« Inapoi

Descoperire incredibilă a specialiştilor: Ce beneficiu îţi aduce muşcătura de căpuşă

Descoperire incredibilă a specialiştilor: Ce beneficiu îţi aduce muşcătura de căpuşă#1
Mărime font - +

 La asta nu te-ai fi aşteptat niciodată. E o descoperire de ultimă oră a specialiştilor britanici. Dacă până acum ne feream şi ne temeam de muşcăturile de căpuşe, se pare că nu e chiar aşa rău să păţim aşa ceva.

 

Deşi toată lumea se teme de căpuşe, aceste insecte fiind cunoscute drept extrem de periculoase pentru om, cercetătorii englezi au făcut de descoperire uimitoare, arătând un beneficiu imens pe care muşcătura de căpuşă îl poate avea asupa organismului uman, potrivit sciencealert.com.

Este vorba despre o proteină din saliva căpuşelor care ar putea ajuta la descoperirea unui tratament pentru bolile de inimă, având proprietăţi antiinflamatorii.

 

Căpuşele se pot fixa şi se pot hrăni cu sângele gazdei fără să fie observate timp de până la 10 zile. Acest lucru este posibil datorită acestei proteine care blochează chemokinele, oprind astfel inflamarea şi neatrăgând atenţia asupra purtătorului.

 

Eliminarea acestor chemokine ar putea fi cheia către tratarea miocarditei, afecţiune care în 3 din 10 cazuri conduce la apariţia insuficienţei cardiace. Oamenii de ştiinţă nu vor să extragă aceste proteine din căpuşe, ci vor să le cultive în drojdie, cu gene sintetice. În saliva căpuşelor s-ar găsi aproape 3000 de proteine cu proprietăţi antiinflamatorii.

Data publicarii: 18/07/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > SANATATE > STIRILE ZILEI

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

S-a aflat în sfârșit adevărul: ce a declanșat INCENDIUL de la Bamboo

S-a aflat în sfârșit adevărul: ce a declanșat INCENDIUL de la Bamboo

 După tragedia din Clubul Colectiv, istoria era pe punctul să se repete în(...)

 

 

editia online din 22.07.2017 - 1:33

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange