1Ionel Arsene

Dimensiune font:

Politicienii aruncă judeţul Neamţ în agonie!

| 02-02-2018 05:15

După ce magistraţii au dispus arestarea preventivă a social- democratului Ionel Arsene, Instituţia Prefectul a emis şi ordinul prin care liderul pesediştilor este suspendat din fruntea Consiliului Judeţean Neamţ. Locul lui Arsene este ţinut de vicepreşedintele Ionel Asaftei, în tot acest timp Giania Bulai urmând să se ocupe de visteria judeţului. Noul preşedinte interimar al CJ Neamţ urmează să fie validat, într-o şedinţă extraordinară, prin votul secret al consilierilor 

Social-democratul Ionel Arsene a fost îndepărtat din fruntea Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ datorită hotărârii luate de magistraţii Curţii de Apel Bacău, care au admis propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a pesedistului, pe o perioadă de 30 de zile. Având în vedere că Arsene nu-şi va putea exercita atribuţiile de şef al judeţului, Prefectura Neamţ a aplicat cuvântul legiuitorului şi a emis ordinul privind constatarea suspendării de drept a mandatului de consilier judeţean a acestuia, lăsându-l în consecinţă şi fără şefia judeţului.
Conform legislaţiei, reprezentantul Guvernului în teritoriu a avut la dispoziţie termenul de legal de 48 de ore pentru emiterea ordinului, iar odată finalizată procedura, acesta „îl va trimite cu adresă la Consiliul Judeţean Neamţ şi de aici ei trebuie să parcurgă paşi legali pentru desemnarea unuia dintre vicepreşedinţi în funcţia de preşedinte”, a explicat Iulian Jugan, subprefect judeţul Neamţ. Actul care-l pune pe liber pe Ionel Arsene a fost semnat de subprefectul Iulian Jugan, prefectul Vasile Panaite fiind de marţi, 30 ianuarie, în concediu.


Cine va conduce judeţul?
Epopeea cu iz penal din Consiliul Judeţean Neamţ abia acum începe, pentru că, în mod normal, prerogativele lui Ionel Arsene trebuie preluate de unul dintre vicepreşedinţii instituţiei. Ei bine, vicele Ion Asaftei, susţinut de coaliţia PSD-ALDE, are deja o dispoziţie semnată de social-democratul Arsele pentru a-i prelua atribuţiile acestuia. Documentul însă nu-i dă accesul la puşculiţa judeţului, calitatea de coordonator de credite fiind atribuită Gianinei Bulai, managerul judeţului şi unul dintre oamenii de încredere ai fostului preşedinte, aflat astăzi în arest. În ceea ce-l priveşte pe cel de-al doilea vicepreşedinte, Laurenţiu Dulamă, precizăm că acesta nu a mai fost în graţiile lui Arsene din 2017, de când PMP a trădat majoritatea PSD-ALDE şi asociindu-se oficial, prin documente semnate de însuşi Ludovic Orban, cu liberalii.
Conform legislaţiei în vigoare, pentru a ieşi din situaţia de avarie în care funcţionează în prezent Consiliul Judeţean Neamţ este nevoie ca plenul instituţiei să se reunească în şedinţă extraordinară, pentru a fi validat un nou preşedinte. Astfel, fiecare partid politic face propuneri pentru funcţia de şef al judeţului, urmând ca după aceea să se treacă la procedura propriu-zisă de vot, acesta fiind secretă. Pentru a fi validat, noul preşedinte trebuie să primească susţinerea a jumătate plus unul din numărul total de consilieri judeţeni.
Potrivit ecuaţiei politice rezultate în urma alegerilor locale din vara lui 2016, coaliţia PSD-ALDE are 17 voturi, iar PNL- PMP 16 voturi, majoritatea fiind una firavă, iar trădările din consiliu din ce în ce mai dese.


Mascaradă din Plenul CJ Neamţ
Nici nu a apucat bine Ionel Arsene să se dumirească cu decizia magistraţilor de a-l ţine în arest pentru 30 de zile că în urma sa a fost declanşată o întreagă mascaradă. Şedinţa ordinară a CJ Neamţ, programată pe 31 ianuarie, s-a terminat mai repede decât ne-am fi aşteptat. Practic, din cei 35 de aleşi ai poporului, la şedinţă a fost prezent doar vicepreşedintele Ion Asaftei. Acesta a deschis lucrările şi le-a închis la fel de repede, din lipsă de cvorum. Situaţia, nemaiîntâlnită până acum, a fost generată de lipsa social-democraţilor, care cu cel puţin 24 de ore înainte de şedinţă au anunţat că nu se prezintă, unele guri rele susţin că li s-a impus această absenţă de către un deputat PSD. În ziua şedinţei, însă, pe holuri au putut fi văzuţi unii consilieri pesedişti, ba mai mult, un ales judeţean din tabăra PMP a dat să intre în sală, dar s-a răzgândit când a văzut că locurile sunt goale. În ceea ce-i priveşte pe liberali, aceştia au venit la datorie, însă liderul de grup i-a convocat la o „ţigară” pentru discuţii. Aşa cum era de aşteptat, şedinţa ordinară a Plenului a fost suspendată, din lipsă de cvorum.
Pentru că liberalii nu puteau să scape momentul ivit de a se da în spectacol, aceştia şi-au făcut apariţia în sala de şedinţă la mai puţin de cinci minute după ce şedinţa a fost suspendată, plângându-se că pe ei nu i-a chemat nimeni de afară. „De ce nu am fost anunţaţi că începe? Eram afară! (...) Aşa au considerat colegii din PSD Neamţ, că interesul cetăţeanului trebuie să fie pe ultimul loc. Nu au participat la şedinţă. Acum nu mai sunt proiecte importante pentru comunitate. Noi am semnat convocatorul şi am ieşit din sală, deoarece şedinţa nu era legal constituită”, a spus Florin Hopşa, liderul de grup al liberalilor, punând astfel punct mascaradei din CJ Neamţ. Raluca FILIP, Gianina BUFTEA
* * *
Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, este acuzat de procurorii anticorupţie că, pe vremea când era deputat, ar fi primit mită 100.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa pe lângă angajaţi ai Agenţiei Naţionale de Integritate

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

ANUNȚ SELECȚIE FIRMĂ SPECIALIZATĂ ÎN SERVICIUL ARHIVISTIC Subscrisa EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Iași, str. Zorilor nr. 11, jud. Iași, înregistrată în Registrul Societăţilor Profesionale de Practicieni în Insolvenţă sub nr. RFO II 0022/2006, Cod de Identificare Fiscală 16605670, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C. GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L, cu sediul social în: Iași, Calea Chișinăului nr. 33, bl. Constr. C1, ap. birouri, jud. Iași, înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului Iaşi sub nr. J22/108/2006, Cod de Identificare Fiscală 18291905, astfel desemnat prin Sentinţa Civilă nr. 62 din data de 30.01.2018 pronunţată de Tribunalul Iaşi, secţia II Civilă-Faliment, în dosarul nr. 4062/99/2014 (format vechi: 285/2014) primește oferte, pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 20.08.2018, orele 13.00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 20.08.2018, orele 14.00. Plata se va face după valorificarea bunurilor din patrimoniul debitoarei. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente, modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului, a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale, precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr. 137/27.09.2013 și a art. 18 indice 4, din Legea nr. 138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc. ale societăţii falite S.C. GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L, cu sediul social în Iași, Calea Chișinăului, nr. 33, bl. Constr. C1, ap. birouri, jud. Iași – în cantitate de aproximativ 8 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmează a fi primite vor fi supuse atenţiei Comitetului Creditorilor debitoarei GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L. - in faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Comitetului Creditorilor. Relații suplimentare la tel./fax 0232/220777, mail: office.is@lrj.ro, www.lrj.ro.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE S.C. VINI COM COPOU S.R.L. Iași, prin administrator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., numit potrivit Încheierii nr. 171/19.07.2017, pronunţată de Tribunalul Iași, în dosarul nr. 5373/99/2017, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014 și ale hotărârilor adunării creditorilor din data de 20.06.2018, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, la data de 01.10.2018, orele 12.00, la sediul administratorului judiciar din Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, a următoarelor categorii de stocuri: Nr. crt. – Active propuse spre valorificare – Cantitate – Preţ unitar pe buc./litru (lei, cu T.V.A. inclus) – Valoare de pornire a licitaţiei (lei, fără T.V.A.) 4. – RIESLING ITALIAN DOC – vin vrac* – 16.828 litri – 2,00 lei/litru – 33.656,00* * În cazul în care acest activ nu se va valorifica la prețul din prezenta publicație de vânzare, în cadrul aceleiași licitații el va putea fi valorificat la cel mai mare preț oferit, cu condiția să nu fie derizoriu. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 28.09.2018, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina nr. 82, jud. Iași. Pentru participarea la licitaţie, potenţialii cumpărători trebuie să depună la sediul administratorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina nr. 82, jud. Iași, până la data de 28.09.2018, ora 12.00, documentele prevăzute în publicația de vânzare ce poate fi vizualizată pe site-ul www.insolventa.ro. Accesul direct la activul oferit la vânzare se face cu programare şi este condiţionat de semnarea unui Protocol de vizitare a activului care cuprinde clauze de confidenţialitate. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232/212231 sau e-mail vanzari@insolventa.ro intenţia de vizitare. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0749244377, 0755132471, 0232/243864.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE S.C. Util Store S.R.L. C.U.I. 26185417, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.-Filiala Suceava, numit conform Sentinței nr. 309/03.04.2015, pronunţată de Tribunalul Suceava în dosarul nr. 3845/86/2014*, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006 și ale H.A.C. din 28.03.2017, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, la data de 10.10.2018, orele 14.00, a activului: Restaurant și pensiune Luxor*** (Sc 309 mp, suprafața desfășurată 716 mp, amplasate pe un teren intravilan curți construcții 418 mp, la ieșirea din com. Marginea spre Sucevița, jud. Suceava, vis-a-vis de Muzeul de ceramică neagră Marginea), împreună cu mobilier restaurant, echipament profesional bucătărie, alte bunuri mobile. Proprietatea imobiliară este de tip P+1E+M, cu finisaje de înaltă calitate, mobilier, aer condiționat și sistem de ventilație a aerului. Restaurantul are o capacitate de 300 locuri, mobilier și echipament profesional pentru bucătărie. Spațiul de cazare este la mezanin, format din 2 apartamente și o cameră dublă fiecare cu baie proprie. Proprietatea dispune de rețea alimentare apă și canalizare în regie proprie, rețea energie electrică de la rețea locală, două boilere electrice, centrală termică și are o deschidere frontală la DN 17A de 16 mp. Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.) - 479.412,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 09.10.2018, ora 12.00, la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina nr. 82, jud. Iași. Poate participa la licitație orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 09.10.2018, orele 14.00, toate documentele prevăzute în caietele de sarcini care se pot procura de la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 09.10.2018, ora 12.00. Relaţii suplimentare se pot obţine: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. la telefoanele: 0749244377, 0757545545, 0232/243864. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.-Filiala Suceava
Publicaţie de vânzare bun mobil SC Sanrotex SRL LD Expert Grup IPURL, lichidatorul judiciar al SC Sanrotex SRL, Sat Hemeius, com. Hemeius, jud. Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, vinde prin licitaţie publică următorul activ: 1. Bun mobil: Maşină de împachetat RVE 210 – preţ 8.882 lei. Preţul nu conţine TVA. Licitaţiile vor avea loc în datele de 28 septembrie 2018, 12 şi 26 octombrie, ora 11.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: a.cerere de participare la licitaţie; b.dovada achitãrii cauţiunii - 10% din valoarea bunului licitat, fără TVA; c.dovada achitãrii taxei de participare – 500 lei; d.dovada achitãrii caietului de sarcini în valoare de 500 lei; e.documentele care atestă identitatea şi calitatea participantului la licitaţie, după cum urmează: actele de identificare ale persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxele se vor achita în contul nr. RO31BTRL00401202439798XX, cont deschis pe numele debitoarei SC Sanrotex SRL la Banca Transilvania SA. Înscrierile se fac la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacau cu o zi ȋnainte de data desfăşurării licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit, 5 zile de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunului, care va fi scos din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Informaţii lichidator judiciar la numerele de telefon 0746153363, 0745630037. Lichidator judiciar LD Expert Grup IPURL Practician în insolvenţă Lazăr Dumitru
VIDEO Ce nu s-a văzut la TV în ziua în care Dragnea a supraviețuit din nou la șefia PSD
22/09/2018 16:30

 Mai bine de opt ore au stat liderii PSD in sedinta Comitetului Executiv al Partidului să dezbată scrisoarea „dizindetilor” care cereau demisia lui Liviu Dragnea de la sefia partidului. &Icir ...

Inalta Curte a motivat decizia in cazul lui Calin Popescu Tariceanu. De ce a fost achitat seful Senatului
22/09/2018 09:58

 Inalta Curte a motivat inca o sentinta intr-un dosar mediatizat, cea in care seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu (ALDE), a fost achitat pentru infractiunea de marturie mincinoasa. Redactarea acest ...

VERDICT NECRUȚĂTOR după CEx: 'PSD a demonstrat din nou că este un partid al penalilor care aşteaptă amnistia promisă de Liviu Dragnea'
22/09/2018 09:22

USR susţine că PSD a demonstrat din nou că este un partid al penalilor care aşteaptă amnistia promisă de Liviu Dragnea in schimbul susţinerii la conducerea partidului, scrie News.ro. ”PSD a demons ...

LIVE
21/09/2018 21:28

Social-democratii au transat vineri un nou episod din razboiul intern care macina PSD deja de aproape doi ani, timp in care, rand pe rand, contestatari ai lui Liviu Dragnea i-au reclamat stilul sau de a conduce ...

 

EXPLOZIV: Marile decizii ale ÎCCJ din ultimii 4 ani ar putea fi ANULATE. Solicitare către Dragnea şi Tăriceanu
21/09/2018 19:53

 Romanian Community Coalition a transmis pe data de 20 septembrie 2018 o petitie presedintilor celor doua camere ale Parlamentului si Primului-ministru pentru a lua in considerare sesizarea Curtii Constitu ...

A inceput marea confruntare in PSD: Dragnea a intrat la CEx cu alai, Firea a venit cu pistoale de jucarie si vorbeste de
21/09/2018 13:50

 Partidul Social Democrat s-a reunit vineri in sedinta Comitetului Executiv National, in cadrul careia se va decide soarta presedintelui partidului, Liviu Dragnea sau a celor care i-au cerut demisia, ...

LIVETEXT Ziua decisivă în PSD. Liviu Dragnea, față în față, în CEx, cu liderii partidului care îi cer demisia imediată
21/09/2018 12:56

Miză uriasă pentru Liviu Dragnea in sedinta Comitetului Executiv (CEx). Sedinta a inceput cu o intarziere de jumătate de oră, Liviu Dragnea avand inainte discutii, in biroul său, cu Viorica Dăncilă si ma ...

Liviu Dragnea, la mana Comitetul Executiv. Sedinta incepe la 12:30
21/09/2018 09:48

Partidul Social Democrat se reuneste vineri in sedinta Comitetului Executiv National, in cadrul careia se va decide soarta presedintelui partidului, Liviu Dragnea. Intrunirea are loc in contextul in care mierc ...

HARTA voturilor care vor decide soarta lui Dragnea: Situaţia cu 12 ore înainte de CEx
21/09/2018 07:30

 Social-democraţii se vor reuni intr-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD vineri, 21 septembrie, de la ora 12.30. Şedinţa vine in contextul in care lideri ai PSD au semnat o scris ...

Consilierii judeţeni vor departament pentru delegaţii externe
21/09/2018 00:00

Participarea preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, la manifestările ocazionate de Săptămana Europeană a Regiunilor şi Oraşelor la Bruxelles – Belgia, cat şi aprobarea cheltuieli ...