PNL refuză consultările cu Ponta. Ce recomandari îi face

default

Dimensiune font:

| 19-01-2015 18:31

PNL refuză consultările propuse de premierul Victor Ponta pe motiv că astfel de invitaţii şi de reuniuni sunt făcute de preşedintele României şi nu de un om cu o legitimitate foarte redusă. Iată răspunsul co-preşedintelui PNL, Alina Gorghiu remis stiripesurse.ro

 

Am văzut noua invitație trimisă de dl Victor Ponta și, în numele PNL, fac următoarele precizări:

1. Așa cum am mai declarat, în nenumărate rânduri, fără a fi auziți și de președintele PSD, dl Victor Ponta a greșit încă o dată adresantul. Dacă dl Victor Ponta este depășit de anumite probleme sau dorește stabilirea unei poziții unitare, la nivelul întregii clase politice, în legătură cu anumite teme, se poate adresa în acest sens Președintelui. Dl Ponta nu este Președintele României pentru a se erija în mediator, nu poate fi și președinte de partid și mediator și prim-ministru și deputat. Singura instituție care poate asigura o mediere între partide, pe diverse teme, este Președintele României. Acesta este de altfel și spiritul Constituției, la care noi ca oameni politici trebuie să ne raportăm permanent. Dialogul politic trebuie să aibă și finalitate, altfel este doar o pierdere de timp pentru a spăla imaginea unui politician sau altul.

2. Dl Victor Ponta încearcă să se substituie nu doar Președintelui României, ci și Parlamentului. Există o Comisie de cod electoral care funcționează. Dl Ponta dorește o supralegiferare la nivel de partid. Ar fi util ca dl Ponta să ne comunice dacă dorește desființarea acestei Comisii sau chiar desființarea Parlamentului. De asemenea, legile siguranței naționale își urmează parcursul firesc în aceeași instituție, Parlamentul României, o instituție care pentru domnul Ponta se pare că nu există.

 

3. Constatăm că dl Ponta vrea să fie și Președinte și supralegiuitor, dar nu poate fi premier, singura funcție pe care o ocupă, în acest moment. Construcția autostrăzilor este un atribut al Executivului. Adevăratul motiv pentru care dl Ponta dorește să se consulte cu opoziția, în privința autostrăzilor, este să facă PNL complice la jaful care se prefigurează în cazul autostrăzii Comarnic-Brașov, care are unul dintre cele mai mari costuri de construcție per kilometru din întreaga lume. A spune că Guvernul nu mai construiește autostrăzi, dacă opoziția nu girează un astfel de preț, este încă un argument pentru care acest Guvern trebuie să plece cât mai repede. PNL dorește construirea de autostrăzi ieftin, repede și fără condiționalități politice. Guvernul nu poate condiționa adoptarea unor măsuri, în funcție de realizarea unei situații politice sau alta. E ca și cum dl Ponta ar spune că nu va mai da alocațiile copiilor, dacă PNL dorește ca instituțiile să funcționeze, conform Constituției.

4. Realizarea Pactului pentru armată, semnat inclusiv de dl Ponta, precum și convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a vota legea insolvenței personale, inițiativă cu care domnul Ponta se declară de acord, confirmă soliditatea punctului nostru de vedere conform căruia fiecare instituție a statului trebuie să funcționeze, conform atribuțiilor constituționale. Președintele să medieze între partide, iar partidele să legifereze în cadrul Parlamentului. Mai rămâne doar ca Guvernul să reintre în activitate.

5. Problemele interne ale PSD nu trebuie exportate la nivelul societății. Dacă dl Ponta nu mai găsește suport în interiorul partidului pentru a lua decizii, calea corectă este înaintarea demisiei, nu asumarea unor noi atribuții constituționale, pe care, repetăm, nu le deține.

6. Ne-am fi dorit de exemplu mai mult dialog atunci când dl Ponta a legiferat prin Ordonanță de urgență traseismul politic, atunci când a îngrădit dreptul la vot al diasporei sau când dă ordonanțe de urgență în interes propriu, de grup ori de partid.

7. Aparenta deschidere către dialog și consens arată, de fapt, încă o dată, cât de nedemocratic gândește dl Victor Ponta. Sub pretextul dialogului se ascunde, de fapt, dorința de a ocoli Constituția și de a suprima rolul instituțiilor în stat. Consensul la care face apel dl Ponta, zi de zi, exista doar pe vremea lui Ceaușescu, atunci când Parlamentul și Guvernul erau subordonate secretarului general al PCR. Dialogul este bun și dorim să-l realizăm, sub autoritatea Președintelui, dar Parlamentul trebuie să funcționeze în continuare. La rândul său, Guvernul trebuie să ia decizii, nu să aștepte dezbaterile politice între partide. Executivul condus de dl Victor Ponta trebuie să organizeze, de exemplu, alegerile parțiale, acolo unde au fost vacantate funcții publice și comunitățile nu mai au reprezentanți. Ponta este surd, însă, atunci când este vorba de aplicarea legii. Îi solicităm, încă o dată, să intre în legalitate și să organizeze, de urgență, alegeri parțiale. Pentru a aplica legea nu este nevoie de consultări politice. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei