Mugur Cozmanciuc: „În PNL Neamţ este o echipă bine construită”

default

Dimensiune font:

| 06-10-2015 06:00

Fuziunea dintre PNL şi PDL a intrat pe ultima sută de metri în Organizaţia Judeţeană de la Neamţ. După ce a fost desemnat de la centru să gestioneze contopirea nemţenilor liberali, Mugur Cozmanciuc se declară mulţumit de evoluţia pe care a avut-o organizaţia în ultimul an, declarând că până la sfârşitul lunii noiembrie vor fi desemnaţi şi candidaţii pentru primăriile municipiilor din judeţ, cu care PNL va ataca alegerile de la anul

- Care este stadiul fuziunii la nivelul Neamţului?
- La nivelul judeţului Neamţ fuziunea s-a realizat în proporţie de 70- 80%, însă până la sfârşitul acestui an vom putea vorbi de preşedinţi la nivelul fiecărei organizaţii locale, iar până în noiembrie cred că vom avea desemnaţi candidaţii pentru funcţiile de primari. Va fi vorba, bineînţeles, de cei mai buni oameni cu care vom intra în alegerile locale de la anul. În ceea ce priveşte fuziunea la nivel naţional, putem vorbi cu siguranţă despre un singur partid!


- Au fost date la o parte orgoliile politice atât din partea pedeliştilor, cât şi din partea celor care vin din PNL?
- Cred că orgoliile nu vor fi date deoparte niciodată de către oameni, pentru că vorbim de o trăsătură de caracter. În schimb, sunt de părere că persoanele care vor să facă politică trebuie să-şi stabilească nişte obiective comune şi mijloacele partenere cu care să le poată realiza. Pot fi oameni care, fără a se agrea, fără a fi prieteni, să fie parteneri pe acelaşi drum politic, iar dacă vrem să câştigăm alegerile locale trebuie să funcţionăm ca un singur partid. Există o aşteptare de la popor pe care PNL poate să o fructifice... are toate şansele în acest moment, iar noi nu trebuie să ne batem joc de această oportunitate şi să confirmăm electoratului că în spatele partidului este o echipă bine construită şi o platformă politică solidă. În ultimii 25 de ani am văzut foarte mulţi oameni politici, însă cred că vom asista la o schimbare de paradigmă, fără a mai vorbi despre lideri locali, naţionali, care să fie tutankhamonii ce au dominat până în prezent, ci vom vorbi despre principii şi schimbări din afara ţării, la care România trebuie să se raporteze, indiferent că vorbim de parteneriatele la care am aderat sau de pericolele externe care pândesc din afara acestora.


- Aţi fost delegat de la nivel central să vă ocupaţi de fuziunea de la Neamţ. Cum aţi găsit organizaţia?
- Când am fost numit preşedinte şi apoi co-preşedinte la nivelul acelei organizaţii am constatat că era măcinată de orgolii şi de foarte multe conflicte create în timp, care nu au avut la bază un numitor comun. Pentru mine, acel numitor comun pe care încerc să îl impregnez în gândirea membrilor organizaţiei vizează câştigarea alegerilor locale din 2016. Practic vorbim despre Primăria Piatra Neamţ, Primăria Roman, Primăria Târgu Neamţ, plus încă o sumă importantă de primării care să poată permite coagularea unei majorităţi la Consiliul Judeţean şi să definească PNL în judeţul Neamţ ca unul din principalii actori ai vieţii politice. Acest an pe care l-am parcurs împreună cu echipa l-aş caracteriza ca o perioadă de muncă organizată, cu o activitate care este în graficul întocmit de conducerea de la Bucureşti.


- Listele candidaţilor, în interiorul partidului, pentru alegerile locale sunt foarte bogate, cum veţi face selecţia acestora?
- Eu nu încerc să determin pe nimeni să facă un pas în spate, deoarece cred că-şi vor da singuri seama de nivelul la care pot să ajungă. Unii dintre ei mi-au zis deja, la nivel personal, că se retrag din această competiţie, dându-şi seama de seriozitatea cu care se desfăşoară această competiţie internă. Contează foarte mult când oamenii se autoevaluează, când văd că la Neamţ, în interiorul partidului, este o competiţie internă deschisă, fără determinări exterioare care să interzică o posibilă candidatură, iar cel care va sta cel mai bine în sondaje şi va avea trend favorabil va fi desemnat candidatul la primărie. În acest moment aveam la Piatra Neamţ primar interimar PNL (Dragoş Chitic-n.r.), când am preluat organizaţia în Consiliul Local erau patru colegi de partid, acum sunt nouă colegi PNL; la Consiliul Judeţean erau trei colegi, astăzi sunt 11. Astfel, la CL există majoritate, la CJ încă nu ne-am manifestat intenţia de a organiza o majoritate, cei care s-au alăturat grupului făcând parte dintre consilierii independenţi, dar care au fost ori ai PNL, ori ai fostului PDL şi care au plecat odată cu OUG 55 fiind nemulţumiţi de starea în care se afla organizaţia. În formula aceasta, cu primar PNL la Piatra Neamţ, cu primar PNL la Roman, cu viceprimar la Târgu Neam, care a construit o majoritate în CL, consider că sunt toate premisele pentru a vorbi de obiective realizate.


- Când vor începe sondajele, atât cele comandate de Bucureşti, dar şi cele comandate de organizaţiile judeţene?
- Deşi ştiu răspunsul la ambele întrebări nu voi face publice aceste date, deoarece este important rezultatul şi nu doresc să cunoască nimeni momentul în care se vor face sondajele, tocmai pentru a nu exista suspiciuni asupra rezultatelor.


- Care este cel mai puternic competitor al PNL la Piatra Neamţ?
- Vorbind despre partide, cu siguranţă este PSD, însă până la acest moment social-democraţii nu au o proiecţie a unui posibil primar în municipiul Piatra Neamţ. Fac şi ei analize, avându-i pe Aurelia Simionică şi Vlad Marcoci.


- V-aţi hotărât unde candidaţi?

- În acest moment sunt co-preşedinte PNL Neamţ, sunt deputat ales în Iaşi, iar pentru moment este prematur să se vorbească despre alegerile parlamentare care vor fi pe listă, organizaţiile locale având o propunere, partea naţională stabilind o formă finală, motiv pentru care sunt de părere că cine vorbeşte acum despre aceste alegeri pune carul înaintea boilor.


- Cum afectează dosarul primului ministru imaginea României, atât în plan internaţional, cât şi în plan naţional?
- În plan internaţional vom avea întotdeauna o vulnerabilitate pe care o vor exploata toţi cei care vor să ne tragă o palmă, chiar dacă nu au un motiv acum. În plan naţional însă, PSD va avea o vulnerabilitate! Este o situaţie nefericită (cea în care se află Victor Ponta-n.r.), însă cred că trebuie să fie o echitate în analiză: dacă sunt preşedinţi de consilii judeţene, primari care sunt suspendaţi din funcţie pentru astfel de situaţii, consider că acelaşi principiu ar trebui să fie aplicat şi de această dată. Vorbim practic de o consecvenţă juridică! Cred că ar trebui să fim conştienţi că atunci când avem o vulnerabilitate trebui să ne retragem, să facem un pas în spate, iar după ce rezolvăm această problemă să ne putem relua activitatea. Strict pe situaţia domnului Ponta, cred că după Congresul PSD vom asista la schimbări majore.


- În ipoteza în care se retrage Guvernul, sunteţi pregătiţi să preluaţi guvernarea?
- PNL este pregătit să preia o guvernare, indiferent de momentul care va fi. Există la nivel naţional o dorinţă de schimbare: bazată nu pe faptul că Victor Ponta are probleme cu justiţia, ci pe activităţile pe care le-a avut acesta în fruntea Executivului. Începând de la demersul cu moscheea, continuând cu promisiunile făcute şi neonorate la nivelul Moldovei (lipsa autostrăzii şi a Spitalului Regional)... Pentru toate acestea electoratul sancţionează şi cere o schimbare.


- Care sunt măsurile ce trebuie luate pe viitor în România?

- Este foarte important ca toată clasa politică să fie unită într-un proiect comun de ţară, fiind necesar să ne însuşim mai mult din caracteristicile democraţiilor aplicate în celelalte ţări europene, unde există alternanţa putere-opoziţie, dar unde anumite proiecte merg mai departe, pe o foaie de parcurs pe care nu o schimbă nimeni, indiferent de cine vine la guvernare. Pe viitor clasa politică trebuie să se raporteze la ceea ce se întâmplă la nivel internaţional, european. De asemenea, exerciţiul financiar 2014-2020 al fondurilor europene trebuie să fie fructificat, deşi la această oră nici măcar nu putem spune despre acesta că este început, preocupându-ne încă atragerea de fonduri din 2007-2013. La nivel de diplomaţie externă trebuie să susţinem efectiv acei oameni care fac diplomaţie, nu persoane care trebuie să primească funcţii de ambasadori sau consuli şi trebuie să facem un plan de dezvoltare a ţării cu o perioadă de aplicabilitate pe termen lung.
A consemnat Anca BURNICHE

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei