Guvernul din scripte al României

default

Dimensiune font:

| 16-11-2015 05:15

Primul ministru desemnat de Klaus Iohannis şi-a prezentat miniştrii alături de care doreşte să conducă România până la următoarele alegeri. Dacian Cioloş şi-a format echipa preponderent din oameni ce provin din mediul de afaceri, din specialişti care au performat de-a lungul timpului şi care nu au făcut obiectul scandalurilor politice sau penale. La prima vedere, noua formulă a Executivului pare a fi privită cu ochi buni de politicieni, o parte dintre aceştia fiind hotărâţi să voteze „pentru” noul Guvern

După o perioadă tulbure pentru politica românească, ce a venit odată cu demisia fostului prim-ministruVictor Ponta şi căderea Guvernului său, ţara noastră intră în linie dreaptă în ceea ce priveşte formarea noului Executiv. Astfel, ieri, 15 noiembrie, Dacian Cioloş, premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis, a făcut publică lista cu care va merge în Parlament şi va cere susţinerea clasei politice. Au fost propuşi Lazăr Comănescu - ministrul Afacerilor Externe, Petre Tobă - ministrul Afacerilor Interne, Mihnea Ioan Motoc - ministrul Apărării Naţionale, Anca Paliu - ministrul Finanţelor Publice, Achim Irimescu - ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Victor Grigorescu - ministrul Energiei, Adrian Curaj - ministrul Educaţiei, Vlad Alexandresu - ministrul Culturii, Aura Răducu - ministrul Fondurilor Europene, Cristina Guseth - ministrul Justiţiei, Cristina Palmer - ministrul Mediului, Claudia Moarcăş - ministrul Muncii, Marius Raul Bostan - ministrul pentru Societatea Informaţională, Andrei Baciu - ministrul Sănătăţii, Elisabeta Lipă - ministrul Tineretului şi Sportului, Marian Costescu - ministrul Transporturilor, Victoria Alexandru - ministrul delegat pentru Dialog Social, Dan Stoenescu - ministrul delegat pentru relaţii cu românii de peste hotare, Ciprian Bucur - ministrul delegat pentru relaţii cu Parlamentul, Costin Grigore Borc - vicepremier şi ministru al Economiei, Vasile Dîncu - vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice - şi Ioan Tudorache - şeful Cabinetului primului ministru.

Citeşte şi Lupu face legea în PSD 


Noul Guvern câştigă încrederea parlamentarilor
Deşi este la început de drum, Guvernul Cioloş are nevoie de încrederea parlamentarilor pentru a putea prelua, într-adevăr, frâiele ţării. Se pare totuşi că miniştrii noului Executiv se bucură de susţinerea politicienilor, o parte dintre aceştia anunţând deja că va vota „pentru” învestirea lor. „Oamenii aleşi să facă parte din acest guvern sunt preponderent tehnici, cu o vastă experienţă în mediul privat, dar şi în unele instituţii de talie europeană, ceea ce mă determină să cred că acestă formulă poate face lucruri bune pentru România”, a declarat deputatul ieşean Gheorghe Emacu, precizând că UNPR va vota „pentru” acest guvern.
Un vot „pentru” Guvernul Cioloş va da şi senatorul social-democrat Sorin Lazăr, care susţine că „la prima vedere” formula noului Executiv pare a fi una potrivită pentru a duce mai departe măsurile implementate de PSD. „În lista prezentată de Dacian Cioloş sunt foarte multe persoane necunoscute. Acest lucru denotă că noii miniştri nu au fost implicaţi în viaţa politică şi nici nu au făcut obiectul unor scandaluri, ceea ce înseamnă că formula propusă vine în întâmpinarea dorinţelor cetăţenilor. Dacă programul de guvernare va fi la fel de bun, nu văd de ce nu aş vota acest Guvern”, explică senatorul Lazăr.

Citeşte şi Fiii rătăcitori se întorc cu forţa la partid 


„Guvern de tehnocraţi” - o variantă frumoasă a „guvernului de mercenari”
Nu toţi politicienii sunt însă de acord cu învestirea unui guvern de tehnocraţi. Printre aceştia se numără şi pemepistul Petru Movilă, care este de părere că noul Executiv ridică prea multe semne de întrebare. „Sunt două chestiuni care trebuie discutate aici: prima ţine de modul în care preşedintele Iohannis i-a minţit pe cetăţeni, declarând în campania electorală că-l va pune, cu prima ocazie ivită, pe Cătălin Predoiu în funcţia de prim-ministru, lucru care nu s-a întâmplat. Consider că preşedintele ar fi trebui să dea explicaţii oamenilor pentru această chestiune! Cea de-a doua chestiune ţine de responsabilitatea pe care noii miniştri o au. Guvernul tehnocrat este o variantă frumoasă a guvernului de mercenari care, dacă se supără, îşi iau jucăriile şi pleacă acasă”, a declarat deputatul PMP Petru Movilă, considerând că varianta învestirii unui guvern tehnocrat este cu două tăişuri, din perspectiva responsabilităţii unei eşec guvernamental. Cu toate acestea, Movilă susţine că parlamentarii PMP vor vota „pentru” Guvernul Ciloş, astfel încât să se restabilească stabilitatea instituţională în România.
Lista cu miniştrii ai cabinetului Cioloş va ajunge în Parlament, iar politicienii trebuie să se hotărască dacă vor merge pe varianta guvernului tehnocrat sau vor aştepta cea de-a doua variantă pentru Executiv, aşa cum prevede şi Constituţia. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei