Ponta, lansare faraonica la prezidentiale - discurs despre Unire, originile sale si razboiul cu Basescu

default

Dimensiune font:

| 20-09-2014 18:59

 Presedintele PSD Victor Ponta si-a lansat oficial candidatura la prezidentiale, sambata, pe Arena Nationala, in ziua in care a implinit 42 de ani. Premierul a vorbit mult despre schimbare, Marea Unire si teama de a-i dezamagi pe romani.


Prim-ministrul nu a uitat nici de "razboiul neincetat" dus impotriva lui Traian Basescu si a vorbit despre originile sale, facand referiri la Ardeal, intr-o incercare de a se adresa si romanilor din aceasta parte a tarii.

In plus, in cadrul evenimentului s-a pus mare accent pe mesajele catre tineri, iar tema principala a fost, ca si la europarlamentare, "mandru ca sunt roman", iar de data aceasta imnul national a fost recitat cu toate versurile, fara a fi omis cuvantul "Traian".

Printre cei care au sustinut discursuri s-au numarat si premierul moldovean Iurie Leanca, seful socialistilor europeni, Serghei Stanisev, primarulSorin Oprescu si vicepremierul Liviu Dragnea.

Lansarea oficiala a candidaturii lui Victor Pona a avut loc dupa alte doua evenimente de amploare in care, pe rand, a cerut sprijinul colegilor social-democrati si a fost validat candidat al partidului.

Premierul a fost sustinut la eveniment de un numar cuprins intre 50 si 70 de mii de social-democrati adusi cu peste 1.000 de autocare din toata tara.

Victor Ponta a implinit 42 de ani, sambata, el declarand in repetate randuri ca vrea sa fie primul presedinte care nu avea 18 ani la Revolutie, primul presedinte fost premier si primul presedinte care a facut parte din organizatia de tineret a unui partid.

LIVE TEXT, principalele evenimente si declaratii de sambata:

17:50 - Victor Ponta face o baie de multime, dand mana cu social-democratii veniti cu autocarele si face poze cu ei.

17:45 - Evenimentul s-a incheiat, pe acordurile cantecului "Noi simtim la fel", cu care au si inceput discursurile. Vicepremierul Liviu Dragnea marturisise luna aceasta, intr-o emisiune la TVR, ca ii place aceasta melodie.

17:44 - Victor Ponta este asaltat de tineri pe scena, pentru selfie-uri. Pe scena se afla si lideri aiPSDUNPR si PC.

17:40 - Victor Ponta si Daciana Sarbu saluta publicul de pe Arena Nationala, in timp ce scena este invadata de confetii.

17:38 - "Aicea este tara mea, aicea este neamul meu, aicea eu sa mor as vrea, aicea vreau eu sa traiesc. Victorie!", a incheiat Victor Ponta, dupa circa 20 de minute.

17:36 - "Veniti alaturi de mine sa daramam aceste ziduri si sa facem din nou acea unire de care Romania are nevoie. Ma angajez sa fiu primul cel care da exemplul de unire, de toleranta, de compasiune, de dialog. Cred ca exemplul presedintelui tarii este fundamental pentru ca noi toti sa putem sa mergem in aceasta directie", a mentionat prim-ministrul.



17:34 - "Vreau sa facem impreuna acea schimbare si marea unire care ne da speranta pentru viitor.

Cei care au facut Romaniei rau si romanilor vreau sa plateasca, dar nu ca razbunare, ci pentru ca am promis dreptate pana la capat. Acolo unde a fost dezbinare, sa fie unire. Unde a fost cearta, vreau sa fie pace.

Am aratat in acesti ani ca pot sa duc un razboi neincetat impotriva unui regim pe care l-am considerat impotriva Romaniei. Va cer sprijinul pentru a face Marea Unire de care Romania are nevoie", a exclamat premierul.



17:32 - "Azi, la 42 de ani, ma simt pregatit, am increderea, curajul, ca pot sa fiu presedintele romanilor. Vreau sa fiu presedintele romanilor care vor sarbatori 100 de ani de la Marea Unire. Impreuna am dat inapoi pensii, salarii, am redeschis spitale, am repornit scoli.

(...) Imi pare rau ca unii nu mai sunt azi aici. Suntem mai multi ca in 2012. Vreau sa fiu presedintele romanilor, al tuturor celor care ma sprijina si care nu ma sprijina. Vreau sa fiu presedintele fiecarui roman si sa reusim impreuna Marea Unire.

Va dati seama cat de multe putem sa facem daca suntem uniti? As vrea sa nu va aduc aminte despre regimul cu care am luptat. Am invatat ceva foarte important de la Basecu: ce sa nu fac daca ajung presedintele Romaniei, cum sa nu ma comport daca veti avea increderea sa imi acordati aceasta inalta pozitie", a mai afirmat presedintele PSD.

17:28 - "Am multe lucruri de schimbat la mine, inainte de a va cere sa schimbam tara. Dar mi-e teama de un singur lucru: sa nu va dezamagesc.

Vreau sa va spun cat va sunt de recunoscator pentru ca la 37 de ani m-ati ales in fruntea celui mai mare si mai puternic partid din Romania.

Vreau sa multumesc romanilor care la 39 de ani au avut incredere sa fiu cel mai tanar premier al unei tari din Europa, o tara distrusa economic si social. Am indreptat lucrurile rele, am facut multe lucruri bune", a adaugat Ponta.

17:25 - "Vreau sa avem incredere unul in altul, ca suntem romani si ca suntem mandri de asta. Vreau sa va ganditi ca schimbarea nu inseamna doar schimbarea unui presedinte, doar a unui sistem politic, inseamna schimbarea noastra a fiecaruia.

Sunt Victor Viorel Ponta, vreau sa fiu presedintele romanilor, al acelor romani care au incredere, care sunt mandri si care au speranta ca pot schimba tara in bine.

(...) Sunt stranepotul unui roman din Ardeal, care in 1914 a cerut cetatenia romana si a luptat pentru Marea Unire", a continuat Ponta, care a spus ca vrea sa traiasca intr-o Romanie care ofere sansa fiecarui roman de a se realiza "aici si nu peste hotare".

17:21 - "Buna seara, stimati romani! Vedeti ca iese soarele si pe strada noastra. Vedeti ca iese soarele si in tara noastra. Mai avem foarte putin si 55 de zile si inca o batalie de castigat si va chem sa mergem impreuna pe drumul spre marea unire a tuturor romanilor!

Le multumesc colegilor mei din PC, celor de la UNPR si vreau sa multumesc social-democratilor mei! Buna ziua, PSD! Vreau sa le multumesc tuturor romanilor care inca mai au o speranta, care inca mai cred ca soarele va iesi in tara noastra, dupa ani multi in care a stat ascuns.

Vreau sa va ganditi ca putem avea grija unii de altii, ca putem sa fim mandri si sa facem o schimbare. Impreuna putem sa facem atat de multe lucruri pe care le facem numai separat, mult mai bine pentru toata Romania", a spus presedintele PSD.

17:18 - Victor Ponta ia cuvantul: "Buna seara, stimati prieteni!". Premierul este aclamat de intregul stadion.



17:16 - Pe ecran deruleaza o serie de imagini insotit de mesajele "Basescu taie salariile", "Basescu a marit TVA".

17:14 - "As vrea sa nu uiti niciodata, cand vei ajunge conducatorul acestei tari, cand vei depune juramantul la Palatul Cotroceni, sa fii mereu de partea celor carmuiti", a incheiat primarul Capitalei.

17:12 - "Draga Victor, eu, cetateanul Sorin Mircea Oprescu, cred ca ai capacitatea de a reda tara oamenilor ei, asa cum ei si-o doresc. Am convingerea ca ai maturitatea sa iubesti neamul acesta pentru a da increderea si speranta in viata acestui popor. Victoria adevarata, Victore draga, va fi peste 5 sau 10 ani, cand nu i-ai dezamagit pe cei care te-au ales si i-ai multumit si pe cei pe care nu i-ai votat", a mai spus Oprescu.



17:09 - "Nu vreau sa vorbesc ca primar general, ca medic sau ca om politic. Astazi vreau sa vorbesc ca unul dintre cei multi, ca un simplu cetatean, cetateanul Oprescu", a spus edilul.

17:07 - Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, sustine un discurs.

16:58 - A luat cuvantul premierul Republicii Moldova, Iurie Leanca.

16:52 - Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a spus ca lansarea este una fantastica, dar "din pacate nu e loc pentru toti cei care si-au dorit sa vina la aceasta lansare extrem de importanta pentru noi".

"In Olt am avut 7-8 mii de solicitari dar au venit doar 3 mii. Din pacate nu avem un stadion mai mare", a afirmat primarul Slatinei, la Romania Tv.

16:48 - A vorbit si liderul socialistilor europeni, Serghei Stanisev, care a incheiat in limba romana, cu cuvintele "Victor Ponta presedinte".


16:42 - Sunt prezentate mesajele mai multor lideri socialisti europeni, printre care presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, premierul belgian Elio Di Rupo si alti lideri nationali socialisti din Europa.

16:37 - "Presedintele va fi ales la urne, nu la masa verde. Acum vine revansa celor 7,4 milioane de romani si totul incepe pe Arena Nationala", a adaugat Dragnea.

16:36 - "Va spun bun venit la aceasta sarbatoare, va spun bun venit in inima mea. Pentru noi este nevoie de un stadion mult mai mare. Am mai vazut aceasta imagine", a declarat presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.



16:29 - Se intoneaza imnul national al Romaniei. Spre deosebire de alte evenimente de acest gen, nu a fost omis numele "Traian" din versurile imnului.

16:28 - Victor Ponta a urcat pe scena in ritmurile "Odei bucuriei".

16:26 - Impreuna cu presedintele PSD se afla presedintii UNPR si PC, Gabriel Oprea si Daniel Constantin, Liviu Dragnea, precum si liderul socialistilor europeni, Serghei Stanisev.

16:25 - Victor Ponta, sotia sa Daciana Sarbu, primarul Capitalei Sorin Oprescu si premierul Republicii Moldova, Iurie Leanca, se pregatesc sa urce pe scena.



16:20 - A inceput un concert pe scena amplasata pe Arena Nationala.

16:10 - Presedintele PMP, Elena Udrea, a postat un mesaj pe contul sau de Facebook referitor la evenimentul de sambata.

"Prin lansarea candidaturii pe fostul stadion 23 august, Victor Viorel Ponta face eforturi sa se ridice la statura de pigmeu a lui Kim Jong Un. Numai in Coreea de Nord mai au loc astfel de manifestatii.

E evidenta dorinta sa de a incepe construirea cultului maretului conducator. Toti stranii care vor vedea imaginile cu Ponta se vor intreba daca Romania s-a intors la comunism", a scris pe Facebook Elena Udrea.

16:00 - Invitatii si sustinatorii PSD continua sa soseasca la Arena Nationala.

15:55 - Senatorul PSD Mircea Geoana a spus ca "cel mai frumos cadou pentru Victor Ponta ar fi sa castige alegerile".

15:50 - Primarul Constantei, Radu Mazare, a venit insotit de circa 50 de fete.



15:35 - Echipaje de la Politia Rutiera si Politia Locala sunt la fiecare intersectie de pe Iuliu Maniu, iar traficul se desfasoara in conditii grele.

15:30 - Intrarea in Bucuresti de pe A1 era blocata in jurul orei 15:00, zeci de autocare din Olt, Arges, Mehedinti, Timisoara sau Dolj indreptandu-se spre Arena Nationala, transmite corespondentulZiare.com.

De asemenea, dinspre Alexandria se indreptau catre Capitala circa 50 de autocare, in jurul orei 13.00.


15:28 - A ajuns si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

15:23 - Coloana lui Victor Ponta a ajuns la Arena Nationala.

15:15 - Senatorul PSD Gabriela Firea a ajuns la Arena Nationala, unde se afla si Dan Sova, Lia Olguta VasilescuMaria Grapini si Gabriela Szabo. O imagine cu acestia a fost postata pe Facebook de Gabriela Firea.



15:10 - Intrebat cat a costat lansarea lui Ponta pentru Cotroceni, deputatul PSD Cristian Rizea a declarat, la Realitatea Tv, ca "fiecare organizatie, parlamentar, membru a contribuit la evenimentul asta", evitand, insa, sa dea o cifra.

15.00 - La Arena Nationala au ajuns deja, printre altii, Ecaterina Andronescu, Liviu Pop si Gabriela Firea, urmand sa ajugna si coloana oficiala in care se afla Victor Ponta, anunta Realitatea Tv.

Tripla lansare pentru Victor Ponta, primul candidat inscris la BEC

Victor Ponta a mai beneficiat de alte doua lansari in cursa pentru Cotroceni - cea in care a cerut sprijinul colegilor social-democrati si cea in care acestia i-au validat candidatura.

Pe 29 iulie, premierul si-a anuntat oficial candidatura la prezidentiale, in cadrul unui Consiliu National al PSD desfasurat la Craiova, unde a cerut si a primit asigurari legate de sprijinul partidului sau, din partea a circa 6.000 de social-democrati.

Atunci, Ponta si-a incheiat discursul de lansare cu versurile "Aicea eu sa mor as vrea, aicea vreau eu sa traiesc", din poezia "Tara mea", de Ioan Nenitescu.



Apoi, pe 12 septembrie, candidatura prim-ministrului la alegerile prezidentiale a fost validata in cadrul unui congres organizat la Alba Iulia, la care au participat 30.000 de social-democrati.

"Am stat pana acum in camasa de prim-ministru, mi-am pus acum haina de presedinte", a spus Victor Ponta, cand si-a inceput discursul. Acesta a facut mai multe referiri la Marea Unire din anul 1918, aratand ca isi doreste sa fie presedinte la centenarul acestui eveniment: "Sa facem impreuna a doua mare unire a Romaniei".



Nu in ultimul rand, pe 17 septembrie, Ponta a fost primul candidat la prezidentiale care si-a depus candidatura pentru Cotroceni, impreuna cu semnaturile de sustinere, despre al caror numar a spus ca depaseste 2 milioane.

Prim-ministrul a facut din nou declaratii referitoare la Unire si la aderarea Moldovei la Uniunea Europeana, pana in anul 2019.



 
 
 
 
 
 
 
 
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei