Electoral Judeţean, după ce în text a apărut „alegeri pentru Parlamentul European”, în loc de „alegeri pentru Preşedintele României”. Astfel, alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie au devenit „alegeri pentru Parlamentul European” în judeţul Vaslui, potrivit proceselor-verbale de „învestire şi completare” a birourilor electorale ale celor 516 secţii de votare, emise de Biroul Electoral Judeţean (BEJ). Eroarea din documentele oficiale a fost observată în 30 octombrie de către BEJ Vaslui, care a luat o hotărâre de „îndreptare eroare materială”, publicată şi pe site-ul Prefecturii Vaslui. „Se dispune îndreptarea erorii materiale în procesele-verbale de învestire şi completare a birourilor electorale ale secţiilor de votare, în sensul că în loc de "alegeri pentru Parlamentul European” se va scrie şi se va avea în vedere „alegeri pentru Preşedintele României”, se arată în hotărârea BEJ. Preşedintele BEJ susţine că această eroare este „o simplă greşeală” şi a apărut din cauza volumului foarte mare de muncă. „Este o simplă greşeală, care s-a îndreptat printr-o hotărâre a BEJ. Aceasta a apărut din cauza volumului foarte mare de muncă din cadrul BEJ”, a declarat preşedintele BEJ Vaslui, Elena Simionescu.

Oana ȘLEMCO, Alina CALINIUC, Anca BURNICHE, Nelu PĂUNESCU, Tudor DAMASCHIN, Andrei HURBEA, Alex ANDREI, Andrei HLIHOR

 

 

 

 

 


 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:06

BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei