Bolnavii de la „Socola” vor avea meniu diversificat
Dimensiune font:
Materia primă folosită pentru pregătirea hranei va fi asigurată de Gospodăria Anexă a Secţiei de Ergoterapie Şipote
Conducerea Institutului de Psihiatrie „Socola” a stabilit ca în următoarea perioadă pacienţii să beneficieze în fiecare zi de un meniu diferit. Acest lucru va putea fi realizat datorită faptului că o parte din materia primă folosită pentru pregătirea hranei va fi asigurată de Gospodăria Anexă a Secţiei de Ergoterapie Şipote. „Vrem ca terenul ce aparţine Secţiei de Ergoterapie Şipote să fie valorificat la maxim în interesul spitalului. În prezent, Institutul cheltuie pe lună 100.000 de lei pentru hrana bolnavilor, în condiţiile în care avem un teren care ar putea să susţină această hrană fără o cheltuială atât de mare”, a declarat dr. Gabriel Oprişanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola”.
În prezent, conducerea unităţii medicale implementează un plan de reorganizare în vederea revitalizării Secţiei de Ergoterapie Şipote. Unitatea dispune de 200 de hectare de teren arabil, livezi, dar şi o fermă de vaci, porci şi oi, având potenţial pentru a susţine o mare parte din hrana bolnavilor. Pe lângă ferma de animale, conducerea unităţii şi-a propus să dezvolte şi o fermă de păsări. „Terenurile sunt foarte generoase, avem o fermă de animale mari, intenţionăm să dezvoltăm şi o fermă de păsări. În această perioadă, iazurile unităţii care au rămas nefolosite atâta timp se află în proces de decolmatare pentru o ulterioară cultură de peşte, astfel încât să putem obţine prin eforturi proprii majoritatea hranei”, a mai declarat dr. Gabriel Oprişanu. Mădălina OLARIU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau